Wat is Moringa!! | CBDenzo.nl

by admin


 

Wat is Moringa, de Moringa oleifera  boom staat ook wel bekend als de ‘wonderboom’ vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren en vruchten van de boom. De plant komt van oorsprong voor in de heuvels aan de zuidelijke kant van de Himalaya in Noordwest-India, maar wordt inmiddels ook gekweekt op plantages in Afrika, Mexico, Indonesie, Zuid-Amerika.

 

Sterke voedingswaarde

Vanwege de sterke voedingswaarde van de boom, wordt de Moringa-boom op steeds grotere schaal ingezet voor de bestrijding van ondervoeding in ontwikkelingslanden. De zaden van Moringa-oleifera kunnen worden gebruikt om water te zuiveren, daar ze in staat zijn tot 98 procent van onzuiverheden en micro-organismen uit water te halen.

 

De Moringaboom is 1 van de bruikbaarste boom ter wereld

De Moringa boom is 1 van de bruikbaarste boom ter wereld, bijna elk onderdeel van de boom (vrucht, blad, zaad, olie en wortel) kan worden gebruikt als voedsel. Zo zijn de bladeren van de boom rijk aan onder andere bétacaroteen, protéine, ijzer, vitamine C en Kalium, De bladeren kunnen worden gekookt of gedroogd en vermalen worden toegevoegd aan maaltijden. De bloemen van de boom zijn, indien gekookt, ook eetbaar. De wortel kan worden vermalen en worden gebruikt als smaakmaker.  De nog niet volgroeide, groene vruchten van de boom worden het meest gebruikt. In Zuid- en Zuidoost-Azië worden ze in veel gerechten verwerkt. De zaden uit de volgroeide vruchten kunnen worden gegeten als erwten of noten. Tevens kan uit de zaden 38 tot 40% plantaardige olie worden gewonnen.

Moringa Superfood

  • Moringa is een gezonde superfood
  • Moringa als volledig natuurlijke multivitamine
  • Moringa kan de bloedsuiker (licht) verlagen
  • Moringa is voor veganisten en vegetariërs uitermate geschikt vanwege o.a. het hoge gehalte ijzer, calcium en makkelijk opneembare eiwitten.
  • Moringa bevat geen gluten, lactose of andere bekende allergenen.
  • Moringa is lekker in smoothies, yoghurt, salade, dranken, shakes en sappen.
  • Moringa bevordert een goede spijsvertering
  • Moringa is rijk aan vezels, vezels ondersteunen een gezonde darmwerking
  • Moringa heeft een fijne nootachtige smaak, lichtzoet en een klein beetje scherp
  • Moringa ondersteunt het afweersysteem

 

Bron van mineralen

Moringa is een bron van magnesium, calcium en ijzer.
Magnesium draagt bij aan een normale psychologische functie*, gezonde spieren en botten* en een normaal energieniveau.*
Calcium is belangrijk voor gezonde botten* en een gezonde bloeddruk.*
Ijzer bevordert het zuurstoftransport door rode bloedcellen.*

Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet. Buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Hoe kan je Moringa gebruiken?

Er zijn verschillende manieren hoe je het kunt gebruiken.

Als thee, als olie, in capsules en poeders: Capsules zijn makkelijk mee te nemen. Poeders worden o.a gebruikt in smoothies. Olién, shampoos en bodylotions werken van buitenaf, dringen diep door het huid heen, waardoor ze beschadigde huidcellen hydrateren, voeden en repareren. Het toepassen van op de huid, vermindert niet alleen rimpels, maar met regelmatig gebruik voorkomt het ook verslappen van de spieren.

 

Thee cbd olie cbdenzo

Wat zijn bijwerkingen van Moringa?

Het kent weinig tot geen bijwerkingen. Het kan zijn dat je bij extreem hoge dosis wat darmklachten kunt krijgen. Overschrijd de aanbevolen dosering op de verpakking daarom niet.

Vega Favoriete product

Direct naar de Moringa producten?

Als je ook geïnteresseerd bent in CBD producten kijk dan eens op deze paginaSource link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment