Onderzoek vindt geen bewijs Legale medicinale cannabis verhoogt het gebruik van marihuana onder jongeren • Hoge tijden

by admin


Een studie van gegevens uit het hele land heeft geen bewijs gevonden dat de legalisatie van medische hennep en de oprichting van dispensaria moedigt aan marihuanagebruik door jongeren​ De studie, “Medische marihuanawetten (MML’s) en apotheekvoorzieningen die niet geassocieerd zijn met een hogere kans op adolescenten of zwaar marihuanagebruik: een 46-statenanalyse, 1991-2015”, werd deze week online gepubliceerd door het tijdschrift Drugsmisbruik

Om de studie af te ronden, hebben onderzoekers verbonden aan John Hopkins University, Harvard University en de Massachusetts Cannabis Control Commission de gegevens beoordeeld die gedurende een periode van 25 jaar uit in totaal 46 staten waren verzameld. De onderzoekers analyseerden trends in cannabisgebruik onder adolescenten in groep 9 tot en met 12, met behulp van gegevens van de Youth Risk Behavior Survey, verzameld tussen 1991 en 2015.

In een abstract van de studie schreven de onderzoekers dat ze “tussen 1991 en 2015 geen bewijs vonden van een toename van het aantal adolescenten die melding maakten van marihuanagebruik in de afgelopen 30 dagen of zwaar marihuanagebruik in verband met door de staat uitgevaardigde MML (medische marihuanawet) of operationele MML-dispensaria.”

Minder cannabisgebruik onder 9e klassers

Uit de gegevens bleek zelfs dat staten met medische marihuanaprogramma’s over het algemeen minder stroom hadden adolescente marihuanagebruikers, die werden gedefinieerd als respondenten van de enquête die cannabisgebruik in de afgelopen 30 dagen rapporteerden, dan staten zonder medicinale cannabis.

“In de totale steekproef was de aangepaste kans van adolescenten die marihuanagebruik in de afgelopen 30 dagen meldden, lager in staten die op enig moment tijdens de onderzoeksperiode MML’s gebruikten, en in staten met operationele dispensaria in 2015”, schreven de onderzoekers.

De gegevens toonden echter aan dat de afname van het aantal huidige marihuanagebruikers in staten die medische marihuana hadden gelegaliseerd, beperkt was tot respondenten die eerstejaars op de middelbare school waren toen ze de enquête invulden.

“Onze belangrijkste bevinding was dat adolescenten die woonachtig zijn in staten met MML’s een significant lagere kans hadden om in het verleden 30 dagen marihuana te gebruiken in vergelijking met adolescenten die in niet-MML-staten woonden (6 procent),” schreven de auteurs van het onderzoek. “In gestratificeerde analyses hadden de negende klassers 9 procent lagere odds, terwijl er geen verschillen waren voor andere graadniveaus.”

Activisten reageren op nieuwe studie

In een persbericht van de National Organization for the Reform of Marijuana Laws (NORML) zei Paul Armentano, de adjunct-directeur van de belangenorganisatie, dat de bevindingen van het onderzoek een verdere hervorming van het cannabisbeleid van de natie ondersteunen.

“Deze gegevens, verzameld in 46 staten gedurende meer dan twee decennia, tonen ondubbelzinnig aan dat de toegang tot medicinale cannabis legaal kan worden gereguleerd op een manier die veilig en effectief is, en die niet per ongeluk de gewoonten van jongeren beïnvloedt,” zei Armentano​ “Deze bevindingen moeten politici en anderen geruststellen dat de praktijkervaring met medicinale cannabis een succes is, zowel vanuit het oogpunt van de volksgezondheid als vanuit het oogpunt van openbare veiligheid.”

Het onderzoek is consistent met verschillende andere onderzoeken die geen bewijs vonden van een toename van het percentage cannabisgebruik onder jongeren als gevolg van de legalisering van medicinale marihuana. De auteurs van de studie adviseerden verder onderzoek naar de kwestie, waarbij ze opmerkten dat “in een constant evoluerend marihuanabeleid, voortdurende monitoring van het marihuanagebruik door adolescenten belangrijk is voor het beoordelen van beleidseffecten.”Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment