Wetgevers in New York hebben naar verluidt een akkoord bereikt over de legalisering van cannabis voor volwassenen • Hoge tijden

by admin


Met een wetgevende deal naar verluidt op zijn plaats, New York is klaar om de nieuwste staat te worden die recreatief marihuanagebruik legaliseert.

Bloomberg meldde zich woensdagmiddag dat leiders in de staatsvergadering van New York en gouverneur Andrew Cuomo een deal hebben gesloten die “speciale potbelastingen oplegt en voorbereidingen treft om dispensaria te licentiëren”. Liz Krueger, voorzitter van de financiële commissie van de Senaat van de staat, vertelde Bloomberg dat het haar begrip was “dat de drievoudige overeenkomst is bereikt en dat het opstellen van een wetsvoorstel bezig is met het afronden van een wetsvoorstel waarvan we allemaal hebben gezegd dat we het steunen.”

Tekenen wezen op een deal vorige week, waarbij Cuomo verslaggevers vertelde dat alle partijen “heel dichtbij” waren. En dinsdag, meerderheidsleider van de senaat, Andrea Stewart-Cousins zei dat wetgevers en Cuomo een belangrijk knelpunt hadden overwonnen met betrekking tot de codificatie van verkeersveiligheidsregels.

“Ik denk dat we echt heel dichtbij marihuana zijn,” zei Stewart-Cousins ​​destijds.

Voor Cuomo werd legalisatie dit jaar aangemerkt als een budgettaire prioriteit.

“Ondanks de vele uitdagingen waarmee New York te maken heeft tijdens de COVID-19-pandemie, heeft het ook een aantal kansen gecreëerd om langdurige fouten te corrigeren en New York beter dan ooit tevoren op te bouwen” Cuomo zei in een verklaring in januari, aankondiging van zijn voornemen om te streven naar legalisatie. “Het legaliseren en reguleren van de cannabismarkt voor volwassenen biedt niet alleen de mogelijkheid om de broodnodige inkomsten te genereren, maar het stelt ons ook in staat om rechtstreeks de individuen en gemeenschappen te steunen die het meest zijn geschaad door decennia van cannabisverbod.”

Zal dit het laatste zetje zijn?

Het streven naar legalisatie van dit jaar kwam na twee mislukte biedingen in 2020 en 2019. Nu is de weg vrij voor New York en Cuomo om die visie eindelijk door te zetten. Volgens Bloomberg, de deal die werd gesloten ‘eist een omzetbelasting van 13%, waarvan 9% naar de staat en 4% naar de plaatsen’, terwijl distributeurs een extra ‘accijnzen van maar liefst 3 cent per milligram THC zouden innen’. , het actieve ingrediënt in cannabis, met een glijdende schaal op basis van het type product en de potentie. “

Cuomo leek vooral gemotiveerd om dit jaar legalisatie over de schreef te krijgen. Hij is mogelijk aangespoord door de buren van New York, toen kiezers in New Jersey vorig jaar een maatregel hebben aangenomen om marihuana te legaliseren en de regering van Connecticut Ned Lamont. aankondigen zijn plan om eerder dit jaar hetzelfde te doen in zijn staat.

En voor de omstreden Cuomo kan het spook van politiek schandaal hem ook hebben aangespoord om een ​​populair beleid te omarmen. Analisten bij BTIG eerder deze maand argumenteerde dat Cuomo “nu meer gemotiveerd is om een ​​zeer populair stuk wetgeving goed te keuren dat als bijkomend voordeel zou kunnen hebben dat de publieke aandacht verschuift”, weg van de toenemende beschuldigingen van seksueel wangedrag die een aantal prominente Democraten ertoe hebben aangezet hem op te roepen om af te treden.

“Gezien de persoonlijke problemen waarmee gouverneur Cuomo wordt geconfronteerd, waren er zorgen dat de hervorming van cannabis opnieuw zou worden uitgesteld, maar we worden aangemoedigd om te zien dat alle partijen aan de onderhandelingstafel blijven zitten in de richting van een resolutie,” zei de analistennota.

Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment