Nieuwe wietwet wil voorkomen dat grote alcohol en tabak de legale onkruidmarkt domineren

by adminBeeld via

Verschillende van de beste democratische leiders van het land zijn van plan een nieuwe federale wetsvoorstel voor cannabishervorming te onthullen die specifiek zal zijn voorkomen dat grote tabaks- en alcoholfabrikanten de legale wietindustrie inhalen

Twee maanden geleden stelde Chuck Schumer (D-NY), meerderheidsleider in de senaat bekend gemaakt dat hij samenwerkte met senatoren Cory Booker (D-NJ) en Ron Wyden (D-OR) om een ​​alomvattend nieuw wetsvoorstel op te stellen om een ​​definitief einde te maken aan het federale verbod op cannabis. De volledige details van dit wetsvoorstel moeten nog worden vrijgegeven, maar de drie wetgevers hebben onlangs een korte conferentie gehouden voorbeeld enkele van de belangrijkste bepalingen van het wetsvoorstel.

“Dit is geen oorlog tegen drugs, het is een oorlog tegen mensen – en tegen bepaalde mensen”, zei senator Booker, een langdurige voorstander van legalisatie, Marihuana-moment rapporten​ “Veteranen worden onevenredig gearresteerd voor het bezit van marihuana; mensen met een laag inkomen onevenredig gearresteerd; mensen met geestelijke gezondheidsproblemen worden onevenredig vaak gearresteerd, en natuurlijk … zijn zwarte en bruine gemeenschappen het doelwit. “

“Het gaat niet alleen om het creëren van een omgeving waarin staten legaliseren, het gaat ook om herstelrecht, en dat zijn een aantal dingen”, aldus de senator vervolgd​ ‘Ten eerste: ervoor zorgen dat we records verwijderen. Praat niet over gratis gebruik van marihuana door volwassenen zonder te praten over het verwijderen van records. Nummer twee, het belastinggeld – dit wordt een miljardenbedrijf. Die belastinginkomsten zouden opnieuw in die gemeenschappen moeten worden geïnvesteerd. “

Sociale rechtvaardigheid is een sleutelfactor die wetgevers ertoe aanzet om na decennia van verbod eindelijk de taak van cannabishervorming op zich te nemen. Tijdens de vergadering legden de senatoren uit dat hun nieuwe legalisatiewet bepalingen zal bevatten om kleine bedrijven te helpen hierin voet aan de grond te krijgen. zeer lucratief nieuwe markt, in plaats van deze te laten domineren door enorme bedrijfsbelangen.

Vorige week investeerde British American Tobacco, ‘s werelds derde grootste tabaksbedrijf, nog meer dan $ 175 miljoen in een Canadees wietbedrijf. In 2018 bracht Altria, een nog groter sigarettenconglomeraat, uit $ 1,8 miljard om een ​​groot belang te kopen in een andere Canadese wietgigant. Datzelfde jaar investeerde Constellation Brands, eigenaar van Corona-bier en andere alcoholmerken, er nog een $ 4 miljard in de legale potmarkt van Canada.

Federale wetgeving maakt het momenteel moeilijk voor deze enorme bedrijven om rechtstreeks te investeren in door de staat legale wietoperaties in de VS, maar federale legalisatie van wiet zou deze beperkingen kunnen opheffen, waardoor grote alcohol of tabak mogelijk de pas legale wietindustrie domineert. De wetgevers die dit nieuwe wetsvoorstel steunen, willen ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

“We willen niet dat de grote tabaksfabrikanten en de grote drankbedrijven binnenstormen en het overnemen,” zei Schumer, volgens Marihuana-moment​ “De wetgeving die we hebben, zal ervoor zorgen dat kleinere bedrijven, bedrijven in kleurgemeenschappen, het voordeel krijgen omdat kleurgemeenschappen de prijs al decennia lang hebben betaald. Ze zouden in ieder geval iets terug moeten krijgen. “

Elk van deze drie senatoren heeft al eerder hun eigen unieke kijk op de hervormingswetgeving voor cannabis opgesteld. Booker introduceerde het Marihuana Justice Act in 2017 stelde Schumer het Marijuana Freedom and Opportunity Act op 20-4 vorig jaar, en Wyden schreef ook zijn eigen wetsvoorstel, maar introduceerde het nooit. En vorig jaar keurde de Tweede Kamer de Marihuana Opportunity, Herinvestering en Expungement (MEER) Act, nog een wetsvoorstel om wiet federaal te legaliseren.

De senatoren hopen de beste aspecten van deze afzonderlijke rekeningen samen te voegen tot een laatste stuk wetgeving dat de kans heeft om in de wet te worden ondertekend. Wetgevers zijn nog bezig het wetsvoorstel af te ronden, maar Schumer zei dat hij verwacht dat het “binnenkort” zal worden ingediend. De Senaat heeft voorheen elke wet op de hervorming van onkruid neergeschoten die eraan voorafging, maar onder de nieuwe Democratisch leiderschap, zou dit nieuwe voorstel de eerste legalisatiewet kunnen worden die ooit in de hogere kamer van het Congres is besproken.

“Miljoenen Amerikanen zijn nu, net als de mensen die ik de eer heb te vertegenwoordigen, naar de stembus gegaan, en ze hebben gezegd dat ze het eens zijn met senator Schumer en Booker en ik”, zei senator Wyden, volgens Marihuana-moment​ ‘Ik denk niet dat ze nog meer getreuzel van de federale overheid zullen accepteren. Het is net alsof de federale regering in een time-warp zit. We hebben nu een echte kans om vooruitgang te boeken. “Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment