Hoe u de juiste community kiest voor uw cannabisbedrijf

by adminDit artikel is het tweede in een serie met de naam, “Dus je wilt een canna biz beginnen?” gemaakt in samenwerking met Goede Tree Capital Vandaag concentreren we ons op het kiezen van de juiste plek voor je wietbedrijf.


Hoe kies je in 3 stappen een plek voor je cannabisbedrijf:

 • Bepaal waar je heen mag
 • Leer meer over de structuur van de gemeenschap
 • Maak een plan dat duurzaam is op de locatie

De eerste stap om te bepalen waar u heen gaat, is weten waar u heen mag.


Terwijl een groeiend aantal staten legaliseert medisch en cannabis voor volwassenen, is het uiteindelijk de gemeente die bepaalt of cannabisaanbieders een winkel kunnen opzetten in hun provincie, stad, dorp of dorp.

gemeente:

een politieke eenheid met bedrijfsstatus en bevoegdheden tot zelfbestuur

Er zijn ook verschillen tussen gemeenten die kiezen voor legale cannabisverkoop. Sommige staan ​​alle soorten cannabisactiviteiten toe, terwijl andere restrictiever zijn – alleen business-to-business (B2B) -exploitanten, zoals telers of distributeurs, toestaan ​​om zaken te doen.

De lokale overheid speelt een rol bij het bepalen of en hoe uw bedrijf functioneert, dus maak kennis met uw stadsbestuurders, gemeenteraadsleden en de bestemmingsautoriteit. Uiteindelijk moeten ze erop kunnen vertrouwen dat uw bedrijf een aanwinst voor de gemeenschap zal zijn.

Een kaart die de variërende legaliteit van het runnen van een cannabisbedrijf op provinciaal niveau in Massachusetts laat zien.
Deze kaart laat de verschillende legaliteit zien van het runnen van een cannabisbedrijf op gemeentelijk niveau in Massachusetts. (Bron: WBUR, 2018)

Regeringsleiders zullen praktische overwegingen hebben, zoals:

 • Voldoet uw locatie aan alle lokale bestemmingsplannen?
 • Beschermt uw beveiligingsplan tegen dieven en gewelddadige criminelen?
 • Zal uw voorgestelde locatie verkeersopstoppingen veroorzaken?
 • Hoe beschermt u zich tegen illegale (minderjarige) toegang tot uw product?

En ze hebben ook principiële overwegingen die voor jou als cannabisondernemer overwegingen worden:

 • Bent u lid van de gemeenschap versus een buiten de staat gevestigd bedrijf dat op zoek is naar uitbreiding?
 • Gaat u investeren in programma’s die de gemeenschap ten goede komen, in plaats van uw winst elders te brengen?
 • Zul je verantwoord cannabisgebruik promoten in plaats van alleen proberen je winst te maximaliseren?
 • Gaat u lokale bewoners in dienst of extern inhuren?


Dit onderstreept een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van uw gemeenschap: de mensen waaruit de bevolking bestaat. Op het meest basale niveau betekent dit dat u algemene demografische statistieken over de bevolking moet onderzoeken, inclusief informatie over geslacht, ras en generatiesamenstelling.

Het economische profiel van de gemeenschap is ook van vitaal belang. Het is belangrijk om de statistieken over werkgelegenheid, opleiding, inkomen en andere relevante sociaaleconomische factoren te begrijpen. Het kan een gebied zijn met een bloeiende economie en bloeiende hulpbronnen of een van de vele onevenredig getroffen gebieden (DIA) die zijn aangetast door de oorlog tegen drugs

Jaren van harde criminalisering van cannabis hebben tot astronomische gevangenisstraffen, economische desinvestering en decennia van generatietrauma geleid.

lees meer over Insights

Dit verklaart waarom de principes van sociale rechtvaardigheid steeds meer ingeburgerd raken in de opkomst van de cannabisindustrie. En deze realiteit vertegenwoordigt de mogelijkheid, uitdaging en verantwoordelijkheid voor uw bedrijf om economische waarde te creëren voor alle belanghebbenden – inclusief eigenaren, klanten, werknemers en leveranciers. Inderdaad, de hele gemeenschap.

Door kritisch na te denken over het runnen van uw bedrijf op een manier die waarde creëert voor de hele gemeenschap, kunt u een positieve cyclus creëren. Zodra u een gebied heeft geselecteerd om een ​​winkel op te zetten, bent u er voor de lange termijn.

Dus als uw lokale economie bloeit, gedijt uw winst. Naarmate uw buurt groeit, groeit uw bedrijf. Investeren in de gemeenschap, of het nu gaat om het ondersteunen van gemeenschapsorganisaties, het opzetten van programma’s voor sociale betrokkenheid of het regelmatig doen van liefdadigheidsbijdragen, is intrinsiek investeren in uw bedrijf.


En tot slot, pas op: de kosten en het vermogen om de kosten van een locatie te dragen totdat het bedrijf een vergunning heeft en het bedrijf actief is, is vaak een zeer beperkende factor voor een aspirant-eigenaar van een cannabisbedrijf.


Telers willen misschien onroerend goed zoeken in goedkope gebieden met een lage bevolkingsdichtheid. Dit geldt voor fabrikanten en distributeurs en alle andere B2B-cannabisbedrijven.

Apotheken moeten zijn waar hun klanten zijn, en staan ​​misschien voor de moeilijkste uitdaging om een ​​compatibele locatie te vinden. Strikte wettelijke beperkingen voor waar dispensaria zich kunnen vestigen, verhogen de kosten en verminderen gekwalificeerde locaties.

De kosten van onroerend goed zijn echter slechts een deel van de vergelijking. Veel staten eisen dat een cannabisbedrijf onroerend goed moet beveiligen voordat het verkrijgen van hun staatsvergunning of vergunning om te werken.

Verwant

10 vragen die je moet stellen voordat je een cannabisbedrijf start

Bijvoorbeeld in het Gemenebest van Massachusettsmoet een aanvrager aan de overheid kunnen aantonen dat hij over een pand (onroerend goed) beschikt dat voldoet aan alle wettelijke vereisten voor zijn specifieke type vergunning.

Dit brengt een duidelijk risico met zich mee, omdat veel cannabishuurders mogelijk nooit een vergunning krijgen. Staten zoals Illinois beginnen afstand te nemen van deze praktijken. Hoe dan ook, u moet er alles aan doen om zowel de kosten van uw onroerend goed te verlagen als betalingen uit te stellen totdat uw bedrijf inkomsten genereert.


Het proces van het openen van een cannabisbedrijf is zeker niet eenvoudig. Het vinden van de juiste community voor uw canna-biz vereist uw geduld en hard werken. Maar uw vastberadenheid zullen resulteren in het succes van uw bedrijf en jouw gemeenschap.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment