Dus u wilt geld inzamelen voor uw marihuana- of CBD-bedrijf, of wel?

by admin


geld inzamelen voor een marihuanabedrijf

Cannabis is momenteel medisch legaal in drieëndertig staten en recreatief legaal in elf staten. De cannabisindustrie is momenteel een industrie van $ 20 miljard en er worden voortdurend belangrijke stappen gezet om van deze industrie een wereldwijde moloch te maken. Met deze indrukwekkende cijfers zoeken slimme investeerders en ondernemers manieren om de cannabismarkt te maximaliseren, en jij zou hetzelfde moeten doen.

Het is niet voldoende om te weten hoe waardevol de markt is of een passie voor de branche te hebben. Je moet ook een vliegende start maken, en om dit te laten gebeuren, heb je kapitaal nodig. Hoewel de CBD-sector een indrukwekkend rendement op investeringen kan opleveren, moet u eerst op de markt komen.

Het belang van kapitaal kan niet genoeg worden benadrukt, vooral niet in de cannabisindustrie. Weet je dat alleen al in 2019 $ 8,1 miljard werd opgehaald door cannabisbedrijven. Dit laat zien dat het aantrekken van kapitaal de brandstof is die je nodig hebt om je ideeën tot leven te brengen.

Dus hoe kun je ook in deze niche kapitaal ophalen? Welke stappen kun je nemen om het geld te krijgen dat je nodig hebt om te slagen in de cannabiswereld? Lees verder om de negen beste manieren te ontdekken waarop u kapitaal kunt ophalen in de niche van cannabis, hennep of CBD.

Zorg voor een gedetailleerd boekhoudkundig rapport

De eerste stap om kapitaal aan te trekken in de cannabis-, hennep- of CBD-niche is om een ​​concreet en gedetailleerd boekhoudkundig rapport te hebben. Sommige cannabisoprichters hebben moeite om kapitaal aan te trekken omdat ze geen nichespecifieke accountant hebben.

Zelfs als uw huidige cannabisonderneming nog kleinschalig is, moet u de financiële gezondheid van uw bedrijf kennen. Beleggers willen weten hoe uw onderneming op dit moment presteert, verliezen die u heeft geleden en andere boekhoudkundige details.

U kunt een indrukwekkend aantal investeerders aantrekken via een goed gedocumenteerde kostenberekening die alle aspecten van uw bedrijfsmodel doorkruist. Ja, cannabis- en hennepniches hebben gecompliceerde boekhoudprocessen, maar werken met een betrouwbare accountant vereenvoudigt het proces.

Wat is je pitchdeck?

Vervolgens heb je een overtuigend en eenvoudig pitchdeck nodig. Uw pitchdeck mag niet te lang zijn, zodat het voor de potentiële investeerder te moeilijk wordt om het in één oogopslag te lezen.

De meeste cannabisinvesteerders die het kapitaal hebben dat je nodig hebt, hebben niet de tijd om lange bedrijfsplannen te doorlopen. Ze zullen uw bereidheid beoordelen op basis van de beknoptheid van uw pitchdeck en de details. Wat beknoptheid betreft, het zou niet te lang moeten duren; het moet zo kort zijn dat u de inhoud ervan kunt uitdrukken tijdens een rit met de lift.

Enkele van de belangrijke componenten van een succesvol pitchdeck zijn:

Een boeiend merkverhaal beschrijft hoe u uw cannabis-onderneming bent begonnen en wat u wilt bereiken.

Uw marktanalyse

Uw bedrijfsmodel

Prijsmarges en financieel model

Wat u de investeerder aanbiedt

Mogelijke uitdagingen.

Maak een financieel model voor vijf jaar

U kunt ook gemakkelijk kapitaal ophalen door een vijfjarig financieel model te creëren dat aansluit bij alles wat u in uw pitchdeck zegt. Beleggers geven om cijfers, en alle cijfers die ze willen zien die hen ervan zullen overtuigen om kapitaal vrij te maken, zouden in het financiële model moeten passen.

Uw financiële model moet ook een 5-jarig model zijn dat laat zien hoe het bedrijf binnen dat tijdsbestek zal gedijen. Voeg alle financiële overzichten, best- en worstcasescenario’s en een samenvatting van het volledige model toe.

Ontwikkel een kapitaal- en entiteitsstructuur

Voordat u kapitaal aantrekt, moet u een kapitaal- en entiteitsstructuur analyseren en opzetten die de meeste investeerders zullen vragen. De investeerder zal hoogstwaarschijnlijk vragen of het bedrijf een doorstroom- of een C-corp-onderneming is, waarbij de laatste de meeste voorkeur heeft.

De investeerder geeft de voorkeur aan de C-corp-onderneming omdat dit zijn risico’s en belastingtarieven verlaagt omdat uw bedrijf een start-up is. In dit stadium moet u wellicht nauw samenwerken met een ontwikkelaar van cannabisbedrijven om uw zakelijke entiteit op de juiste manier te structureren, zodat deze aantrekkelijk wordt voor investeerders.

Heeft u een pragmatische bedrijfswaardering?

Een pragmatisch en realistisch waarderingsproces van bedrijven is een essentieel aspect van het aantrekken van kapitaal. Als u bijvoorbeeld 10% van het bedrijf aanbiedt voor $ 1 miljoen, betekent dit dat het bedrijf maximaal $ 3 miljoen waard is voordat het kapitaal bijeenbrengt. De belegger moet nu weten hoeveel 10% over vijf jaar waard zal zijn (herinner je je vijfjarige financiële model nog?)

Om de bedrijfswaardering te begrijpen, zou u enkele kritische vragen moeten stellen:

Is de waardering realistisch?

Heeft het bedrijf naast een cannabislicentie nog andere activa?

Hoe was de pre-omzet van het bedrijf?

Ontdek uw unieke waardepropositie en uniek verkoopvoorstel

Uw UVP legt de kenmerken en kenmerken uit waardoor uw cannabisbedrijf zich onderscheidt van andere ondernemingen. Het Unique Selling Proposition verwoordt waarom de klanten bij u kopen en niet bij andere bedrijven. Om kapitaal aan te trekken, moet u beide ideeën met investeerders bespreken.

Koop een licentie

Als je nog geen cannabislicentie hebt, is dit het moment om er een aan te schaffen, want geen enkele investeerder zal kapitaal verstrekken voor een onderneming zonder licentie. U moet worden gezien als een serieuze bedrijfseigenaar die in staat is om het kapitaal dat u inzamelt te vermenigvuldigen, en een vergunning is vereist om uw toewijding te tonen.

Krijg toegang tot investeerders

Met al je plannen kun je contact opnemen met pools van investeerders en hen laten zien dat je een geweldig product en team hebt om de cannabis niche te veroveren. Je hebt dus een strategie nodig om toegang te krijgen tot dergelijke pools, zodat je je idee kunt pitchen.

Sommige investeerders hebben geld verloren aan investeringen in cannabis, en krijgen daarom op sommige bijeenkomsten een regelrecht nee. Maar laat u nu niet ontmoedigen: voor elke belegger die nee tegen u zegt, zijn beleggers bereid om JA te zeggen!

Crowdfunding

U kunt ook via crowdfunding toegang krijgen tot kapitaal en daaropvolgende financiering. Crowdfunding geeft bedrijven de mogelijkheid om geld in te zamelen bij een groot aantal investeerders, soms via internet. Je kunt ook crowdfunding ontvangen van vrienden, familie, leden van je lokale gemeenschap die in je missie geloven, en zelfs vreemden.

Maar om toegang te krijgen tot crowdfundingmogelijkheden, hebt u juridische hulp nodig, omdat er veel regelgevingskwesties zijn die moeten worden aangepakt. Meer nog, voor sommige crowdfunding-mogelijkheden moet u mogelijk een deel van uw bedrijf (eigen vermogen) verkopen. Opgemerkt moet worden dat voor sommige kansen geen eigen vermogen nodig is; de wettelijke vertegenwoordiger zal u bij dergelijke gevallen helpen.

Waar het op neerkomt

De cannabisindustrie stroomt over van rijkdom en slimme ondernemers lopen voorop en profiteren van de cannabisboom om winst te maken. Voordat u echter kunt profiteren van de voordelen van deze branche, moet u een bedrijfssysteem opzetten. Systemen worden gefinancierd met kapitaal, en dit artikel heeft de negen belangrijkste manieren uitgelegd waarop u kapitaal kunt ophalen voor uw bedrijf in de hennep- en CBD-niche.

In het begin lijkt het misschien alsof u geen vooruitgang boekt als investeerders uw pitch afwijzen maar niet opgeven. Als je je voor 100% inzet voor deze stappen, zul je investeerders overtuigen, kapitaal aantrekken en slagen in de cannabis niche.

HOE INVESTEERDERS VOOR UW WEEDBEDRIJF TE VINDEN, LEES MEER ..

HOE VINDT U MARIJUANA-INVESTEERDERS

HOE VINDT U MARIJUANA-INVESTEERDERS VOOR UW BEDRIJF?

OF..

HOEVEEL ROI MOET ZIJN OP MARIJUANA-INVESTERINGEN

HOEVEEL RENDEMENT MOET U VERWACHTEN OP UW MARIJUANA-INVESTERING?Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment