De senaat van North Dakota overweldigend versloeg een rekening om recreatieve marihuana te legaliseren en een einde te maken aan de hervormingsinspanningen in die staat voor het jaar.

Volgens de Bismarck Tribune versloeg de Senaat House Bill 1420 met 37-10 stemmen na slechts 30 minuten debat.

Huiswetgevers in februari geslaagd voor de rekening met een marge van 56-38.

Rep.Jason Dockter, een Bismarck-republikein, sponsorde de wet voor legalisatie van volwassenen in een poging om te voorkomen dat een meer liberale door de burger geïnitieerde maatregel bij de stemming in 2022 wordt voorkomen.

Het doorgeven van het wetsvoorstel door de conservatieve, door de Republikeinse gecontroleerde senaat van de staat zou als een verrassing zijn beschouwd.

Toch is er een gevoel van het onvermijdelijke, gezien dat inwoners van het naburige South Dakota keurde zowel medische als recreatieve marihuana goed tijdens de verkiezingen van 3 november – evenals het algemene momentum voor legalisatie.

Inwoners in naburige Montana ook goedgekeurd legalisatie voor gebruik door volwassenen tijdens de verkiezingen van afgelopen november.

Ondertussen heeft Minnesota een bestaand medisch marihuanaprogramma, hoewel er momenteel inspanningen worden gedaan om recreatieve legalisatie daar goed te keuren geconfronteerd met een zware strijd

“Is het beter om het te laten gebeuren zoals het uiteindelijk waarschijnlijk zal gebeuren, of moeten we enkele wegwijzers geven die de evolutie ervan zouden kunnen bevatten?” Senator Judy Lee, een Republikein uit West Fargo, zei volgens de Bismarck Tribune.

“North Dakota wordt omringd door drie staten en Canada die hun marihuanawetten hebben opengesteld, en het is waarschijnlijk niet houdbaar om een ​​eiland van verzet te zijn.”

Noord-Dakota kiezers afgewezen een recreatief marihuana-initiatief in 2018.

Pogingen om in 2020 een initiatief voor volwassenengebruik op de stembus te zetten, werden belemmerd door de moeilijkheid om handtekeningen te verzamelen tijdens de coronaviruspandemie.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment