Soil Prep 101 – Bereid je voor op je volgende cannabisteelt

by admin


Voorbereiding van cannabisgrond

We staan ​​op het punt de lente in te gaan en voor degenen onder jullie die buiten kweken – dit is een perfect moment om te beginnen met het voorbereiden van je aarde en je klaar te maken om je opbrengsten te maximaliseren. Zelfs als je in potten of iets dergelijks kweekt, kan het goed voorbereiden van je aarde de opbrengst en zowel het terpeen- als het smaakprofiel aanzienlijk verhogen.

Als het gaat om het voorbereiden van uw grond, is er een delicaat evenwicht dat moet worden gehandhaafd. Natuurlijk is wiet uiteindelijk een plant en zal het groeien in elke grondsoort die je het geeft, maar als je niet zeker bent van een aantal basiszaken, kan het zijn dat je plant geen significante oogst produceert.

In dit artikel zullen we enkele van deze “basiszaken” behandelen en enkele basistechnieken voor grondbewerking waarmee u de beste stof kunt kweken tegen de laagst mogelijke investering.

Er zijn mensen die zeggen dat binnen kweken de optimale manier is om wiet te kweken, maar je kunt buiten gewoon meer kwantiteit genereren met behoud van een optimale kwaliteit. Naarmate cannabis legaaler wordt, zul je zelfs een afname van het aantal binnenactiviteiten zien, aangezien kassen zinvoller worden voor de levensduur van de industrie.

Hoewel hydrocultuur ook een geweldige keuze is voor het kweken van cannabis, is aarde gewoon vergevingsgezinder voor beginnende kwekers. Maar genoeg kletspraat, laten we wat aarde voorbereiden.

De basisprincipes van het oppotten van je pot.

Als het gaat om het kweken van cannabis in een container, zijn er enkele basisprincipes waar je rekening mee moet houden.

Grootte maakt uit – de grootte van je pot bepaalt de hoogte en de totale hoeveelheid toppen die je uit de plant kunt halen. De laatste container moet dus groot genoeg zijn om uw gewassen te ondersteunen.

Geef het wat lucht! – Je wortels, terwijl ze graag ondergronds leven – moeten nog ademen! Veel beginnende kwekers slagen er niet in om de pot correct te leggen, waardoor de wortels worden verstikt en de plant sterft. We zullen het hebben over interessante manieren waarop u dit later in het artikel kunt doen.

Rijk aan voedingsstoffen – Door het met de juiste voedingsstoffen voor te bereiden, kan uw plant gedurende de hele levenscyclus alles krijgen wat hij nodig heeft.

Nu – als je voor het eerst gaat kweken, is het waarschijnlijk de beste keuze om wat neutrale potgrond te krijgen. Neem gewoon ongeveer 1/3 van de pot en voeg er wat perliet of kokossubstraat aan toe met wat stokjes. Dit is bedoeld om de wortels voldoende zuurstof te laten krijgen en niet te verdrinken als je de planten water geeft.

Als je echter meer “sciëntie” wilt worden als het op je bodem aankomt, kun je micronutriënten zoals guano, wormafgietsels, Epsom-zouten, enz. Toevoegen, behalve dat dit je bodem “Heet” zou maken.

Hot Soil vervuilt in wezen die voedingsstof en mag niet worden gebruikt op nieuwe zaailingen of klonen – omdat deze waarschijnlijk last zouden hebben van verbranding door voedingsstoffen.

NPK-ratio’s voor groei en bloei

Als een korte kanttekening, als u echt technisch wilt worden over het voorbereiden van uw grond – u kunt dit gedetailleerde artikel lezen op Royal Queen Seeds. Hierin geven ze een basale momentopname van de twee voedingsprofielen van de bodem tijdens de verschillende stadia van de levenscyclus van de plant.

Als algemene vuistregel moedigen ze de volgende NPK voor vegetatieve grond aan – N = 10 | P = 5 | K = 7. Als we het hebben over het vegetatieve stadium, willen we – N = 5 | P = 18 | K = 5.

De pot voorbereiden met behulp van ingehouden methoden

De volgende methode zag ik op Twitter waar de kweker de stengels van de oude cannabisplanten pakte en ze neerlegde – hij gebruikte ook wat van de oude potgrond en mengde die met wat van de nieuwere potgrond.

In wezen wordt het onderste 1/3 van de pot gemengd met enkele grote oude stelen en een beetje coco noir. De rest is dan een menging met wat oude potgrond en bedek deze dan bovenaan met de nieuwe aarde. Terwijl je water geeft, zal de bovengrond na verloop van tijd voedingsstoffen afgeven, waardoor de plant voortdurend wordt gevoed.

Je kunt dingen als koffiemalen en bat guano gebruiken om wat meer rijkdom aan de bovengrond toe te voegen – maar het is belangrijk om de regel van “less is more” te volgen. Wanneer je je plant een boost probeert te geven, verbrand je hem vaak of blokkeert je hem, wat dan veel corrigerende groei vereist.

Hoe krijg je een geweldige bovengrond!

Bent u begonnen met uw eigen compostering? Het is gemakkelijk en als je goed werk levert, heb je tegen de tijd dat je je volgende gewassen moet planten – je een aantal van de rijkste voedingsstoffen tot je beschikking, en het kost alleen wat tijd en geduld.

Er zijn tal van manieren waarop je kunt composteren, en als je cannabis kweekt, kun je cannabisspecifieke compostering maken. Maak bijvoorbeeld twee emmers en voer de ‘vegetatieve compost’-items die de NPK-verhouding zouden ondersteunen, en vervolgens voor de bloeiende compost – je kunt dingen toevoegen als bananen en ander kaliumrijk voedsel om de kaliumverhouding voor die compost te verhogen.

Het feit is dat, zoals bij alles wat met cannabis te maken heeft, het konijnenhol in de bodem diep is. Je kunt letterlijk een bodemmeester worden als je er genoeg tijd aan besteedt. Sommige grondmengsels vergen maanden van voorbereidend werk, waardoor de ideale omstandigheden worden gecreëerd voor uw plant om te gedijen.

Desalniettemin – dit zou u enig inzicht moeten geven over het voorbereiden van uw grond. Zoals gezegd is dit slechts het topje van de ijsberg, bedoeld om je in de goede richting te sturen.

BODEM, HYDROPONICA OF WAT? LEES VERDER…

BODEM VERSUS HYDROPONICA

BODEM VS. HYDROPONICA – WAT IS HET BESTE VOOR HET KWEKEN VAN ONKRUID?

OF..

SPEEL UW CANNABISBODEM OP

MOET U UW CANNABISBODEM EN PLANTEN OPWERKEN?Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment