Evanston, Illinois, financiert herstelbetalingen aan de zwarte gemeenschap met belastinginkomsten op cannabis • Hoge tijden

by admin


Een voorstad van Chicagoland is ingesteld om een ​​historisch herstelprogramma te starten dat zal worden gefinancierd door middel van inkomsten uit de marihuana verkoop belasting.

Ambtenaren in Evanston, Illinois, keurden maandag “de eerste uitgaven goed in het kenmerkende gemeentelijke herstelprogramma van de stad, bedoeld om zwarte inwoners te compenseren voor gecodificeerde discriminatie”, volgens de Chicago Tribune, een initiatief dat “is ontworpen om het discriminerende huisvestingsbeleid en de praktijken waarmee zwarte inwoners worden geconfronteerd, aan te pakken”.

De Chicago Tribune rapporten dat de $ 10 miljoen “zal worden gefinancierd door inkomsten uit marihuana-omzetbelasting, samen met enkele donaties”, een stap die in 2019 groen werd gemaakt door wethouders in Evanston die gericht was op “alle omzetbelastinginkomsten die zijn geïnd uit recreatieve marihuana-aankopen, met een limiet van $ 10 miljoen , aan het plaatselijke herstelfonds. “

De resolutie die in 2019 werd aangenomen, werd gesteund door een aantal burgerrechtenactivisten, waaronder de acteur Danny Glover. Een van de Evanston-leiders die de leiding had over de aanklacht voor de herstelmaatregel, wethouder Robin Rue Simmons, zei dat het beleid heeft bijgedragen aan het oplossen van twee raciale ongelijkheden: de onevenredige arrestaties van Afro-Amerikanen voor marihuana en het onvermogen voor veel zwarte inwoners om betaalbare huisvesting te vinden. .

‘Nou, we kennen de geschiedenis hier in Amerika. En het is niet anders in onze stad Evanston. We hebben nog steeds de impact van redlining in de Jim Crow-wet en de Black-doorleefde ervaring in Evanston, ” Rue Simmons vertelde NPR in december van dat jaar. “We hebben een grote en ongelukkige kloof in rijkdom, kansen, opleiding en zelfs levensverwachting. Het feit dat we een kloof van $ 46.000 hebben tussen volkstellingskanaal 8092, de historisch rode lijn waarin ik woon en ben geboren, en het gemiddelde blanke huishouden bracht me ertoe een zeer radicale oplossing na te streven voor een probleem dat we niet hebben herstelbetalingen kunnen oplossen. “

Rue Simmons zei destijds dat de maatregel “alle zwarte inwoners zou treffen”.

“We willen onze bestaande Black-residentie behouden, wat ons helpt onze diversiteit te behouden. Bovendien omvat het herstel van gezinnen en terugkerende burgers met een bijzondere focus op degenen die zijn getroffen door marihuana-arrestaties, ” Rue Simmons zei in hetzelfde interview.

Illinois en cannabishervorming

Illinois maakte de weg vrij voor legalisatie van marihuana in 2019, toen gouverneur JB Pritzker een wetgeving ondertekende die het verbod op recreatief gebruik van wiet stopte. De legale wietverkoop ging officieel van start op nieuwjaarsdag 2020 en in het eerste jaar de staat genereerde $ 582.226.511,45 aan inkomsten uit de verkoop van recreatieve potten. Die belastingmeevaller ging gepaard met een poging van de staat om eerdere veroordelingen op laag niveau in Illinois ongedaan te maken.

De staat heeft duizenden eerdere van dergelijke veroordelingen geschrapt sinds de nieuwe wet van kracht werd. Pritzker opende dit jaar met meer van hetzelfde, met meer dan 9.200 gratiebetalingen aan personen die eerder waren gearresteerd wegens wiet-gerelateerde misdrijven.

“Over de hele staat hebben Illinoisers honderdduizenden low-level cannabisgerelateerde records, een last die onevenredig wordt gedragen door gemeenschappen van kleur,” zei Pritzker destijds. “We zullen de diepte van die schade nooit volledig kunnen herstellen. Maar we kunnen regeren met de moed om de fouten uit ons verleden toe te geven – en met het fatsoen om een ​​betere weg voorwaarts uit te stippelen. Ik juich de Prisoner Review Board, de Illinois State Police en onze partners in de hele staat toe voor hun buitengewone inspanningen waardoor deze gratie en uitzettingen werkelijkheid konden worden. “Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment