Biden-administratie heeft zojuist werknemers beëindigd en geschorst wegens gebruik van onkruid in het verleden

by adminBeeld via

Minder dan een maand geleden kondigden ambtenaren van het Witte Huis aan dat werknemers die vroeger wiet rookten, in aanmerking zouden komen voor vrijstellingen waardoor ze hun overheidsbaan kunnen behouden​ Nu, in een plotselinge ommezwaai, is de regering-Biden begonnen met vuren, opschorten en berispen tientallen jonge stafmedewerkers van het Witte Huis die in het verleden hebben toegegeven te puffen.

Een anonieme voormalige medewerker vertelde Het dagelijkse beest dat ambtenaren van de Biden-administratie aanvankelijk zeiden dat ze bereid zouden zijn om het voormalige cannabisgebruik van werknemers over het hoofd te zien. Maar uit het niets kregen sommige van deze stafleden persoonlijke telefoontjes van ambtenaren die eisten dat ze hun functie neerlegden. Sommige werknemers werden volledig gedwongen hun baan op te zeggen, terwijl veel meer ofwel op proef werden gesteld of gedwongen werden om voor onbepaalde tijd op afstand te werken.

‘Niets is ooit uitgelegd’, zei de stafmedewerker zei​ “Het beleid werd nooit uitgelegd, de drempel voor wat verschoonbaar was en wat onvergeeflijk was, werd nooit uitgelegd.” De stafmedewerker meldde ook dat ambtenaren zich specifiek leken te richten op werknemers die in Washington DC of een van de 14 staten wonen waar cannabis momenteel legaal is. “Het is uitsluitend gericht op jonger personeel en personeel dat afkomstig is uit staten waar het legaal was”, legden ze uit.

De perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, erkende dat het Witte Huis vijf mensen had ontslagen vanwege hun wietgebruik in het verleden, maar maakte niet bekend hoeveel personen op proef werden gesteld of gedwongen werden om op afstand te werken.

“We hebben een paar weken geleden aangekondigd dat het Witte Huis met de veiligheidsdienst had samengewerkt om het beleid bij te werken om ervoor te zorgen dat in het verleden marihuanagebruik niet automatisch personeel zou diskwalificeren om in het Witte Huis te dienen,” Psaki getweet​ “Als gevolg hiervan zullen meer mensen dienen die in het verleden niet hetzelfde niveau van recent drugsgebruik zouden hebben gehad. Het komt erop neer dat van de honderden mensen die zijn aangenomen, slechts vijf mensen die bij het Witte Huis waren gaan werken, niet langer in dienst zijn als gevolg van dit beleid. “

Ongeacht het aantal mensen dat werd ontslagen, hebben zowel wetgevers als voorstanders van cannabis dit verouderde beleid afgekeurd. “Dit is een levendige illustratie van een onrealistisch, oneerlijk en uit de hand gelopen cannabisbeleid”, schreef Rep. Earl Blumenauer (D-OR) op Twitter. “Er heerst verwarring in de VS vanwege verouderde wetten en het feit dat het Amerikaanse publiek niet op de federale overheid wacht. om zijn daad bij elkaar te krijgen. Dit is een kans voor de Biden-beheerder om een ​​einde te maken aan de mislukte #WarOnDrugs en een rationeler beleid voor iedereen te maken. “

“Dit soort ‘Flat Earth’-mentaliteit weigert de realiteit te erkennen dat miljoenen Amerikanen momenteel cannabis gebruiken op een manier die in overeenstemming is met de wetten van hun staten, en dat deze mensen geen groter risico lopen op arbeidsongevallen. of verwondingen ”, aldus Erik Altieri, uitvoerend directeur van NORML in een verklaring​ “Ze mogen niet worden uitgekozen en gediscrimineerd alleen voor deze activiteit, en het is zeer ongepast voor de Biden-regering om deze strafmaatregelen te nemen.”

“Het ontslaan van personeel door het Witte Huis voor cannabisgebruik in het verleden is een gruwel voor de eigen inzet van de nieuwe regering om hervormingen op het gebied van strafrecht en sociale rechtvaardigheid aan te pakken”, aldus Steven Hawkins, CEO van de US Cannabis Council, in een verklaring​ “Rapporten als deze van het Witte Huis laten zien hoe verouderd het cannabisverbod werkelijk is, en leggen de groeiende kloof tussen staten en de federale overheid bloot.”

“Een dergelijk racistisch beleid is beledigend en onaanvaardbaar; we zien dat staat na staat hen neerhalen en doorgaan met volledige legalisatie van cannabis, ”Hawkins toegevoegd, wijzend op het voortdurende, onevenredige handhaving van cannabisverbodwetten​ “We eisen het onmiddellijke herstel van deze stafmedewerkers van het Witte Huis en een volledige omkering van dit racistische beleid dat geen plaats heeft op de huidige Amerikaanse markt.”

Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment