Ierse agenten hebben tijdens de pandemie een recordhoeveelheid cannabis in beslag genomen

by adminBeeld via

Terwijl mensen over de hele wereld klavers beoefenen en anderszins hun Ierse erfgoed vieren, moet bekend zijn dat het verbod op cannabis springlevend is in de eilandstaat. Uit gegevens van het Ierse Central Statistics Office blijkt dat de inbeslagname van marihuana tijdens de pandemie enorm is toegenomen.

In de eerste 11 maanden van 2020 zou het Garda (Iers voor “Politie”) Bureau voor drugs en georganiseerde misdaad naar verluidt € 36 miljoen (ongeveer $ 42,8 miljoen USD) aan cannabis. Dat is een stijging van 69 procent ten opzichte van het in beslag genomen bedrag gedurende het hele jaar 2019, waarin agenten voor € 21,3 miljoen (ongeveer $ 25,3 miljoen USD) aan marihuana hebben opgepakt.

Cannabis was goed voor de helft van de totale geldwaarde van de drugs die de Ierse politie in 2020 in beslag nam. Het bureau zegt ook dat het 209 kg cocaïne (gerapporteerde winkelwaarde € 14,6 miljoen), 24 kg heroïne (€ 3,3 miljoen) en 15 kg ketamine (€ 900.000.)

De instelling van politiecontroleposten en het sluiten van pubs en clubs hebben geleid tot een verstoring van de verkoop van cannabis. Over het algemeen is de drugshandel echter robuust gebleven.

Volgens gegevens van de politie hebben dealers verschillende methodologieën gevolgd om hun voorraad te lossen, zoals meer vertrouwen op de postdienst om producten te verplaatsen.

Er werden ook recordbeslagen van contant geld door de Garda gemeld, die de politie toeschrijft aan de moeilijkheid om tijdens de pandemie geld wit te wassen via bedrijven, zoals nachtclubs en bepaalde levensmiddelenbedrijven.

Aan 18 december 2020 alleen al werd voor € 117.000 aan drugs in beslag genomen, waaronder cannabisbloem en gummies, psychedelische paddenstoelen en vloeibare amfetaminen in Dublin Mail Centre.

Een onbekende rechercheur vertelde de Ierse publicatie Het journaal dat cannabisaanbieders ook meer huurauto’s zijn gaan gebruiken om hun voorraad te vervoeren, om inmenging van de politie met voertuigen te vermijden waarvan ze weten dat ze van mensen zijn op de illegale drugsmarkt.

Het nieuws over toegenomen inbeslagnames door de politie komt op een moment dat Ierse voorstanders van cannabis proberen terug te dringen tegen conservatieve houdingen tegenover de drug.

De politieke partij People Before Profit heeft haar plannen aangekondigd introductie van recreatieve cannabiswetgeving in 2021, hoewel politieke tegenstanders beweren dat het land “Niet klaar”Voor zo’n stap.

De regelgeving voor medicinale cannabis is in 2019 goedgekeurd, maar de implementatie is traag. Onder druk van advocaten als People Before Profit-wetgever Gino Kelly, de overheid bekend gemaakt in januari komt die cannabisbehandeling eindelijk beschikbaar voor personen met multiple sclerose-spierspasmen, door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken, of ernstige epilepsie.

In oktober kwam er nieuws dat Simon Harris, de minister van Volksgezondheid van het land, is geweest uitgesproken op zijn steun voor de Ierse cannabislegalisatie jarenlang – had geprobeerd makelaar van een plan met een semi-openbaar bedrijf dat toezicht houdt op de beroemde moerassen van Ierland om cannabis te verbouwen op de legendarische veengebieden van het eiland.

Ondertussen zijn zelfs leveranciers van cannabisproducten die technisch legaal zijn volgens sommige overeenkomsten van de Europese Unie vervolgd door de Garda. Eigenaren van kleine winkels die CBD-producten verkopen, hebben heftig geprotesteerd invallen door politieagenten op hun bedrijven, terwijl grotere winkelketens zoals die van Holland & Barrett, een van de grootste gezondheids- en welzijnsbedrijven in het VK en Ierland, CBD-artikelen zonder inmenging mogen verkopen.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment