De Colorado-gouverneur Jared Polis heeft een maatregel ondertekend met initiële financiering van $ 4 miljoen dat leningen, subsidies en technische bijstand zal verstrekken aan licentiehouders van social equity-marihuana.

Wetgevers hebben eerder de factuur, SB21-111, door een stemming van 19-15 in de Senaat en 40-23 in de Kamer.

Het zogenaamde marihuana-ondernemersprogramma zal in eerste instantie worden gefinancierd met $ 4 miljoen uit het contante fonds voor marihuana-belasting van de staat.

Het programma omvat:

  • Leningen aan vergunninghouders voor social equity voor startkapitaal en lopende bedrijfskosten.
  • Subsidies aan vergunninghouders voor sociale rechtvaardigheid ter ondersteuning van innovatie en het scheppen van banen.
  • Technische assistentie zoals de ontwikkeling van businessplannen, adviesdiensten en financiering ter aanvulling van bestaande technische assistentieprogramma’s.

Het Colorado Office of Economic Development zal een jaarverslag indienen bij de gouverneur waarin wordt beschreven hoe het geld wordt besteed.

Colorado deed een eerste stap in de richting van versterking van de diversiteit van de industrie door vorig jaar wetgeving aan te nemen die definieerde hoe houders van een vergunning voor sociale gelijkheid in aanmerking zouden komen voor mentorprogramma’s en die financiële prikkels aanboden om bedrijven van de grond te krijgen.

Een licentiehouder voor sociale aandelen moet een inwoner van Colorado zijn die ten minste een meerderheidsbelang heeft in een marihuanabedrijf. Een aanvrager moet ook voldoen aan een van de volgende criteria:

  • De aanvrager of een direct familielid is gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf met betrekking tot marihuana.
  • De aanvrager heeft tussen 1980 en 2010 minimaal 15 jaar in een aangewezen economisch achterstandsgebied gewoond.
  • Het inkomen van een aanvrager ligt onder een bepaalde drempel.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment