(Noot van de redacteur: dit verhaal maakt deel uit van een terugkerende reeks commentaren van professionals die verbonden zijn met de cannabisindustrie. Julie A. Werner-Simon is adjunct-hoogleraar rechten aan de School of Law van de Drexel University, een juridisch analist voor de “Cannabis als een opkomende onderneming “Klas aan de LeBow School of Business van Drexel en een voormalige federale aanklager. Dit is het tweede deel van een driedelige serie.” Deel 1 legde de verschillende graden van cannabislegalisatie in Amerikaanse staten uit.)

marihuana-verbod, waar in Amerika is marihuana nog steeds volledig illegaal?

Minder dan 7 miljoen van de 335 miljoen inwoners van Amerika leven op plaatsen zonder enige mate van legalisering van marihuana.

De rest bezit drie graden van legalisatie. Er zijn 11 derde-graads staten (afgebeeld in geel in de bovenstaande piramide-afbeelding) met ernstig beperkte toegang (SLA) -programma’s voor een bevolking van net geen 90 miljoen mensen.

Er zijn ook 20 andere staten en twee territoria (Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden) die uitsluitend tweedegraads regimes voor medisch gebruik zijn (weergegeven in blauw) en met een totale bevolking van bijna 118 miljoen inwoners.

Ten slotte zijn er meer dan 120 miljoen inwoners in de 16 eerstegraads staten en territoria (het groene gebied in de piramide), die allemaal het recreatief marihuanagebruik hebben gelegaliseerd en ook naast een naast elkaar bestaande status voor medisch gebruik (tweedegraads) bestaan.

De top van de piramide-afbeelding laat zien dat er slechts drie uitschieters op het vasteland zijn en één Amerikaans territorium waar marihuana “volledig illegaal” is – dat wil zeggen, verboten zijn voor gebruik in welke vorm dan ook.

Dit zijn Idaho, Kansas, Nebraska en Amerikaans Samoa.

Maar die ‘volkomen illegale’ plaatsen hebben beweging in de richting van ofwel de derde graad, ernstig beperkte toegang (SLA) – ofwel de status van tweedegraads medisch gebruik.

Over het algemeen staan ​​staten en territoria met medische marihuana van de tweede graad patiënten op zijn minst toe om medische marihuana te bezitten en te roken, terwijl SLA’s (zoals Texas, die deze week in de staatsrechtbank zijn behandeld) proberen om rookbare hennep te verbieden) Niet doen.

Idaho

In Idaho, waar de gouverneur in 2015 zijn veto uitsprak over een SLA-voorstel dat het gebruik van marihuana met een laag THC-gehalte zou hebben toegestaan met epilepsie, bewoners zijn op zoek naar hervorming ondanks de staat Republikeinse wetgevende wegversperringen.

Als een voorstel voor een marihuana-initiatief uit 2022 maakt de stemming en slaagt, dit zal Idaho over de SLA-status springen en het rechtstreeks naar de tweedegraads kolom verplaatsen.

Nebraska

Ongeveer 190.000 Nebraskans (meer dan 10% van de geregistreerde kiezers in de staat) tekenden om een ​​grondwetswijziging voor medisch gebruik op de stemming in 2020 te plaatsen.

In september 2020 klaagde de wetshandhaving echter aan om het steminitiatief te blokkeren.

Het Hooggerechtshof van Nebraska, op “procedurele gronden”, hield de maatregel van de stemming – te oordelen dat het de formaliteiten van Nebraska schond door te proberen het bezit van medicinale marihuana te legaliseren en distributie en vervaardiging.

Inwoners van Unbowed Nebraska hebben voorgesteld een ander medisch marihuana-initiatief voor de verkiezingen van 2022.

Kansas

In Kansas, waar burgers niet de macht hebben om over de gehele staat kiezersinitiatiefmaatregelen te nemen, hebben wetgevers vorig jaar een wetsvoorstel voor medische marihuana opgesteld, maar deze stierf in de commissie.

De gouverneur van Kansas pakte onlangs echter de mantel op en drong aan op nieuwe medische marihuanawetgeving, met het argument dat de verhoogde inkomsten konden worden gebruikt voor de uitbreiding van Medicaid van de staat en vorige maand werd een nieuwe medische marihuanamaatregel geïntroduceerd in het staatshuis in Kansas.

En deze maand, democratische wetgevers in Kansas geïntroduceerde wetgeving om recreatief gebruik te legaliseren.

Amerikaans Samoa

Vanwege budgettaire tekorten is er zelfs bespreking van legalisatie in Amerikaans Samoa, een Amerikaans territorium in de Stille Zuidzee, ongeveer 5.000 mijl ten westen van Californië. Amerikaans Samoa, dat uit ongeveer 55.000 mensen bestaat, is het enige bewoonde territorium van de VS waar de inwoners zijn geboren op “Amerikaanse bodem”, maar wettelijk worden beschouwd als niet-Amerikaanse staatsburgers.

Federale aanpak

Beschouw nu eens hoe de federale overheid marihuana benadert.

Tot op de dag van vandaag is het voor praktisch alle Amerikanen federaal illegaal om in welke hoeveelheid dan ook marihuana te bezitten. Het is verboden marihuana te gebruiken op een vliegtuig, om het in het Amerikaanse post of om het over staatsgrenzen heen te vervoeren.

De verplaatsing van marihuana tussen staten vormt “interstatelijke handel”, die de federale overheid heeft gereguleerd sinds de oprichting van de natie.

Marihuana-bedrijven kan niet krijgen leningen voor kleine bedrijven of federale COVID-19-noodfondsen, en die worden door de meerderheid van de federale staten gemeden verzekerde banken gezien de mogelijkheid van federaal witwassen van geld voor financiële facilitering van een federaal illegale drug.

Marihuana-bedrijven kan niet verklaren faillissement, een federaal economisch ‘privilege’ dat wordt toegekend aan andere Amerikaanse bedrijven en individuen waardoor ze ‘opnieuw kunnen beginnen’ of zich opnieuw kunnen ontwikkelen.

Creditcardtransacties voor marihuanabedrijven zijn lastig. Maar grote bedrijven zoals American Express, Mastercard en Visa hebben traditioneel het gebruik van hun kaarten voor wat lijkt op marihuanatransacties niet toegestaan.

En marihuana, zelfs als het medisch wordt gebruikt, kan niet worden afgetrokken als medische kosten op federale belastingaangiften.

Marihuana-bedrijven kunnen (net als andere bedrijven) gewone en noodzakelijke zakelijke uitgaven niet aftrekken, een standpunt dat de Biden-administratie nog in februari ondersteunde.

Dat is wanneer waarnemend advocaat-generaal Elizabeth Prelogar heeft een juridische briefing ingediend voor het Amerikaanse Hooggerechtshof in de zaak Standing Akimbo LLC et al. v. VS, Nr. 20-645, met het argument dat marihuana onder federale wet federaal onwettig blijft.

Als gevolg daarvan redeneerde de regering dat de IRS correct handelde bij het zoeken naar belastinggegevens voor een “staatslegaal” marihuanabedrijf in Colorado dat werd onderzocht wegens het onrechtmatig nemen van ontoelaatbare federale inhoudingen.

Bovendien is het illegaal voor een lid van de strijdkrachten om marihuana te gebruiken – het is verboden door de Uniform Code of Military Justice, Artikel 112a – en het blijft illegaal om marihuana te gebruiken als een federale werknemer, inclusief die momenteel werken in het Witte Huis

Het constitutionele kader van Amerika is gebaseerd op duale en vaak concurrerende overheidssystemen: federaal en staatssystemen. Marihuana is al meer dan 50 jaar federaal illegaal.

Geen van de staatslegaliseringsregimes in de ruimte vervangt federale voorrang. Iedereen (en elk bedrijf) die de federale illegaliteit van marihuana negeert, neemt een groot risico.

Onwetendheid is geen gelukzaligheid.

(Bekijk deze ruimte voor de derde aflevering van Werner-Simon’s identificatie van de mate van legalisatie van marihuana in het hele land. Deel 3 zal gedetailleerd beschrijven hoe, ondanks recente schoten van het Witte Huis voor cannabisgebruik, er bewijs is dat het federale verbod op marihuana van kracht is. het afnemen.)

Julie A. Werner-Simon is juridisch analist voor de “Cannabis als een opkomend bedrijf” aan de LeBow School of Business van Drexel. Ze is te bereiken op [email protected]

De vorige aflevering van deze serie is beschikbaar Hier

Om in aanmerking te komen voor publicatie als gastcolumnist, dient u uw verzoek in bij [email protected] met de onderwerpregel “Gastkolom.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment