CBD kan voorkomen dat coronaviruscellen zich in de longen vermenigvuldigen, suggereert onderzoek

by adminEen nieuwe onderzoeksstudie heeft bewijs gevonden dat CBD kan helpen vecht tegen het virus dat verantwoordelijk is voor COVID, om de verspreiding van infectie te voorkomen en geïnfecteerde personen te helpen herstellen.

Er zijn al verschillende vooronderzoeken suggereerde dat CBD of andere cannabinoïden kan de longen helpen beschermen tegen COVID-infecties. Een team van onderzoekers van de Universiteit van Chicago heeft deze hypothese getest door menselijke longcellen te behandelen met een verscheidenheid aan cannabinoïden en ze vervolgens bloot te stellen aan SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor COVID.

Deze nieuwe studie, die is geweest pre-uitgebracht in de BioRXIV logboek in afwachting van peer review, meldt CBD de expressie van specifieke genen in de coronaviruscellen, waardoor ze zich niet konden verspreiden. De onderzoekers melden ook dat CBD in staat was om de hyperontstekingsreactie die dit virus in de longen veroorzaakt, om te keren. Deze overmatige ontsteking, algemeen bekend als een ‘cytokinestorm’, is een van de belangrijkste doodsoorzaken bij patiënten die met COVID in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Interessant genoeg was CBD de enige cannabinoïde die het COVID-virus effectief kon bestrijden. Onderzoekers ontdekten dat een combinatie van THC en CBD ook veel minder effectief was in het bestrijden van het virus dan CBD alleen. Dit suggereert dat cannabisbloem met een hoog THC-gehalte en potextracten met een volledig spectrum het virus niet zouden kunnen bestrijden, hoewel deze verbindingen kunnen helpen bij andere aspecten van COVID-herstel

De auteurs van het onderzoek voerden ook een observationele studie uit om te bepalen of de antivirale effecten van CBD buiten het laboratorium bestonden. Voor deze test gebruikten de onderzoekers gegevens van 93.000 patiënten die COVID-tests hadden gedaan aan het University of Chicago Medical Center. Van al deze patiënten namen er 82 Epidiolex, een door de FDA goedgekeurde CBD-medicatie. Slechts 1,2 procent van de patiënten die CBD op recept gebruikten, kreeg COVID, vergeleken met 12,2 procent van de patiënten die geen cannabinoïden gebruikten.

“Onze resultaten suggereren dat CBD SARS-CoV-2-infectie kan blokkeren in vroege stadia van infectie, en CBD-toediening wordt geassocieerd met een lager risico op SARS-CoV-2-infectie bij mensen”, aldus de auteurs van het onderzoek. schreef​ “De substantiële vermindering van het SARS-CoV-2-infectierisico van ongeveer een orde van grootte bij patiënten die door de FDA goedgekeurde CBD gebruikten, benadrukt de potentiële werkzaamheid van dit medicijn bij het bestrijden van SARS-CoV-2-infectie.”

Onderzoekers hebben ook getest of cannabissamenstellingen de verspreiding van muizenhepatitisvirus (MHV), een ander coronavirus dat vergelijkbaar is met SARS-CoV-2, kunnen stoppen. Opnieuw ontdekten de onderzoekers dat CBD de replicatie van dit virus remde, maar andere cannabinoïden niet. Deze resultaten suggereren dat CBD mogelijk ook kan worden gebruikt om pathogene virussen te bestrijden die toekomstige pandemieën kunnen veroorzaken.

De resultaten van dit onderzoek zijn veelbelovend, maar vormen slechts de eerste stap in een groeiend onderzoeksgebied. De auteurs van het onderzoek voorzichtigheid dat “zorgvuldig opgezette placebogecontroleerde klinische onderzoeken” met zeer specifieke formuleringen van CBD moeten worden uitgevoerd voordat onderzoekers kunnen concluderen dat deze cannabinoïde COVID effectief kan bestrijden.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment