Alles wat u moet weten over het plan van de democraten voor het doorgeven van federale legalisatie van marihuana

by admin


Democraten plannen voor legalisatie van marihuana

De kwestie van de legalisering van cannabis in de VS is al jaren een van de belangrijkste discussiepunten op het politieke toneel van het land. Verschillende personen met verschillende opvattingen zijn door de jaren heen door de gelederen gekomen, maar in tegenstelling tot voorheen gaan we voorwaarts naar volledige legalisatie en verder weg van het verbod. Voorbij zijn de dagen dat de golf van cannabisbeperkingen en -verboden aan de orde van de dag was. Wat we nu meemaken is een golf van legalisatie.

Beide golven kwamen tot stand door de invloed van het publiek en zijn opvattingen over het geneeskrachtige kruid. Het werd aanvankelijk gezien als een mogelijk product van afhankelijkheid, wat leidde tot de oorlog tegen drugs, maar nu met meer gevorderde kennis van wat de plant werkelijk is, ziet de meerderheid marihuana als een buitengewoon waardevolle stof met enorme medische en recreatieve voordelen.

De jaren zeventig en tachtig werden geplaagd door de oorlog tegen drugs, aangezien alle takken van de regering volledig aandrongen op het criminaliseren van cannabis. Dit leidde tot de classificatie van cannabis als een Schedule I-verdovende middel en ondergebracht in een categorie van streng gereguleerde stoffen. Gelukkig is deze trend veranderd na onophoudelijk onderzoek gericht op het onderzoeken van de samenstelling van de cannabisplant. De meerderheid van het publiek begint cannabis te accepteren en meer staten openen legale medische en recreatieve cannabismarkten.

Helaas is het standpunt van de federale overheid over cannabis nog steeds hetzelfde. Federaal gezien blijft cannabis illegaal. Deze realiteit is wat de Democraten van plan zijn te veranderen nu het nieuwe huis wil aandringen op legalisatie van cannabis. Lees verder om meer te weten te komen!

Democraten en cannabislegalisatie

Het nieuw gevormde huis onder leiding van de meerderheidsleider senator Chuck Schumer lijkt het tij volledig te keren nu ze van plan zijn om aan te dringen op federale legalisatie van cannabis. Deze stap onder leiding van de Democraten is gedenkwaardig, de aanwezigheid van een grote meerderheid en andere positieve factoren betekenen dat dit misschien wel het keerpunt voor cannabis is. De voordelen van deze stap als deze mislukt, zijn in grote proporties voor het publiek en belanghebbenden in de cannabisindustrie.

Het huis onder de vorige regering werd geleid door senator Mitch McConnell en hij was samen met de Republikeinse meerderheid volledig tegen de legalisering van cannabis. Dit stopte de stappen in de richting van beleidshervormingen met betrekking tot cannabis. De machtswisseling heeft sindsdien dergelijke wegversperringen weggenomen en de weg naar volledige legalisatie van cannabis ziet er met de dag duidelijker uit. De democraten hebben momenteel ook de aanvullende steun van een meerderheid van het publiek, aangezien de meesten instemmen met federale legalisatie van cannabis. Een Gallup-peiling bevestigde onlangs dat 68% van de Amerikanen het eens is met de legalisering van cannabis.

De Democraten hadden aanvankelijk een stap gezet in de richting van de federale legalisatie van cannabis onder de laatste regering. Dit was door de MORE-handeling die werd gesponsord door de democraten om de volledige legalisatie van cannabis en het schrappen van strafregisters in verband met cannabisbezit te zien. Helaas heeft dit wetsvoorstel in een huis onder leiding van senator Mitch McConnell nooit het daglicht gezien, aangezien de droom al werd gedood voordat hij begon. Nu de Democraten aan de macht zijn, zijn ze naar buiten gekomen om te zeggen dat de legalisering van cannabis het daglicht zal zien.

Het plan voor legalisatie

Nu de Democraten de meerderheid hebben, lijkt het plan voor legalisatie sterk op de MORE-handeling die tijdens de laatste regering werd voorgesteld. Het voorstel voor legalisatie in het kader van deze wet beoogt de bescherming van de volksgezondheid en zorgt ervoor dat herstelrecht beschikbaar wordt gesteld. Het voorstel zal naar verwachting ook inspelen op belastingen en andere regelgeving. Hoewel veel specifieke details van dit voorstel nog niet naar boven moeten komen, blijft het algemene idee duidelijk en dat is volledige legalisatie van cannabis. De huidige stand van zaken heeft ook gevolgen voor procedures voor legalisatie in New York en New Jersey. Dit toont verder het belang van de verwachte verhuizing aan.

Er bestaat nog steeds veel onzekerheid over hoe dit voorstel voor federale legalisatie door de Democraten de staatswetten zal beïnvloeden. Dit komt omdat, aangezien staten het exclusieve recht hebben gekregen om te bepalen hoe de zaken gaan met de wetten op cannabis, er zelfs onder staten met wettelijke wetten verschillende eigenaardigheden zijn. Het voorgestelde plan van de Democraten zal daarom naar verwachting allesomvattend zijn, omdat het actie van de Senaat vereist, samen met aanzienlijke invloed van de staten.

Een bondgenoot in het Witte Huis

President Joe Biden stond ooit bekend als een voorstander van de oorlog tegen drugs toen deze populair was. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november 2020 maakte hij zijn standpuntwijziging over de legalisatie van cannabis echter heel duidelijk. Dit toont aan dat het voorstel van de Democraten waarschijnlijk minder tegenstand zal ondervinden van het Witte Huis. Opgemerkt moet worden dat de sterkste bondgenoot voor federale cannabislegalisatie in het Witte Huis niet eens president Joe Biden is; De grootste aanhanger van cannabis in het witte huis is de beminnelijke Kamala Harris.

De vice-president was aanvankelijk een sterke sponsor van de MORE-act als senator. Ze was ook mede-sponsor van een wetsvoorstel met senator Cory Booker, de senaatsversie van een legalisatiewet tijdens het dienen. Dit in combinatie met het feit dat ze de bevestiging van steun voor federale cannabislegalisatie geheel uitsprak met een debat met Mike Pence, toont aan dat ze een zeer sterke bondgenoot is. Het hebben van een vicepresident als Kamala Harris en haar antecedenten over cannabislegalisatie toont aan dat het stadium rijp is om cannabislegalisatie tot leven te laten komen.

Waar het op neerkomt

Elk jaar zijn er meer dan een half miljoen arrestaties wegens bezit van cannabis. Dit zou in 2021 niet het geval moeten zijn, we zijn beter dan dat. Voorzieningen voor strafrecht en herstelrecht moeten worden getroffen door de machthebbers. De manier om dit te bereiken is door cannabislegalisatie, en dat is waar de Democraten op aandringen met het nieuwe voorstel. Hopelijk wordt cannabis eerder dan later volledig gelegaliseerd.

ONS LEGALISERINGSPLANNEN VOOR CANNABIS, LEES MEER …

MEXICO LEGALISEERT MARIJUANA, WAT NU VOOR DE VS.

MEXICO LEGALISEERT MARIJUANA, WAT NU VOOR DE VS?

OF..

KAMALA HARRIS MARIJUANA-PLANNEN

WAAROM WIJ HET KAMALA HARRIS ONKRUIDPLAN WILLEN EN NIET HET JOE BIDEN ONE!Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment