5 manieren waarop cannabis migraine beïnvloedt Hoofdpijnstoornis · Marihuana Mommy ®

by admin


Deze website is informatief en kan geen diagnose stellen of behandelen van ziekten of aandoeningen. Medicinale marihuana moet worden gebruikt onder toezicht van een erkende zorgverlener. Deze site bevat advertenties. Als je op een link klikt en een aankoop doet, kan MarijuanaMommy.com een ​​commissie ontvangen.

Hoe beïnvloedt medicinale cannabis migraine?

Tot 1937 was cannabis een medicijn dat veel werd gebruikt om een ​​verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, waaronder migraine. Het was zo gewoon dat je een tinctuur kon kopen in je plaatselijke apotheek.

Helaas is cannabis nu in veel gebieden nog steeds illegaal en wordt het al decennia lang gestigmatiseerd. Maar nu legalisatie door de wereld wordt omarmd, hebben we cannabis herontdekt als hulpmiddel om migraine aan te pakken en een verscheidenheid aan andere ziekten en aandoeningen, waaronder chronische pijnkankermultiple sclerose, chronische ontsteking, leukemie en meer.

Hier zijn vijf manieren waarop medicinale marihuana de migraine-hoofdpijnstoornis beïnvloedt.

5 manieren waarop cannabis migraine kan helpen

Vermindert de frequentie van migraine

Een overweldigend aantal patiënten meldt dat regelmatig gebruik van cannabis de frequentie van migrainehoofdpijn vermindert. Meerdere onderzoeken ondersteunen deze rapporten.

EEN 2019 studie uitgevoerd aan de Washinton State University ontdekte: “Geïnhaleerde cannabis vermindert de zelfgerapporteerde ernst van hoofdpijn met 47,3% en de ernst van migraine met 49,6%”

EEN 2020 studie gepubliceerd in Brain Sciences toonden aan dat langdurig cannabisgebruik de frequentie van migraine kan verminderen, wat een Klinische studie uit 2016, gepubliceerd in Pharmacotherapy Productions, dat ook laat zien dat medicinale marihuana de frequentie van migraine kan verminderen.

In het onderzoek uit 2016 staat: “De frequentie van migrainehoofdpijn nam af van 10,4 naar 4,6 hoofdpijn per maand (p <0,0001) met het gebruik van medicinale marihuana. " Maar liefst 85% van de deelnemers aan de studie meldde verlichting van de symptomen.

Vermindert acute pijn van migraine. Hoofdpijn

Veel patiënten melden dat het consumeren van cannabis nadat een migraine is begonnen, kan helpen de acute pijn die tijdens de migraine wordt ervaren, te verminderen.

Medicinale cannabis wordt gewaardeerd om zijn indrukwekkende effecten op het bestrijden van pijn. Het meeste onderzoek heeft de effecten van cannabis op chronische pijn onderzocht in tegenstelling tot acute pijn zoals die wordt ervaren tijdens een migraine-episode.

Uit uitgebreid anekdotisch bewijs blijkt dat cannabis nuttig kan zijn voor veel mensen die acute pijn ervaren. Onderzoek naar de effecten van cannabinoïden op acute pijn is schaars, maar een 2020 studie toonde aan dat cannabis statistisch significant is bij het verminderen van acute pijn.

Vermindert misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken zijn enkele van de meest voorkomende symptomen bij aanvallen van migraine. Voor veel patiënten kunnen misselijkheid en braken zwaarder zijn dan de hoofdpijn zelf.

Cannabis wordt al decennia lang gewaardeerd om zijn vermogen om misselijkheid en braken te bestrijden.

Uitgebreid onderzoek en anekdotisch bewijs tonen aan dat cannabis afleveringen van misselijkheid en overgeven​ Onderzoek toont ook aan dat cannabis kan verminderen dysgeusie (een aanhoudende slechte smaak in de mond), een andere klacht die soms gepaard gaat met een migraine-hoofdpijnstoornis.

Hoe marihuana te gebruiken voor pijnverlichting.

Vermindert ontstekingen

Ontsteking is verdacht als dader bij migrainehoofdpijnstoornis. Preklinisch onderzoek uit 2019 stelt: “Ontsteking zou een belangrijke rol kunnen spelen bij de chronificatie van migraine via een mechanisme dat neurogene neuro-inflammatie wordt genoemd.” Sommige clinici vermoeden ook dat chronische ontstekingen een rol kunnen spelen bij het veroorzaken van exacerbaties.

Cannabis wordt vaak gebruikt als ontstekingsremmer Onderzoek wijst uit cannabis kan werken om ontstekingen te verminderen. Cannabidiol is een krachtige ontstekingsremmer. CBD uit hennepolie wordt er vaak voor gebruikt ontstekingsremmende eigenschappen in staten waar medicinale marihuana illegaal is.

Foto door Sebastian Voortman.

Brengt het endocannabinoïde systeem in evenwicht

Een van de belangrijkste manieren waarop cannabis het lichaam beïnvloedt, is de invloed ervan op het endocannabinoïdesysteem. Het endocannabinoïde systeem (ECS) is een essentieel biochemisch communicatiesysteem in elk menselijk lichaam.

Er wordt weinig begrepen over het endocannabinoïde systeem, maar in 2008, Publiceerde Dr. Ethan Russo Onderzoek uitleggen van de effecten van het klinische endocannabinoïde-deficiëntiesyndroom (CECD). Een van de specifieke aandoeningen die Dr. Russo toeschrijft aan CECD is migraine.

In theorie wordt aangenomen dat het consumeren van cannabinoïden die in cannabis voorkomen, de tonus helpen herstellen van een gebrekkig endocannabinoïdesysteem. Dus als een migraine-hoofdpijnstoornis wordt veroorzaakt door een endocannabinoïde-onbalans, kan cannabis helpen om het evenwicht in dat systeem te herstellen, waardoor de symptomen van migraine worden verlicht.

Cannabis is niet de enige manier om de ECS in evenwicht te brengen – hier zijn er zeven andere manieren om het endocannabinoïdesysteem te moduleren

Nu trending

5 manieren waarop cannabis de migraine-hoofdpijnstoornis beïnvloedtSource link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment