Marihuana-tegenstanders, gefrustreerd door het groeiende aantal overwinningen op het gebied van legalisatie in de VS, proberen steeds meer de industrie in toom te houden door op staatsniveau limieten voor de THC-potentie voor te stellen.

De push omvat ten minste zes wetsvoorstellen die zijn geïntroduceerd in vier wetgevende macht van de staat: Florida, Massachusetts, Montana en Washington.

Een wetsvoorstel ontspoorde in Colorado voordat het kon worden ingediend, omdat het een terugslag veroorzaakte.

Insiders uit de industrie suggereren dat dergelijke stappen een terugkeer naar het verbod zouden kunnen betekenen, aangezien veel van de voorstellen de THC zouden beperken tot wat momenteel beschikbaar is op veel staatslegale markten.

Het verbieden van die producten, waarschuwen voorstanders van de industrie, zou een nieuwe illegale markt creëren voor krachtigere cannabis en zou leiden tot meer ondergrondse concurrentie voor legale marihuanabedrijven.

Dat zou op zijn beurt de oorlog tegen drugs kunnen herstarten.

“Als we deze weg inslaan en we beginnen met het verbieden van bepaalde producten, krijgen we de wetshandhaving weer in de strijd om de cannabiswetten af ​​te dwingen”, zegt Chris Lindsey, directeur overheidsrelaties bij het in Washington DC gevestigde Marijuana Policy Project, eraan toevoegend die potentie. caps zijn een ‘vreselijk beleid’.

“We gaan gewoon het verkeerde pad op”, voegde hij eraan toe.

Lindsey wees naar de 2019 vape-crisis als een voorbeeld van hoe illegale, ongereguleerde marihuanaproducten meer risico’s voor consumenten opleveren dan legale, krachtige cannabis.

Het overschaduwen van inspanningen op staatsniveau is een grotere bedreiging: de mogelijkheid dat een federale potentieplafond wordt opgenomen in elk nationaal legalisatiekader.

Twee Amerikaanse senatoren brachten die mogelijkheid ter sprake in een recent tweeledig rapport van de Caucus on International Narcotics Control.

Het verslag, uitgegeven door Sens. John Cornyn, een Republikein uit Texas, en Dianne Feinstein, een Californische democraat, bevatten een aanbeveling dat de National Institutes of Health en de Amerikaanse Food and Drug Administration hun eigen aanbeveling ontwikkelen met betrekking tot ‘of staten de potentie van (cannabis) producten die verkocht mogen worden. “

Huidig ​​landschap

Tot op heden heeft slechts één staat met een functionele cannabismarkt potentiebeperkingen van welk type dan ook aangenomen: Vermont, voor zijn nog te lanceren recreatieve marihuanamarkt.

Die dop beperkt THC tot 30% in bloemen en 60% in vaste concentraten.

Daarentegen heeft geen enkele andere marihuanamarkt voor volwassen gebruik potentiebeperkingen van welke soort dan ook, en hoewel 30% THC aan de hoge kant is voor MJ-bloem, zijn concentraten vaak zo krachtig als 80% of 90% THC.

Vermont heeft geen potentiebeperkingen voor medische marihuanaproducten.

De recreatieve markt is gepland voor mei 2022. Een dispensarymanager in Burlington voorspelde dat de caps vooral connaisseurs zullen dwingen om te winkelen in nabijgelegen recreatiestaten die dergelijke limieten nog niet hebben.

“Mensen die die producten willen, zullen waarschijnlijk naar out-of-state (opties) gaan. Ze zijn nu. We hebben zoveel mensen die naar Massachusetts of Maine gaan om toegang te krijgen tot producten ”, zegt Bridget Conry, directeur marketing en outreach bij Champlain Valley Dispensary.

In Colorado veroorzaakte de Democratische staat Rep. Yadira Caraveo opschudding toen er een wetsvoorstel kwam gelekt naar de media

Zoals opgesteld, zou het wetsvoorstel de THC-potentie voor alle marihuanaproducten – zowel medicinaal als recreatief – hebben beperkt tot 15%.

Dat zou minstens 65% van de producten die momenteel op de markt zijn illegaal maken, schat Peter Marcus, communicatiedirecteur bij Terrapin Care Station in Boulder.

Na pushback heeft Caraveo de maatregel opgeschort en het is niet duidelijk of dergelijke wetgeving dit jaar zal worden ingevoerd.

“Er vinden nog geen overwinningsgesprekken plaats, omdat er nog zo veel te gaan is”, zei Marcus, die eraan toevoegde dat Caraveo volgens hem door de democratische leiders is gevraagd om eerst een stakeholderproces te hebben om input te krijgen voordat een wetsvoorstel wordt ingediend.

Marcus zei dat als een dergelijk plafond in Colorado zou worden opgelegd, dit “verwoesting” zou betekenen voor de industrie.

“We zouden onmiddellijk beginnen te zien dat cannabisbedrijven in Colorado de deuren sluiten” als het voorstel van Caraveo wet zou worden, voorspelde Marcus.

Florida

Een maat, HB 1455, zou de THC-limiet beperken tot 10% voor alle marihuanabloemen die in Florida worden verkocht en 60% THC voor alle concentraten en andere productsoorten behalve eetwaren.

De maatregel keurde begin maart een commissie van het Florida House op een partij-line stemming, met alle Republikeinen vóór en alle Democraten tegen.

Een soortgelijke maatregel van de Senaat, SB 1958, moet nog worden gehoord in de commissie.

De voorstellen hebben voorstanders van MMJ de wapens in handen en een politieke campagne onder leiding van de non-profitorganisatie Florida for Care is gemobiliseerd om beide rekeningen te doden.

“Dit is een existentiële bedreiging, niet alleen voor de industrie, maar ook voor het hele idee van medicinale marihuana in Florida,” zei Florida for Care-adviseur Ben Pollara.

“Het is zeer waarschijnlijk dat het in Florida wet wordt. Er zijn op dit moment gewoon te veel onbekenden … om op welk moment dan ook rust te nemen totdat de wetgevende zitting voorbij is. “

Massachusetts

Wetgevers worden geconfronteerd met twee verschillende rekeningen.

De eerste, HD 2841, zou verbieden:

  • Marihuana-bloem met THC van meer dan 10%.
  • Vape-cartridges die meer dan 5 milligram per afgemeten dosis of een potentie van meer dan 10% THC bevatten.

Dat wetsvoorstel zal waarschijnlijk niet worden aangenomen, omdat democraten de wetgevende macht domineren, zei Adam Fine uit Boston, een advocaat bij Vicente Sederberg.

Het wetsvoorstel waarvan hij gelooft dat het lastiger zou kunnen zijn voor de industrie, is dat eerder SD 465, door de democratische staat senator Jason Lewis.

Als die maatregel wordt aangenomen, moet de staatscommissie voor cannabiscontrole ‘redelijke potentiebeperkingen voor elk type marihuanaproduct’ vaststellen dat in de staat wordt verkocht.

‘Het is zorgwekkend, want als het zou slagen, zouden de handen van de commissie gebonden zijn. Ze zouden een limiet moeten stellen, ‘zei Fine. ‘Er zou een groot debat ontstaan ​​over wat’ redelijk ‘is.

“Het zal waarschijnlijk geen 10% zijn, maar waar komen ze terecht? … Het laat zeker veel ruimte over voor discretie. “

Maar, voorspelde Fine, zelfs het wetsvoorstel van Lewis is politiek nog steeds een ‘zware strijd’.

Montana

Wetgevers hebben naar verluidt gedood SB 341, een voorstel dat de THC-kracht zou hebben beperkt tot 15% in alle recreatieve marihuanaproducten, inclusief bloemen en al het andere op de markt.

Het wetsvoorstel zou geen invloed hebben op medicinale marihuana.

Maar “technisch gezien is het niet dood”, schreef Kate Cholewa, woordvoerster van de Montana Cannabis Industry Association, in een e-mail over het wetsvoorstel.

Cholewa voegde eraan toe dat het woord in de politieke geruchtenmolen is SB 341 is “naar Siberië gestuurd” om te sterven vanwege een schatting dat het de staat minstens $ 1 miljoen zou kosten om te implementeren.

MPP’s Lindsey, die gevestigd is in Montana, zei dat hij ook heeft gehoord dat de limiet van de THC-potentie dit jaar nog steeds in een ander wetsvoorstel wordt geïntroduceerd.

De staat Washington

De wetgevende macht heeft al een vervroegde termijn overschreden HB 1463, wat alle concentraten met meer dan 30% THC zou hebben verboden.

Dat betekent dat het wetsvoorstel voor dit jaar feitelijk dood is, zei Aaron Pickus, een woordvoerder van de Washington CannaBusiness Association.

Maar dat betekent niet dat de kwestie zelf dood is, vooral omdat dit het tweede jaar op rij is dat een dergelijk beleid naar voren is gebracht door een wetgever in Washington, voegde Pickus eraan toe. Hij voorspelde dat het waarschijnlijk weer zal komen.

John Schroyer is te bereiken op [email protected]Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment