Dit is het derde deel in een serie gericht op het plannen van teelt voor marihuana- en henneptelers. De seconde termijn is beschikbaar Hier

Producenten van buiten cannabis hebben vaak een korte tijd om hun zaailingen en klonen te laten verplanten tijdens het plantseizoen.

Hier zijn een paar tips voor marihuana- en hennepkwekers die jonge planten kopen om te overwegen:

  • Communiceren met de leveranciers van jonge planten om een ​​tijdige levering te garanderen.
  • Het opzetten van een verzamelplaats in de buurt van het veld waar ze worden geplant, zodat de planten kunnen wennen aan de omgeving.
  • Laat planten afharden om ze aan de buitenomstandigheden te laten wennen.

Maak een ontvangstplan

Voordat ze worden geleverd, moeten telers hun behoeften en plantschema’s communiceren met hun leveranciers van jonge planten om een ​​ontvangstschema op te stellen, vooral als ze van plan zijn om meerdere hectares aan gewassen te verplanten, zei Hamilton Nelson, sales en operations manager bij Square One Starts in Aurora. , Oregon.

Dit zal telers helpen de levering van hun jonge planten te spreiden om te voorkomen dat zaailingen of klonen enkele dagen wachten om te worden geplant, wat de planten kan benadelen, zei Nelson.

“Werk samen met uw leverancier na wat uw leverdata zijn en zorg ervoor dat uw leveranciers de werktuigen en leveranciers van apparatuur op schema liggen, en u zet dit niet alleen in januari op en praat niet met hen en verwacht dan dat uw fabrieken verschijnen op 1 juni – dat is een vergissing, ”zei hij.

Nelson stelt voor dat telers zichzelf op de eerste dag een uitstelperiode gunnen door minder hectares aan te planten om tijd te geven om machines te kalibreren en het plantritme te verlagen.

“Meestal kan de eerste dag van het verplanten een beetje moeilijker zijn omdat je je plantmachine aanpast en instelt, dus … tenminste op die eerste dag zouden (telers) niet van plan moeten zijn om dat hele areaal te doen.”

Telers lopen waarschijnlijk vertraging op en leveranciers van jonge planten zullen vaak afspreken om de levering een paar dagen uit te stellen, zei Nelson, maar telers moeten communiceren.

“De meeste leveranciers zullen bereid zijn om het vast te houden”, zei hij. “Maar (zij) zullen een toeslag in rekening brengen voor vertraging omdat u op dat moment vierkante meters opneemt die voor iets anders kunnen worden gebruikt, en … dat vermindert onze inkomsten.”

Stagingruimte voor aankomst

De juiste plek hebben om planten na ontvangst te ensceneren is cruciaal voor succes, zegt Josh Schneider, CEO van Cultivaris Hemp, de leverancier van jonge planten in San Diego.

“Ik heb veel gevallen gezien waarin boeren niet bereid waren om planten te ontvangen, en het gebrek aan voorbereiding veroorzaakte dat ze tot 75% van de planten die ze kregen verloren of ernstig beschadigd,” zei Schneider.

Bereken de benodigde vierkante meters: de meeste commerciële plantentrays zullen ongeveer 1,7 vierkante voet beslaan, zei Schneider.

De verzamelplaats moet een schaduwrijk, vlak gebied zijn, idealiter met grind of beton als basis, met toegang tot water en een breker van professionele kwaliteit om ervoor te zorgen dat jonge planten grondig kunnen worden bewaterd, zei Schneider.

“Zorg ervoor dat je de hoeken en randen goed controleert – de meeste jonge planten moeten meerdere keren per dag water krijgen, en waterstress voorafgaand aan het planten kan vroegtijdige bloei of hermafrodieten veroorzaken”, zei hij.

Natuurlijk zou een gearceerde structuur zoals een hoepelhuis ideaal zijn, zei Nelson. Maar in een mum van tijd kunnen boeren een tijdelijke omheining bouwen van materialen zoals hooi of strobalen, met schaduwdoek eroverheen.

“Uiteindelijk zullen ze in het veld zijn met niets over hen heen, maar op hetzelfde punt wil je ze niet beschadigen of gestrest raken zodra ze je boerderij raken,” zei hij.

Bescherm jonge planten tegen vee en wilde dieren met een omheining of hek, zei Schneider.

“Menig boer is naar bed gegaan met veel mooie planten en komt de volgende dag terug om te zien dat de konijnen naar de stad zijn gegaan en het enige dat overblijft zijn nutteloze plantknobbels”, zei hij.

Afharden

Idealiter heeft de leverancier van jonge planten de extra stap genomen om zaailingen of klonen die in een binnenomgeving zijn geproduceerd, te laten acclimatiseren aan de buitenlucht, zodat ze snel na levering in de grond kunnen vallen, aldus Jeremy Klettke, oprichter en CEO van Davis Farms of Oregon, een hennepkwekerij en leverancier van genetica in Bend.

“Mits u uw live input ontvangt van een vertrouwde en betrouwbare bron, zouden ze in het veld gehard moeten zijn en niet veel meer nodig hebben dan basiszorg, zoals water geven en bescherming tegen extreme weersomstandigheden totdat ze het veld ingaan,” zei Klettke.

Als dit niet is gebeurd, kunnen telers hun zaailingen en klonen in een paar dagen afharden door hun planten geleidelijk aan het klimaat bloot te stellen, zei hij.

Dit proces is belangrijk omdat het planten aanpast van een gecontroleerde binnenomgeving met een hoge luchtvochtigheid naar de volledig blootgestelde buitenlucht, zodat ze kunnen wennen aan de elementen die ze buiten zullen ervaren, zoals directe zon, wind, regen, koele nachten en minder vaak water geven. .

Idealiter hebben boeren voor dit proces een hoepelhuis of structuur met oprolbare zijkanten, zei Klettke.

“We beginnen ze meestal door de zijkanten een uur lang op te rollen, zodra de temperatuur overdag begint op te komen – bijvoorbeeld 11 uur of 12 uur – en ze dan weer naar beneden te rollen om ze op te pakken en ze dan weer op te rollen. weer omhoog, ‘zei Klettke.

“Het is dus een reeks beperkte blootstellingen gedurende een paar dagen om de planten voor te bereiden op het milieu.”

Binnen 15 minuten na blootstelling moeten telers op zoek gaan naar shock – verwelking of afbreken van de bladeren – als indicator dat ze de zijkanten weer naar beneden moeten rollen en ze in de beschermde omgeving en vochtigheid moeten laten zitten om te herstellen.

“Je zult versteld staan ​​- het duurt een of twee dagen van misschien twee tot drie cycli per dag, en de planten zijn volledig aangepast van waar ze waren tot waar ze heen gingen,” zei Klettke.

Een andere variabele in het uithardingsproces is de fotoperiode of lichtintensiteit van de zon versus kunstmatig of aanvullend licht in de beschermde omgeving.

Telers kunnen een vergelijkbare strategie gebruiken met een schaduwdoek – het gedurende langere tijd aftrekken en uitkijken naar de schokreactie, zei Klettke.

‘Doe het niet midden op de dag …’ zei hij. “Gebruik het schaduwdoek terwijl de zon op zijn hoogtepunt is, en ga je gang en begin het ‘s middags en ochtenden af ​​te trekken, want het kunstlicht is duidelijk als 10% van de intensiteit van de zon.”

Laura Drotleff is te bereiken op [email protected]Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment