Minder dan een week na de pro-cannabisbankwetgeving werd opnieuw geïntroduceerd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werd een parallelle tweeledige maatregel nieuw leven ingeblazen in de Senaat – een beweging die applaus opleverde van voorstanders van de marihuana-industrie.

Sens. Jeff Merkley, een democraat uit Oregon, en Steve Daines, een Republikein uit Montana, en 27 co-sponsors hebben dinsdag de SAFE Banking Act opnieuw geïntroduceerd in de Senaat, volgens een persbericht van de National Cannabis Industry Association (NCIA).

Het wetsvoorstel zou een veilige haven bieden aan alle financiële instellingen die werken met door de staat legale marihuanabedrijven, zelfs als MJ federaal illegaal blijft.

Insiders uit de industrie beschouwen een dergelijke stap al lang als een toegangspoort tot banktoegang, aangezien de meeste grote financiële instellingen op hun hoede blijven voor banden met de industrie, gezien de status van marihuana als een door Schedule 1 gereguleerd middel.

Het huis passeerde hetzelfde wetsvoorstel in 2020 met een overweldigende tweeledige meerderheid, maar de maatregel liep vast in de Senaat door de toenmalige leider van de meerderheid Mitch McConnell, van wie bekend was dat hij onvriendelijk was tegenover pogingen tot hervorming van marihuana.

Maar nu het Congres onder democratische controle staat, worden de kansen van het wetsvoorstel als veel verbeterd beschouwd.

“Nu de nieuwe leiding van de Senaat vastbesloten is voor hervorming van het cannabisbeleid, zijn we optimistisch dat deze nauw op maat gemaakte – maar absoluut noodzakelijke – wetgeving de hoorzitting zal doorlopen”, aldus Aaron Smith, CEO van de NCIA .Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment