BREAKEND NIEUWS: New Yorkse cannabiswetgeving op handen

by admin


Na jaren van horten en stoten lijkt New York eindelijk klaar te zijn om uitgebreide cannabiswetgeving aan te nemen die recreatieve cannabis legaliseert en het bestaande, beperkende medicinale cannabisprogramma uitbreidt. Gouverneur Andrew Cuomo en Assembly Majority Leader Crystal Peoples-Stokes brachten het weekend door met onderhandelen over herziene wetgeving die elementen van het legalisatieplan van gouverneur Cuomo combineert met de Marihuana Regulation and Taxation Act (MRTA) gesponsord door Assembly Majority Leader Peoples-Stokes. Hoewel de definitieve versie van de wetgeving nog niet is vrijgegeven, Marijuana Moment rapporten dat de herziene wetgeving “meer zal lijken op het (MRTA) voorstel dat wordt gesponsord door twee belangrijke wetgevers.”

Als een korte opfriscursus, de MRTA werd begin januari 2021 vooraf ingediend in de Senaat van New York. De belangrijkste bepalingen van de MRTA waren onder meer:

  • Het creëren van een gecentraliseerde regelgevende instantie voor de licentieverlening en regulering van medicinale cannabis, cannabisproducten voor volwassenen en op hennep gebaseerde cannabisproducten en bedrijven.
  • Legaliseren van de aankoop van recreatieve cannabis door volwassenen van 21 jaar en ouder.
  • Toestaan ​​dat maximaal zes planten voor persoonlijk gebruik worden gekweekt.
  • Een belasting van 18 procent op de verkoop van cannabis.
  • Een sociale en economische rechtvaardigheidsvoorziening die 50 procent van de cannabislicenties voor volwassenen toekent aan individuen in gemeenschappen die onevenredig zwaar zijn getroffen door eerdere criminalisering van cannabis, gekleurde gemeenschappen, bedrijven die eigendom zijn van minderheden en vrouwen, kansarme boeren en veteranen met een dienstbeperking .

Een apart vooraf ingediend Bill Mede gesponsord door Assembly Majority Leader Peoples-Stokes zou de aanduiding “serieus” als vereiste om in aanmerking te komen voor medicinale marihuana verwijderen en de hoeveelheid cannabis die een patiënt in één keer kan kopen verhogen van een voorraad van 30 naar 60 dagen.

Dus, hoe snel zal de wetgeving van New York daadwerkelijk worden aangenomen? Het antwoord is: mogelijk al volgende week. Andrew Fink van NY1 rapporten dat “een definitieve versie van een wetsvoorstel om recreatieve marihuana in New York te legaliseren binnen de volgende dag zou moeten worden gepubliceerd, waardoor de weg vrij is voor een stemming in beide huizen tegen volgende week.” We zouden het heel graag willen zien.

Dit zijn opwindende tijden voor de cannabisindustrie in New York, die lang werd beschouwd als een slapende reus vanwege zijn aanzienlijke bevolking en de status van New York City als financieel en cultureel centrum. Blijf op de hoogte van de Canna Law Blog voor een gedetailleerd overzicht van de uiteindelijke factuur.

Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment