5 psychedelica-vriendelijke landen | Cannabiscultuur

by admin


CANNABIS CULTUUR – Onlangs hebben veel landen en staten met zeer strikte psychedelische wetten hen ontspannen.

Dit is om onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van sommige van deze medicijnen aan te moedigen.

In Canada blijven psychedelica bijvoorbeeld gereguleerde stoffen, maar sommige zijn door Health Canada toegestaan ​​op de lijst met geneesmiddelen op recept (PDL) van het land voor bepaalde medische doeleinden. Ook werd Nieuw-Zeeland in 2009 het eerste land dat ibogaïne als medicijn accepteerde.

In de Verenigde Staten zijn psychedelica in de meeste staten illegaal. In Oregon zijn sommige psychedelica in 2020 echter gelegaliseerd voor behandeling in de geestelijke gezondheidszorg. Ook hebben sommige steden zoals Denver, Oakland en Santa Cruz verschillende wetgevingen die bepaalde hallucinogenen decriminaliseren. Dit heeft psychedelische studies en onderzoek voor gezondheidsdoeleinden in het land aangemoedigd.

We hebben ook verschillende onderzoeks- en leerinstellingen die zwaar investeren in psychedelische studies. Voorbeelden zijn Johns Hopkins Center for Psychedelics and Consciousness, The Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS), The Hakomi Institute en Imperial College.

De legaliteit van psychedelica is in de meeste landen een complex onderwerp vanwege verschillende drugswetten die mensen verbieden deze te gebruiken en te bezitten. De meeste landen zijn partij bij de Verdrag van de Verenigde Naties inzake psychotrope stoffen van 1971, die hallucinogene stoffen in meer dan 180 landen verbiedt. Desondanks zijn er nog steeds enkele landen met versoepelde wetten voor het gebruik van psychedelica. In sommige van deze landen hebben de regeringen het gebruik van een aantal geselecteerde hallucinogene stoffen gedecriminaliseerd. Wanneer een stof wordt gedecriminaliseerd, betekent dit dat mensen geen strafrechtelijke sancties zullen krijgen voor het gebruik ervan, hoewel er in bepaalde omstandigheden enkele civielrechtelijke vervolging kan plaatsvinden. Sommige van deze landen staan ​​ook psychedelische retraites en klinieken toe voor mensen die op natuurlijke of traditionele wijze genezing zoeken. Voorbeelden van landen met psychedelisch-vriendelijke omgevingen zijn:

Brazilië

Brazilië is een liberaal land geweest als het gaat om gereguleerde stoffen. Mensen kunnen psychedelica zoals psilocybine en psilocine in het land bezitten, verkopen, vervoeren en kweken. Dit komt doordat er geen specifieke wetten zijn die het gebruik van deze stoffen verbieden. Hoewel Brazilië partij is bij de VN-conventie over psychotherapieën, heeft het geen eigen wet tegen paddo’s en ayahuasca. In feite is ayahuasca sinds 1992 legaal in het land na enkele juridische gevechten tussen de regering en religieuze beoefenaars van ayahuasca. Tegenwoordig verkopen veel online verkopers deze stoffen zonder enige vorm van beperkingen van de overheid. Brazilië is ook een topbestemming voor ayahuasca-retraites.

Portugal

Portugal is een van de Europese landen met de vriendelijkste omgeving voor liefhebbers van psychedelica. Het gebruik van sommige psychedelica is niet alleen toegestaan ​​in Portugal, maar het is ook een van de topbestemmingen psytrance​ In 2001 werden alle drugs in Portugal gedecriminaliseerd. Hoewel dit volgens de wet psychedelica niet legaal maakt, lijken politieagenten hun informele consumptie door individuen toe te staan. Dit is de reden waarom LSD en psilocybine openlijk in het land worden gebruikt. Er zijn ook verschillende psychedelische retreatcentra die retraites voor plantmedicijnen bieden, zoals iboga-, ayahuasca-, mescaline- en psilocybine-ceremonies.

Nederland

Nederland wordt beschouwd als de meest psychedelische omgeving van Europa. Dit komt omdat hallucinogenen zoals magische truffels, peyote en salvia gratis worden verkocht in smartshops. In het land worden drugs over het algemeen onderverdeeld in twee categorieën: softdrugs en harddrugs. Stoffen die als softdrugs worden aangemerkt, zijn legaal en omvatten ayahuasca, salvia, peyote, ayahuasca en sommige soorten psilocybine-paddenstoelen. Sommige andere psychedelica worden geclassificeerd als harddrugs en zijn illegaal. Illegale psychedelica vallen in dezelfde categorie als heroïne, cocaïne en morfine. Deze omvatten DMT, MDMA en LSD. Het land heeft een versoepelde drugswetgeving, die meer de nadruk legt op het voorlichten van mensen over drugsgebruik dan op het criminaliseren van drugs. Nederland past deze aanpak toe omdat de regering begrijpt dat het gebruik van geweld en agressie niet de beste manier is om drugsgebruik op te lossen, want dat zou het zelfs moeilijker maken om drugs te bestrijden.

Thailand

Thailand is een van de vriendelijkste psychedelische omgevingen in Azië, vooral omdat de cultuur van plantmedicijnen in het land groeit. Volgens de wet heeft Thailand een strikt standpunt tegen drugsgebruik. Sterker nog, tot 2017 zou het gebruik, het bezit en het transport van illegale drugs de doodstraf kunnen opleveren. Hoewel psychedelica nog steeds illegaal zijn in het land, is het gebruikelijk dat mensen ze gebruiken. Soms wordt reclame gemaakt voor producten die psilocybine-paddenstoelen bevatten in bars. Er zijn verschillende shroom milkshakes en fruitsmoothies die psilocybine en andere psychedelica bevatten. Mensen kweken ook vrijelijk enkele hallucinogene planten in het land. Thailand heeft ook een aantal psychedelische retreatcentra.

Canada

De recente gebeurtenissen in Canada suggereren dat het land het volgende Noord-Amerikaanse land zou kunnen zijn met een psychedelisch-vriendelijke omgeving, vooral voor medisch gebruik. In augustus 2020 keurde minister van Volksgezondheid Patty Hadju de eerste vrijstellingen goed voor vier personen die aan ernstige angst leden. Ze kregen het recht om behandeld te worden met psilocybine-therapieën. Dit was de eerste keer in 50 jaar dat psilocybine legaal zou worden gebruikt in Canada, aangezien psychoactieve stoffen in 1974 illegaal werden gemaakt. In december 2020 boekte Health Canada ook weer vooruitgang in het gebruik van psychedelica. Het verleende sommige gezondheidswerkers het wettelijke recht om psilocybine te gebruiken om bepaalde aandoeningen te behandelen, zoals PSTD, depressie en andere gerelateerde gevallen. Dit aankondigen tijdens een virtuele gemeentehuisbijeenkomst in december zei de minister van Volksgezondheid: “Ik ben ook blij te kunnen zeggen dat Health Canada gisteren vrijstellingen heeft verleend aan een aantal beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die paddenstoelen wilden bezitten en consumeren die psilocybine bevatten.”

Deze ontwikkelingen kwamen na jarenlange campagnes van belangengroepen en beursgenoteerde bedrijven die met het ministerie van Volksgezondheid werkten om een ​​betere toegang tot psilocybine en andere hallucinogenen aan te moedigen. Bijvoorbeeld een belangenbehartigingsgroep, TheraPsil, onder leiding van een klinisch psycholoog, Bruce Tobin, dringt sinds 2016 aan op vrijstellingen voor psilocybine-gebruik. En de recente prestatie suggereert dat andere psychoactieve stoffen in de toekomst in aanmerking zouden kunnen komen voor dezelfde status. Tegenwoordig zijn er in veel Canadese steden psilocybine-dispensaria. In Vancouver zijn er bijvoorbeeld 2 dispensaria voor paddo’s, en dat zullen er in de loop van de tijd meer komen. Canada is een liberaal land geweest als het gaat om gezondheidsbeleid met betrekking tot drugsgebruik. In 2018 werd het het eerste G7-land dat cannabis legaliseerde.

Olusegun Akinfenwa is een politiek correspondent voor ImmiNews, een in het VK gevestigde organisatie die zich bezighoudt met politieke en sociale evenementen van over de hele wereld.

Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment