Democraten blazen het werkgelegenheidsbeleid van de regering Biden op het gebied van cannabis tegen • Hoge tijden

by admin


Democratische wetgevers in het Congres roepen de regering-Biden op om haar beleid inzake cannabisgebruik door werknemers te verduidelijken na berichten dat stafmedewerkers van het Witte Huis zijn ontslagen of overgeplaatst vanwege hun bekendgemaakte marihuanagebruik in het verleden. Nieuws dat tientallen administratie werknemers waren ontslagen, overgeplaatst, of op afstand geplaatst, werd gemeld door de Daily Beast vorige week, minder dan een maand na de Kondigde het Witte Huis aan dat eerder cannabisgebruik kandidaten niet zou diskwalificeren voor sommige banen onder een nieuw beleid.

In een brief aan de president, de mondige voorstander van de hervorming van het cannabisbeleid, Rep. Earl Blumenauer uit Oregon en 29 van zijn democratische collega’s in het Huis, riepen Biden op om het werkgelegenheidsbeleid van het Witte Huis op het gebied van eerder cannabisgebruik duidelijk bekend te maken.

“We vragen u uw beleid inzake arbeidsgeschiktheid te verduidelijken, cannabisgebruik uit het verleden als mogelijke diskwalificator te schrappen en dit beleid consequent en eerlijk toe te passen”, aldus de brief.

Past Pot Use OK voor hoge ambtenaren

Naast Blumenauer werd de brief ondertekend door tientallen democratische vertegenwoordigers, waaronder Don Beyer uit Virginia, Mondaire Jones uit New York, Barbara Lee uit Californië, Ilhan Omar uit Minnesota en Joaquin Castro uit Texas. De wetgevers merkten op dat senior leden van de Biden-administratie, waaronder vice-president Kamala Harris en minister van Transport Pete Buttigieg hebben toegegeven in het verleden marihuana te hebben gebruikt.

“Degenen in de hogere rangen van uw administratie zullen geen gevolgen ondervinden voor hun cannabisgebruik, en dat zouden ze ook niet moeten doen, maar dezelfde standaard moet in de hele administratie worden toegepast”, aldus de brief.

“De gevolgen voor cannabisgebruik zijn altijd ongelijk geweest en degenen met de meeste macht hebben altijd de minste gevolgen ondervonden”, vervolgde de brief aan Biden. “We vragen u om dat patroon niet door te laten gaan binnen uw administratie.”

De brief riep de regering-Biden op om “binnen haar macht te handelen om te stoppen met het legitimeren van oneerlijke cannabiswetten”.

“U hebt eerder uw inzet geuit om cannabis te decriminaliseren, waarbij u erkent dat een veroordeling voor cannabis of zelfs het stigma van cannabisgebruik levens kan ruïneren en mensen ervan kan weerhouden te stemmen, werk te vinden en bij te dragen aan de samenleving”, schreven de Democraten. “Je kunt dit moment ontmoeten en helpen een einde te maken aan ons mislukte strafbeleid van het cannabisverbod.”

The Daily Beast meldde op 19 maart dat tientallen stafmedewerkers waren gevraagd om ontslag te nemen of op afstand te werken vanwege cannabisgebruik in het verleden dat ze hadden onthuld voordat ze werden aangenomen. Wel een ambtenaar van het Witte Huis vertelde CNBC dat er in de afgelopen 12 maanden geen werknemers zijn ontslagen wegens cannabisgebruik van “jaren geleden” of wegens “incidenteel of onregelmatig gebruik”.

“Het Witte Huis van Biden was toleranter dan eerdere regeringen over het gebruik van marihuana in het verleden”, zei de ambtenaar.

Het nieuwe beleid van de regering-Biden “heeft het mogelijk gemaakt dat ongeveer een dozijn personeelsleden van het Witte Huis in de regering kunnen blijven dienen die volgens het beleid van eerdere regeringen niet zouden zijn toegestaan”, voegde de ambtenaar eraan toe.

NORML noemt afvuren ‘zeer verontrustend’

Toen het nieuws over de acties van het Witte Huis vorige week de krantenkoppen haalde, typeerde Erik Altieri, de uitvoerend directeur van de Nationale Organisatie voor de Hervorming van Marihuana-wetten (NORML), de rapporten als “zeer verontrustend”.

“Dit soort ‘Flat Earth’-mentaliteit weigert de realiteit te erkennen dat miljoenen Amerikanen momenteel cannabis gebruiken op een manier die in overeenstemming is met de wetten van hun staten, en dat deze mensen geen groter risico lopen op arbeidsongevallen. of verwondingen, “ Zei Altieri​ “Ze mogen niet worden uitgekozen en gediscrimineerd alleen voor deze activiteit, en het is zeer ongepast voor de regering van Biden om deze strafmaatregelen te nemen.”Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment