Markeer uw agenda’s voor de eerste Latijns-Amerikaanse Cannabis Cup die deze zomer plaatsvindt

by admin


Beeld via

Cannabisbekers bestaan ​​al sinds het begin van de eeuw in Latijns-Amerika, maar trekken zelden wereldwijde aandacht.

De makers van de Mexican Cannabis Cup (beter bekend als Mexicaanse Cannabis Cup) hopen dat dit aan verandering onderhevig is. Ze hebben onlangs de eerste Latin American Cannabis Cup aangekondigd (Latijns-Amerikaanse Cannabis Cup) vindt plaats op 7 en 8 augustus in Costa Rica, op een nog niet aangekondigde locatie.

De organisatoren hopen dat het evenement het talent van Latijns-Amerikaanse telers en extractors zal laten zien, aangezien legalisatie in de regio op stoom komt. Mexico is centimeters verwijderd van ‘s werelds grootste recreatiemarkt te worden, Uruguay was het eerste land ter wereld dat recreatieve cannabis legaliseerde; terwijl Argentinië – waar een recente wietbeurs honderdduizenden bezoekers trok – Brazilië, Chili, Colombia, Paraguay en Peru allemaal in een bepaalde hoedanigheid medicinale cannabis hebben gelegaliseerd. In het Caribisch gebied heeft Jamaica in 2015 belangrijke hervormingen doorgevoerd waarbij cannabisbezit werd gedecriminaliseerd, zelfteelt werd toegestaan ​​en religieus en medicinaal gebruik werd gelegaliseerd.

1616470016253_unnamed.jpg

“Dit evenement is bedoeld om Latijns-Amerika in de cannabisbeweging op mondiaal niveau onder de aandacht te brengen”, zegt Alonso Soria, de organisator van het evenement. “Op dit moment is de cultuur erg gecentraliseerd in plaatsen als Barcelona, ​​Nederland en de Verenigde Staten. We denken dat dit evenement de cannabiscultuur hier in Latijns-Amerika een zeer intense klap zal geven. Er zijn zoveel landen die hier sterk in opkomst zijn. “

De rol die cannabisbekers hebben gespeeld bij de ontwikkeling van cannabiskwaliteit is moeilijk te overschatten. De wedstrijden, oorspronkelijk ontwikkeld door High Times Magazine, hebben kwekers enorme kansen geboden om samen te komen en tips uit te wisselen over hoe ze de beste toppen tot leven kunnen wekken.

(Oh, en even ter informatie: als je klaar bent om die vlucht te boeken, houd er dan rekening mee dat de Costa Ricaanse cannabiswetten vaag zijn, maar het bezit van een “kleine hoeveelheid” wiet wordt als gedecriminaliseerd beschouwd – niet gelegaliseerd​ Er is een enorm verschil tussen de twee.)

1616470219783_unnamed-3.jpg

Copa Latinoamericana del Cannabis keurmeester Pedro Nicoletti Motta op de Copa Cannábica Mexicana 2020 (met dank aan Caitlin Donohue)

De bekers die hun deelname aan het evenement hebben bevestigd zijn; Copa del Plata in Argentinië, Costa Rica Cannabis Cup, Copa La Perla in Ecuador, Copa Farallones in Colombia, Copa Cannabica México, Copa del Norte in Mexico, Copa Cannabica de los Andes in Chili en Copa Cannabica Canguro in Uruguay.

Namen die tot nu toe zijn bevestigd voor de jury van de beker, luiden als een who’s-who van OG Latijns-Amerikaanse cannabisactivisten. De mensen die bloemen, extracten en eetwaren beoordelen bij de eerste cannabisbeker in de regio zijn: Juan Vaz, oprichter van de Cannabis Studies Association in Uruguay en hoofdadviseur van de regering van het land tijdens het legalisatieproces; De in Uruguay gevestigde Argentijnse teler en opvoeder Gastón Durana; Chileense teler en oprichter van cannabismerk Anumka, Carlos “Lechuga” Prado; en de twee medeoprichters van het cannabiseducatieplatform Cannativa, de Braziliaanse extractie- en cannabislabexpert Pedro Nicoletti Motta en de Mexicaanse teeltspecialist en medeoprichter van het Latin American Network of Cannabis Women (RELAMUCA), Polita Pepper.

Voor Soria is het evenement een kans voor Latijns-Amerikaanse marihuana om de wereld te laten zien waar het van gemaakt is. “We willen laten zien dat we kunnen concurreren met de kwaliteit, zelfs in de landen met legale cannabis”, zegt hij.

Volg de beker Facebook pagina voor verdere aankondigingen.

Volg Caitlin Donohue op Instagram

Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment