Wat is Cannabis? | CBDenzo.nl

by admin


Wat is Cannabis, Cannabis is de Latijnse benaming voor hennep en hennep is één van de duurzaamste gewassen ter wereld. Elk onderdeel van de plant heeft weer zijn eigen voordelen en voedingsstoffen.

Nog voor er een hennepplant is, bevat dit zaadje al tal van voedingsstoffen die zeer waardevol voor ons zijn. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vitaminen: B1, B2, B3, B6, C en E.
 • Mineralen: calcium, fosfor, ijzer, jodium, magnesium, kalium, koper en zink.
 • Omega 3 en 6 vetzuren (in de ideale verhouding 1:3).
 • Gamma-linoleenzuur (GLA).
 • Hoogwaardige eiwitten.
 • Aminozuren, waaronder de negen essentiële: histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine.
 • Antioxidanten.

Hennepzaden zijn dus super gezond, maar ook echt lekker. Zo kun je er eindeloos mee variëren in je eten. Je kunt het gebruiken in de yoghurt, kwark, havermout of verwerken in homemade baksels. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde cake of vers gebakken brood. Voor gluten hoef je bij hennepzaden overigens niet bang te zijn. Ze zijn 100% glutenvrij.

Hennep producten bekijken zoals thee, hatcha’s of hennepprotéine?

 

Cannabis als grondstof voor touw, jute, veevoer, isolatiemateriaal, medicijnen en CBD olie

In alle cannabissoorten worden meer dan 60 cannabinoïden geproduceerd, waarvan de psychoactieve tetrahydrocannabinol (THC) en het niet-psychoactieve cannabidiol (CBD) het meest voorkomen. CBD is de afkorting voor cannabidiol, na THC en CBG de meest voorkomende en belangrijke cannabinoïde in cannabis. CBD heeft geen negatieve bijwerkingen, is voor zover wij weten niet schadelijk voor lichaam of geest, is niet verslavend en een overdosis kan niet worden genomen.

Cannabis, hennep en wiet zijn allemaal verschillende woorden voor dezelfde plantensoort: namelijk cannabis sativa. Hennep is een woord wat gebruikt wordt voor cannabisplanten die industriële doeleinden dienen. Je kunt namelijk van alles maken van cannabis zoals: touw, jute, veevoer, isolatiemateriaal, medicijnen, CBD olie en ga zo maar door.

 

 

Hennep touw katrol

 

 

Medihemp en Hemplife:

De industriële henneprassen die voornamelijk worden gebruikt zijn de Futura 75, Felina 32 en Carmagnola. Dit zijn natuurlijke en door de EU goedgekeurde soorten. De CBD-olie die uit bijvoorbeeld Amerika komt, is niet door de EU goedgekeurde hennepsoorten gemaakt.

 

Wat is CBD nu eigenlijk:

Voor CBD-supplementen is de top van de hennepplant, oftewel de bladeren en bloemen het allerbelangrijkste. Hier zitten de werkzame stoffen met de heilzame eigenschappen en vormen daarom de basis voor het extract van de supplementen.
De bladeren en bloemen bevatten namelijk ongeveer 104 verschillende cannabinoïden. De bekendste hiervan is CBD (afgekort als cannabidiol).
CBD staat voor cannabidiol en is dus één van de 104 cannabinoïden die van nature voorkomen in de Cannabis Sativa plant.
De meeste CBD-producten zijn gemaakt van dezelfde cannabisplanten die ook wel industriële hennep genoemd worden. Hennepplanten worden o.a. in Nederland en Oostenrijk volledig biologisch geteeld. In Groningen staat  bijvoorbeeld maar liefst 1250 hectare, vergelijkbaar met 2500 voetbalvelden, beplant met industriële hennep.
Dus wanneer je CBD als voedingssupplement koopt, zijn het altijd hennepplanten die de basis vormen in het productieproces. Hennepplanten bevat hoge hoeveelheden CBD en weinig THC. Je kunt dus niet high worden van CBD. THC olie is illegaal in Nederland en enkel op doktersrecept verkrijgbaar en dus niet te koop bij CBDenzo.nl.

 

 

CBD enzo de cbd webshop alle cbd producten en merken gemakkelijk online. Contact pagina van CBDenzoNaar de CBD olie webshop

 

CBD olie en CBG olie zijn veelzijdig inzetbaar voor het onderhoud van de gezondheid.

 

Inname momenten CBD olie

Gebruik de CBD olie 3 maal daags bij voorkeur op een lege maag (ontbijt, lunch en diner/avond). Mocht je slechter gaan slapen, dan CBD laten vervallen in de avond en als laatste keer nemen voor het avond eten. Je kunt ook de CBG olie proberen in de avond in plaats van CBD olie.

Ieder mens reageert namelijk verschillend op de diverse oliën. Het effect treedt op na ca 30 minuten, is maximaal na ca 2-3 uur en houdt vervolgens ca 4-8 uur aan. Je kunt met de CBD olie stoppen wanneer je wilt. CBD olie en CBG olie is niet verslavend en voor zover bij ons bekend kent het geen bijwerkingen.

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid CBD-olie

 • Start:1- 2 druppels/2-3 per dag 1e week
 • Verhoog naar: 3-4 druppels/2-3x per dag
 • Op geleide van effect verhoog het aantal druppels naar 4-5 druppels/3x per dag

 Gebruiksaanwijzing CBD olie

 • Het flesje met CBD olie druppels (kamertempratuur) even schudden voor gebruik
 • Je kunt de druppels CBD-olie rechtstreeks onder de tong laten vallen middels het pipetje. Vind je het lastig om in te schatten of je de juiste dosering neemt, dan kan je het ook druppelen op een lepeltje of op de palm van je hand en dan met de onderkant van je tong de CBD olie oplikken. Slik het niet direct door, wacht 1 a 2 minuutjes.
 • De maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van CBD voor mensen is circa 30 mg per dag.
 • Liever CBD-capsules kopen, klik dan hier!!

 

CBD olie bij dieren

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid CBD-olie

 • Voor honden is de richtlijn de volgende dosering: 2–3 druppels per 10kg lichaamsgewicht, 2–3 keer per dag.
 • Puppy’s: 1–2 druppels, 1–2 keer per dag.
 • Voor katten is de richtlijn de volgende dosering: 1–2 druppels, 2–3 keer per dag.
 • Kittens: 1 druppel, 2 keer per dag.

 

CBD dieren Vetrihemp CBDenzo

 

Bij twijfel over het gebruik van CBD of CBG olie raadpleeg dan je (huis) arts en bij dieren de dierenarts. Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. De informatie in deze gebruiksaanwijzing is enkel ter informatie.

Je kunt geen rechten ontlenen aan de beschrijvingen. Je bent zelfverantwoordelijk voor de aanschaf en/of gebruik van de CBD en/of andere producten en de hoeveelheid daarvan uit onze webwinkel.

 Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment