Nieuw onderzoek naar PTSD vindt dat cannabis veilig is, maar niet zo effectief als wordt aangenomen

by admin


Voorlopige resultaten van een langverwachte studie geven aan dat cannabis een veilige en goed verdragen behandeling lijkt te zijn voor patiënten die met posttraumatische stressstoornis (PTSD) omgaan, hoewel onderzoekers geen sterke signalen van effectiviteit vonden.

De studie, geleid door Marcel Bonn-Miller van de University of Pennsylvania en Sue Sisley van het Scottsdale Research Institute, werd gefinancierd door een subsidie ​​van $ 2,2 miljoen van het Colorado Department of Public Health and Environment (CDPHE) aan de Multidisciplinaire Vereniging van Psychedelische Studies (KAARTEN). Onderzoekers vochten zeven jaar om goedkeuring te krijgen om het onderzoek uit te voeren, en het duurde nog drie jaar om het uit te voeren.

Jarenlang hebben veel militaire veteranen medicinale marihuana gebruikt om de symptomen van PTSD te beheersen. Het was echter buitengewoon moeilijk om de effectiviteit van cannabis voor PTSD te bestuderen, vanwege het federale verbod en de vele wegversperringen die specifiek zijn ingesteld om het onderzoek naar de mogelijke positieve gezondheidsvoordelen van cannabis te ontmoedigen. Sisley vocht jarenlang om deze studie goedgekeurd te krijgen, en worstelde vervolgens om door de overheid goedgekeurde cannabis van voldoende kwaliteit te krijgen om het onderzoek uit te voeren.

76 veteranen in de studie

Bij het onderzoek waren 76 militaire veteranen met PTSD betrokken, voornamelijk mannen in de leeftijd van 24 tot 77 jaar. Bonn-Miller en Sisley hebben een onderzoek in twee fasen opgezet; de resultaten van de eerste fase zijn deze week gepubliceerd PLOS One papier

In de eerste fase werden de 76 veteranen verdeeld over vier cohorten. Een groep heeft zichzelf gedurende drie weken cannabis met 12% THC toegediend. Een andere groep ontving een CBD-product van 11% met minimale THC. Een derde groep ontving een uitgebalanceerd THC-CBD-product, met ongeveer 8% THC en 8% CBD. Een vierde groep kreeg een placebo met bijna nul actieve cannabinoïden.

Deelnemers kregen gedurende 21 dagen 1,8 gram per dag. Dat is ongeveer de hoeveelheid cannabis die in twee tot drie joints zit. Na drie weken stopten de proefpersonen twee weken volledig met het consumeren van cannabis. Vervolgens werden ze opnieuw gerandomiseerd in de vier cohorten.

Verwant

Voor veteranen met PTSD kan medicinale marihuana een goede nachtrust betekenen

Geen significant verschil gevonden

Onderzoekers vonden weinig statistisch verschil tussen veteranen die de placebo namen en degenen die de THC- en CBD-mengsels kregen. Bijna de helft van de veteranen die een placebo kregen, geloofde zelfs dat ze actieve cannabis hadden gekregen. De auteurs van het onderzoek noemden “verschillende verstorende factoren” die mogelijk hebben bijgedragen aan deze resultaten.

Ze schreven ook:

De onderzoekssteekproef omvatte deelnemers met een geschiedenis van cannabisgebruik. De rekrutering van actieve cannabisgebruikers heeft mogelijk de kans op bevooroordeelde reacties vergroot. Gezien de actuele aard van de huidige proef en de relevantie ervan voor het openbare beleid inzake medicinale cannabis, waren de deelnemers mogelijk bevooroordeeld om positieve effecten te melden, ongeacht de toestand.

Ondanks dat veel deelnemers al ervaring hadden met het medicijn, geloofde bijna de helft van degenen die placebo kregen dat ze actieve cannabis kregen. Eerdere verwachtingen over de effecten van cannabis zouden kunnen verklaren waarom zelfs degenen in de placeboconditie een grotere dan gemiddelde afname van PTSD-symptomen rapporteerden na slechts 3 weken behandeling.

Een slechte kwaliteit van overheidscannabis kan een factor zijn

Rick Doblin, uitvoerend directeur van MAPS, de organisatie die het onderzoek faciliteerde, merkte op dat “het verschil tussen anekdotische rapporten” van de effectiviteit van cannabis voor PTSS “en deze resultaten mogelijk de kwaliteit van de marihuana zijn.”

De cannabis in het eerste deel van het onderzoek werd geleverd door het National Institute on Drug Abuse (NIDA), dat de enige licentie in de VS heeft voor de productie van cannabis die wordt gebruikt in federaal gereguleerde klinische onderzoeken.

De kwaliteit en potentie van dat onderzoek naar cannabis is door de jaren heen een belangrijk twistpunt geweest. De door NIDA geleverde cannabis is notoir verschrikkelijk – een van de minst krachtige en slechtste marihuana die overal in Noord-Amerika te vinden is. Het duurde jaren voordat NIDA begon met het kweken van soorten die zelfs in de buurt kwamen van commerciële kwaliteit. En zelfs toen kwam het bureau tekort. Een soort met 12% THC is ongeveer de helft van de potentie van het product dat tegenwoordig in de meeste medische en volwassen dispensaria in 35 staten wordt verkocht. Toen het onderzoeksteam de door NIDA verzonden cannabis testte, kwam zelfs de 12% -stam tekort. Het is getest op slechts 9% THC.

Verwant

Ging de DEA niet dat anderen cannabis van onderzoekskwaliteit telen?

Cannabis van “onderzoekskwaliteit” leidde eerder tot controverse

Al vroeg in de studie, kritiek op de slechte kwaliteit en lage potentie van de door het NIDA geleverde cannabis zette de Johns Hopkins University ertoe aan zich terug te trekken uit de meerjarige klinische onderzoeken. Ondanks kritiek van cannabisonderzoekers en sommige parlementaire wetgevers, Handhaaft NIDA een overheidsmonopolie op alle cannabis die wordt gebruikt in federaal goedgekeurd cannabisonderzoek.

“Cannabisbloem van hogere kwaliteit die geschikt is voor goedkeuring door de Food and Drug Administration (FDA) is momenteel in eigen land niet beschikbaar vanwege productiebeperkingen die zijn opgelegd door het Amerikaanse ministerie van Justitie en Drug Enforcement Administration en moet worden geïmporteerd”, zei Doblin.

Op weg naar de volgende onderzoeksfase

Sue Sisley, een arts, president van het Scottsdale Research Institute en de hoofdonderzoeker van de studie, gaat door met de volgende fase van de studie, met geïmporteerde cannabis van hogere kwaliteit en krachtiger. Die cannabis is beschikbaar voor volwassenen en patiënten in tientallen staten, maar federaal erkende onderzoekers kunnen het niet gebruiken vanwege een federaal verbod. Het moet dus van buiten de Verenigde Staten worden geïmporteerd.

“Ondanks de absurde beperkingen die federale verbodsbepalers al meer dan 50 jaar stellen aan onderzoek”, zei Sisley, “zijn we volledig gefocust op het lanceren van verdere Fase 2-proeven met geïmporteerde cannabis van geteste, sterkere, versere bloemen die een geldige vergelijking zullen opleveren voor de miljoenen veteranen en anderen met PTSD die op zoek zijn naar nieuwe opties. “

PTSS is wijdverbreid in veteranengemeenschappen

Volgens MAPS heeft ongeveer 6% tot 10% van de algemene bevolking, en tot 31% van de Amerikaanse veteranen, een of andere vorm van PTSD ervaren. Veteranengroepen die pleiten voor meer toegang tot cannabis, juichen ondertussen de nieuw gepubliceerde studie toe.

“MAPS en Dr. Sue Sisley verdienen een medaille voor de absoluut opzettelijke disfunctie die ze hebben overwonnen om deze studie af te ronden en de bevindingen te publiceren”, zegt Sean Kiernan, president van de Wiet voor Warriors Project, zei in een e-mail aan Leafly. “Het enige wat iemand hoeft te doen is kijken naar het gebrek aan kwaliteit van cannabis die wordt geleverd door het monopolie van de federale overheid, NIDA, om te begrijpen dat onze regering onze genezing niet serieus neemt.”

“Als de wetenschap ons vertelt dat cannabis veilig is”, voegde hij eraan toe, “zou gezond verstand iedereen moeten vertellen dat cannabis een geweldige vervanger is voor opioïden en andere legaal toegankelijke stoffen die de bijwerkingen van verslaving, overdosering en zelfmoordgedachten met zich meedragen. Is het een wonder dat miljoenen mensen cannabis verkiezen boven dodelijke geneesmiddelen en andere schadelijke stoffen? Het is gewoon een veiliger alternatief. “

Cannabis als veilig bestempelen

Dale Schafer, een Californische advocaat die gespecialiseerd is in cannabiswetgeving, en een veteraan uit het Vietnam-tijdperk, wees erop dat studies zoals de MAPS-klinische onderzoeken nodig zijn als er ooit federale goedkeuring komt voor cannabisgebruik voor PTSD.

“Echter, voor de veelheid aan veteranen en gemiddelde burgers die aan PTSD lijden, kan Stevie Wonder zien dat cannabis medisch nuttig is en dat duizenden jaren van gebruik een ongelooflijk veiligheidsprofiel laten zien,” vertelde hij Leafly. “Laten we snel naar fase 3 gaan, zodat veteranen rechtstreeks met de VA kunnen werken en geen spelletjes hoeven te spelen zoals cannabis radioactief is.”

Bruce Kennedy's bio-afbeelding

Bruce Kennedy

Bruce Kennedy is een bekroonde verslaggever, redacteur en producer uit Colorado. Hij houdt zich sinds 2010 bezig met de legale cannabisindustrie.

Bekijk de artikelen van Bruce KennedySource link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment