Gouverneursbureau van South Dakota introduceert wetsvoorstel inzake niet-beschuldiging • High Times

by admin


Tot verbazing van velen, zuid DakotaDe gouverneur van Kristi Noem is overwegen een wetsvoorstel dat cannabis in South Dakota zou decriminaliseren. Hoewel Noem eerder onwankelbaar streng was ten aanzien van cannabis, begint ze nu wat losser te worden, hoewel niet genoeg voor sommige voorstanders.

De wetgeving, die wordt voorgesteld door het kabinet van de gouverneur, zou het aantal planten dat medicinale cannabispatiënten kunnen hebben, beperken en het proces stoppen van het opsluiten van mensen voor het bezitten van kleine hoeveelheden recreatieve cannabis. Tot een ons, of acht gram concentraat, zou gewoon een beschuldiging voor een kleine overtreding krijgen, geen gevangenisstraf, zolang de persoon 21 jaar of ouder was. Herhaalde overtredingen zouden resulteren in een misdrijf van klasse 2 in plaats van een aanklacht wegens misdrijf.

“Dit is een van de vele concept-wetsvoorstellen die ter discussie worden verspreid en regering Noem heeft er geen enkele onderschreven”, zei Tony Venhuizen, de stafchef van Noem.

Noem maakt zich naar verluidt zorgen over de medische statuten die deze zomer van kracht wordt, omdat ze geen limiet specificeren voor het aantal medicinale planten dat een patiënt in huis mag hebben. Onder dit nieuwe voorstel zou de limiet drie zijn.

Een concurrerend voorstel, opgesteld door voorstanders van cannabis, South Dakotans for Better Marijuana Laws, stelt de limiet voor zelfgekweekte planten in plaats daarvan op zes, en wil minder zware aanklachten voor mensen onder de 21 die in het bezit zijn van cannabis. Het concurrerende voorstel heeft enige steun van senatoren die meer pro-cannabis zijn en vinden dat de rekening van Noem niet ver genoeg gaat.

Senator Mike Rohl, een Republikein, vindt dit voorstel nog steeds te streng, hoewel hij het ook een ‘werkbare start’ noemt. Idealiter zou hij een limiet van zes planten willen zien, iets waardoor sommige planten zich in de vroege groeifasen kunnen bevinden, terwijl andere al bloeien en toppen produceren. Op die manier hebben patiënten continu toegang tot de medicijnen die ze nodig hebben. Ook voor minderjarigen wil hij iets minder strenge tarieven.

“Ik denk dat dat een overtreding van klasse 2 zou moeten zijn, want dat is hetzelfde als alcohol,” zei Rohl, verwijzend naar minderjarig bezit​ “Deze dingen staan ​​in het strafregister en blijven bij hen voor de rest van hun leven.”

Wat gebeurt er nu?

Het is nog niet duidelijk wanneer dit voorstel officieel zal worden overwogen, maar het zal waarschijnlijk volgende week gebeuren, op Veto-dag in de staat, of tijdens een speciale sessie. Velen zijn van mening dat de speciale sessie het meest waarschijnlijk is, zodat wetgevers de tijd hebben om hun opties af te wegen en te overwegen wat ze moeten doen.

“Ik ben me bewust van de brede lijnen (van het amendement), maar mijn standpunt is dat ik niet denk dat dit iets is dat we zouden moeten doen op Veto Day,” zei House Speaker Spencer Gosch, een Republikein. “Het moet gebeuren via een speciale sessie, zodat de rekening eerlijk kan worden behandeld.”

Naast zijn persoonlijke overtuigingen, vindt Gosch het ook “zeer onwaarschijnlijk” dat de wetgever de wijziging volgende week zal overwegen, en hij denkt dat de meeste wetgevers er de voorkeur aan zullen geven meer tijd te hebben.

Hoewel dit nog een kleine stap is, is het voldoende om South Dakota op de kaart te zetten wat betreft toegang tot cannabis.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment