Amerikaanse senator introduceert bipartisan Insurance Bill, CLAIM Act, voor cannabisbedrijven • High Times

by admin


Vorige week, Senator Bob Menendez van de Verenigde Staten geïntroduceerd een tweeledige wet die de cannabisindustrie zou helpen om de broodnodige toegang tot verzekeringen te krijgen.

Menendez is een senior lid van de Senaatscommissie voor het bankwezen en voorzitter van een subcommissie onder de Bankcommissie die toezicht houdt op verzekeringen, dus hij weet precies hoe belangrijk verzekeringen kunnen zijn. De verduidelijkende wet rond de verzekering van marihuana, of CLAIM Act van 2021, wordt ook gesteund door senator Rand Paul, een republikein, en senator Jeff Merkley, een democraat.

“De kiezers in New Jersey spraken luid en duidelijk in november toen ze het overweldigend goedkeurden van recreatief marihuanagebruik, de gouverneur en de wetgevende macht van de staat hebben gehandeld en nu is het tijd voor de federale overheid om de ketenen van door de staat geautoriseerde cannabisbedrijven weg te nemen, zodat deze snelgroeiende industrie kan gedijen, “zei senator Menendez“De huidige, federale wetgeving verhindert dat deze eigenaren van kleine bedrijven een verzekeringsdekking krijgen, en zonder deze kunnen ze hun eigendommen, werknemers of klanten niet beschermen. Onze wetgeving egaliseert eenvoudig het speelveld voor legale cannabisbedrijven, waardoor ze volledig kunnen opereren zoals elk ander legaal, klein bedrijf zou doen door verzekeringsmaatschappijen toe te staan ​​dekking te bieden aan deze bedrijven zonder het risico van federale vervolging of andere onbedoelde gevolgen. “

“De principes achter de CLAIM Act zijn simpel: respecteer de stemmen van de staten en hun mensen en stop ermee om legitieme bedrijven uit te sluiten van het verkrijgen van basisbescherming”, zei senator Paul. “De staten nemen hun eigen beslissingen over deze kwesties, en het wordt tijd dat de federale regering dat accepteert.”

“Staatsbedrijven, legale cannabisbedrijven mogen niet worden uitgesloten van het soort tools en financiële diensten dat alle bedrijven nodig hebben om te gedijen – inclusief verzekeringen om winkels, klanten en werknemers te beschermen tegen een onverwachte noodsituatie,” zei senator Merkley. “Het is tijd om de CLAIM Act aan te nemen, zodat we dat principe kunnen waarmaken en kunnen blijven samenwerken om onze lokale bedrijven te ondersteunen.”

Wat de CLAIM Act zou doen

De CLAIM-wet zou ervoor zorgen dat bedrijven in wettelijke staten toegang zouden hebben tot zaken als werkvergoeding, eigendoms-, ongevallen- en titelverzekering. Momenteel wordt zelfs bedrijven in wettelijke staten vaak de toegang tot verzekeringen geweigerd omdat verzekeringsmaatschappijen boetes kunnen krijgen op grond van federale wetgeving, waardoor bedrijven kwetsbaar worden voor onverzekerde en onbeschermde zaken.

De CLAIM-wet zou ook het straffen of ontmoedigen van verzekeraars verbieden om met de legale sector samen te werken, en zou ook de beëindiging van polissen verbieden simpelweg omdat een bedrijf te maken heeft met legale cannabis, zolang dat bedrijf zich aan alle regels en voorschriften houdt.

Bovendien zou de CLAIM-wet een ander al lang bestaand probleem aanpakken dat de cannabisindustrie, de toegang tot ruimtes en apparatuur, heeft geteisterd. Onder deze uitspraak. Eigenaren en exploitanten van eigendommen of apparatuur die aan de cannabisindustrie worden verhuurd, zouden ook toegang hebben tot verzekeringen. Bedrijven hoeven niet langer twijfelachtig te zijn over wat hun activiteiten echt gaan doen.

Naast dit wetsvoorstel van de Senaat is congreslid Nydia M. Velazquez, een democraat, van plan hetzelfde te doen in het Parlement om twee stukken wetgeving op gang te krijgen. De industrie zal moeten afwachten wat er uit deze stukken wetgeving komt, maar of dit en de SAFE Banking Act pass, zal de industrie mijlenver voorlopen in termen van toegang tot de benodigde tool om veilig zaken te doen.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment