Senaat van Colorado slaagt voor wetsvoorstel voor medische cannabis op school • Hoge tijden

by admin


De senaat van de staat Colorado heeft deze week een wetsvoorstel aangenomen dat de toegang van studenten tot medicinale cannabis op school zou vergroten. De maatregel, Senaatswet 21-056, werd woensdag door de Senaat van Colorado aangenomen met 33 stemmen tegen 1. Volgens het wetsvoorstel zouden kinderen met gecompliceerde medische aandoeningen op de campus medicijnen op basis van cannabis kunnen krijgen van schoolpersoneel. De maatregel gaat nu ter overweging naar het Huis van Afgevaardigden van Colorado.

Actueel Colorado De wet bepaalt dat schooldistricten ouders en verzorgers toestaan ​​om medicinale cannabis te bezitten en toe te dienen aan kinderen terwijl ze op school zijn. Schooldirecteuren hebben echter de vrijheid om schoolpersoneel toe te staan ​​cannabismedicijnen te bezitten en toe te dienen.

Het wetsvoorstel dat woensdag door de Senaat is aangenomen, neemt die discretie weg en geeft schooldistricten de opdracht om beleid te implementeren om schoolpersoneel in staat te stellen cannabismedicijnen te bezitten en toe te dienen aan studenten die ze nodig hebben. De maatregel zou het schoolpersoneel in staat stellen een behandeling te volgen die door de arts van een student is ingesteld. Het wetsvoorstel beschermt ook schoolpersoneel dat medicinale cannabis bezit en toedient tegen strafrechtelijke en civielrechtelijke aansprakelijkheid.

Ouders roepen wetgevers op om het wetsvoorstel goed te keuren

Tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie vorige maand legden ouders van medicinale-cannabispatiënten de moeilijkheden uit waarmee ze worden geconfronteerd bij het toedienen van medicinale cannabis aan hun kinderen. Sommige ouders merkten op dat ze op school moesten stoppen met werken om hun kind medicijnen te geven. Anderen zeiden dat ze ervoor kozen om hun kinderen op afstand te laten leren omdat het gemakkelijker was om cannabis thuis toe te dienen.

Mark Porter vertelde de wetgevers dat zijn familie vanuit een andere staat naar Colorado was verhuisd, zodat ze toegang zouden krijgen tot medicinale cannabis voor hun dochter Sarah, die de ziekte van Crohn heeft. Ze heeft aanzienlijke vooruitgang gezien met medicinale cannabis, maar haar middelbare school heeft haar beleid niet bijgewerkt om het schoolpersoneel toe te staan ​​haar medicijnen toe te dienen. Als gevolg hiervan is Sarah doorgegaan met onderwijs op afstand in plaats van met haar leeftijdsgenoten op de campus te zijn.

“Sturen we het gewoon discreet mee en hopen we dat ze niet gepakt worden?” Vroeg Porter tijdens de hoorzitting in februari. ‘Dat zou niet moeten. Er is niets dat mijn kind doet dat verkeerd is. “

Toegang voor studenten tot medicinale cannabis terwijl op school al jaren een controversieel onderwerp is in Colorado. In 2016 keurden wetgevers de wet van Jack goed, die schooldistricten de bevoegdheid gaf om beleid te schrijven voor de toediening van medicinale cannabis aan studenten. Dat werd in 2018 gevolgd door Quintin’s Amendment, genoemd naar Quintin Lovato, een jonge Colorado-jongen met epilepsie​ Door het amendement kon schoolpersoneel medicijnen toedienen aan studenten.

Tijdens de hoorzitting van vorige maand riep Quintins moeder Hannah Lovato wetgevers op om Senaatswet 21-056 goed te keuren, zodat kinderen zoals Sarah en Benjamin Wann, een student met epilepsie, hetzelfde succes kunnen zien als Quintin heeft.

“Omdat het amendement van Quintin is aangenomen als een toegestane wet, staan ​​we schooldistricten toe om te kiezen wie hun levensreddende medicatie krijgt en wie mogelijk kan overlijden”, aldus Lovato. ‘Waarom is mijn zoon belangrijker dan die van de Wann? Waarom is mijn zoon belangrijker dan die van de portier? “

“Het systeem dat we hebben is er al en mijn zoon is het levende bewijs”, zei Lovato tegen wetgevers.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment