Twee zakenlieden die in 2020 werden aangeklaagd wegens het bedriegen van handelsbanken namens het Californische cannabisleverancier Eaze zijn veroordeeld door een jury uit Manhattan.

Volgens Law360 werden Hamid Akhavan en Ruben Weigand schuldig bevonden aan samenzwering om bankfraude te plegen voor het misleiden van banken tot het verwerken van meer dan $ 150 miljoen aan marihuana-gerelateerde transacties voor Eaze door ze te vermommen als nepwebsites en nepbedrijven.

De overtuigingen volg een schuldig pleidooi door voormalig Eaze CEO James Patterson vorige maand in dezelfde strafzaak. Patterson trad in 2019 af als CEO.

Eaze was geen beklaagde in het proces. Het bedrijf “heeft gezegd dat het heeft samengewerkt met de autoriteiten in het strafrechtelijk onderzoek”, meldde Law360.

Patterson gaf in de loop van de zaak toe dat hij wist dat als banken zich bewust waren van de ware aard van de transacties, ze niet zouden worden verwerkt, omdat de meeste grote banken nog steeds weigeren om met cannabisbedrijven samen te werken, aangezien marihuana nog steeds federaal illegaal is.

Het proces, dat op 1 maart begon en deze week werd afgesloten, werd afgesloten met juryleden die slechts zes uur beraadslaagden voordat ze schuldig vonnissen vroegen voor zowel Akhavan als Weigand.

Aanklagers beweerden dat Akhavan en Weigand zich tot het uiterste hebben ingespannen en “laag na laag leugens” vertelden om de banken te manipuleren om de transacties over een periode van drie jaar van 2016 tot 2019 te verwerken.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment