Het legalisatieplan van de gouverneur van Montana heeft voorrang op de wil van de kiezers

by admin


Het blijkt dat Montananen ‘Big Government’ leuk vinden, tenminste als het om wiet gaat.

Gedwongen door de wil van de kiezers op de verkiezingsdag afgelopen november, heeft de gouverneur van Montana, Greg Gianforte, vandaag zijn plan vrijgegeven om cannabislegalisatie door te voeren in de door de Republikeinen gecontroleerde staat. Gov.Gianforte’s duidelijke visie op legale wiet komt in de vorm van een rekening gesponsord door Republikeinse staat Rep. Mike Hopkins.

Het plan van gouverneur Gianforte vereist:

  • het verbieden van thuiskweek, ondanks het feit dat kiezers 4 planten per persoon legaliseren
  • 20% omzetbelasting, plus eventuele lokale belastingen en toeslagen
  • een standaardverbod op lokale verkoop, tenzij steden zich hiervoor aanmelden
  • een limiet op THC in bloemknoppen met 35%

De verkoop zou starten in januari 2022.

Niet alles is verloren – nog niet. Critici zeggen dat de flagrante tekortkomingen van het wetsvoorstel – waaronder het verbieden van logo’s op verpakkingen en advertenties – voor 11 mei in het Huis en de Senaat van Montana kunnen worden gewijzigd.

“Ik verwacht veel amendementen in de Tweede Kamer en ze zullen ze allemaal aan flarden scheuren als ze naar de Senaat gaan. Senaatsamendementen zijn de enige amendementen die ertoe doen, ”zei Pepper Petersen, auteur van het legalisatie-initiatief 190 en CEO van de Montana Cannabis Guild

Goedkeuring van de kiezer, verzet van de regering

Bij 57% goedkeuring, Initiatief 190– de maatregel voor gebruik door volwassenen – kreeg zelfs meer stemmen dan de voormalige president Trump in Montana bij de algemene verkiezingen in november. Trump won de staat met 56%.

De niet-beschuldiging trad op 1 januari in werking als onderdeel van Initiative 190.

Na de triomfantelijke stemming in november vroegen de voorstanders zich af of dat van de staat anti-pot gouverneur en verbodsbepaler wetgevers zouden de wil van de kiezers weerstaan, aangezien soortgelijke hypocrisie plaatsvindt in Idaho en zuid Dakota

Verwant

Idaho-politici klaar om ‘de staatsgrondwet op te blazen’ om legalisatie te voorkomen

Maar ondanks zijn gebreken, actualiseert het wetsvoorstel de cannabiswet voor inwoners van Montana – en de 12 miljoen mensen die jaarlijks de staat bezoeken.

De implementatie van het programma zal geen vertraging oplopen: volgens de taal in Initiative 190 begint de licentieverlening in oktober en de recreatieve verkoop begint in januari 2022.

“Dit [bill], kun je op de startknop drukken en het is een volledig functionerend, operationeel marihuanasysteem voor de staat Montana, “zei Bill-sponsor Hopkins tegen Lee Kranten op woensdag.

THC-potentiecapsules, geen logo’s toegestaan

De beperkingen van het wetsvoorstel zijn minder zwaar dan ze zouden kunnen zijn.

Individuen mogen beschikken over:

  • 1 ounce bloem
  • of 8 gram concentraat
  • of 800 mg eetbare THC.

Dat is een serieuze stap verwijderd van het draconische strafrechtelijke verbod van de staat.

Een rekening Eerder dit jaar voorgesteld door de hardcore, verbodsbepalende staat Senator David Howard (R), wil alle producten de potentie beperken tot 15% THC. In plaats daarvan stelt de gouverneur een limiet van 35% THC op bloem voor. (De meeste bloemen bevatten 16-24% THC.)

Voor eetwaren geldt een maximum van 10 milligram per stuk en voor 100 mg per verpakking. (Een startdosis THC is 2,5 mg.)

Verwant

Prohibitionists willen THC-limietwetten. Dit is waarom patiënten en consumenten terugvechten

Het wetsvoorstel roept op tot strenge regelgeving rond verpakkingen: alle cannabis moet in eenvoudig zwart-wit worden verpakt en logo’s zijn verboden. Het beleid baart bedrijven al zorgen.

“Met logo’s, afbeeldingen of onderscheidingstekens verwijderd van de verpakking, zullen consumenten niet langer een gemakkelijke manier hebben om producten te vinden die voldoen aan hun voorkeuren”, Michael Zens, de mede-eigenaar van High Road eetwaren, vertelde Leafly. “We begrijpen dat producten kinderen niet mogen aanspreken, maar we zijn van mening dat deze benadering van verpakkingen de consument zal schaden.”

Bovendien roept het wetsvoorstel op tot een voortdurend verbod op alle advertenties (het is al van kracht voor het medische marihuanaprogramma van de staat). Verboden voor commerciële meningsuiting worden vaak geconfronteerd met juridische uitdagingen op grond van het Eerste Amendement.

En tot slot, ja, recreatief homegrow zou ook in het plan worden verboden, ook al vereiste het door de kiezers aangenomen initiatief vier planten per persoon en maximaal acht planten per huishouden. Homegrow blijft echter duidelijk voor medische patiënten.

De Republikeinen van Montana stellen voor om de bepalingen van homegrowers ongedaan te maken.  (Bladerig)
De Republikeinen van Montana stellen voor de bepalingen van de thuiskweker ongedaan te maken. (Bladerig)

Planning voor $ 52 miljoen aan nieuwe staatsinkomsten

De gouverneur is ook van plan om de voor het milieu bestemde cannabisbelastingen te plunderen en ze in het algemeen fonds van de staat te dumpen.

New Approach Montana – dat vorig jaar de speerpunt was van de legalisatiecampagne – hoopte een geschatte $ 52 miljoen aan volledige programma-inkomsten voor landbehoud.

Maar de gouverneur en de staatswetgever beslissen over de definitieve kredieten. De rekening van de gouverneur stuurt $ 6 miljoen naar een nieuw behandelingsprogramma voor drugsmisbruik en besteedt 12% van de rest aan conservering. De overige 88% gaat naar het algemene fonds.

Dave Lewis, een voormalige Republikeinse staatswetgever en begrotingsdirecteur, die nu adviseur is van de Montana Cannabis Guild, zegt dat mensen die hoopten dat de inkomsten naar openbare gronden gaan, “niet helemaal teleurgesteld zouden moeten zijn.”

Verwant

Belastingtarieven voor marihuana: een gids per staat

‘Het is nog steeds een behoorlijk bedrag,’ zei hij tegen Leafly. “Ik denk dat dit een heel slimme manier is [allocate] de opbrengst.”

Over bummers gesproken, elke stad wordt ook automatisch afgemeld voor de verkoop van cannabis onder de rekening. Lokale steden die zich aanmelden, kunnen ook licenties beperken.

Wie mag er wiet verkopen in Montana? Echte OG’s

Zowel het programma voor volwassen gebruik als het medische marihuana-programma van de staat zullen worden gecontroleerd door het Department of Revenue.

Voor het eerste jaar van het programma kunnen alleen momenteel erkende medische zorgverleners een rec-licentie verkrijgen. De Montana Cannabis Guild lobbyt momenteel om dit moratorium te verlengen tot anderhalf jaar.

Het wetsvoorstel vraagt ​​ook om één licentie voor gebruik door volwassenen voor elk van de acht stammen van Montana met een reservering, maar winkel- en teeltlocaties moeten vanwege de federale wetgeving buiten het reservaat zijn, maar zich binnen 40 kilometer van de grens van het reservaat bevinden.

“Ik ben een groot voorstander van het geven van licenties aan de stammen voor het telen of verkopen van marihuana in de detailhandel”, zegt senator Jason Small (R), een lid van de Northern Cheyenne-stam en een actieve stem in het opstellen van het wetsvoorstel, tegen Leafly.

“… stammen missen vaak kansen voor bedrijfsuitbreiding vanwege het feit dat ze onder federale controle staan ​​…”

Senator van de staat Montana Jason Small (R)

“Feit is dat stammen vaak kansen voor bedrijfsuitbreiding mislopen vanwege het feit dat ze onder federale controle staan ​​en te maken hebben met andere regels dan de rest van de staat”, voegde hij eraan toe.

Er is hier een extra bonus voor klanten: licenties voor tribale entiteiten stellen bezoekers in staat afgelegen delen van de staat zoals de Little Bighorn Battlefield en Fort Peck om lokale cannabis te kopen waar anders misschien geen winkel zou zijn voor honderd mijl.

Een blauwdruk voor ‘Red State’-cannabis

Hoewel het wetsvoorstel verre van perfect is, is het grotendeels een succes voor voorstanders van legalisatie in de staat, vooral gezien de drastische stappen die de buren van Montana hebben genomen om de hervorming van cannabis te onderdrukken.

En het werk is nog niet voorbij in de staat. De kiezers in Montana keurden veel meer goed dan ze krijgen.

“We zullen zeker aandringen op meer van de herstelrechtelijke elementen die we in 190 hebben gewerkt”, zei Petersen van de Guild. “Iemand die twintig jaar geleden in een andere staat of gemeente werd gearresteerd wegens het bezit van een joint, zou geen enkele invloed moeten hebben op de vraag of je kunt deelnemen aan de marihuanamarkt in Montana.”

Bio-afbeelding van Max Savage Levenson

Max Savage Levenson

Max Savage Levenson heeft waarschijnlijk de laagste cannabistolerantie van alle schrijvers op het gebied van cannabis. Hij schrijft ook over muziek voor Pitchfork, Bandcamp en andere bebrilde folk. Hij is mede-presentator van de podcast The Hash. Zijn droominterview is Tyler the Creator.

Bekijk de artikelen van Max Savage LevensonSource link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment