Kan CBD ervoor zorgen dat u zich gedurende langere tijd vol voelt?

by admin


CBD om je vol te voelen

Verkrijgen van het munchies is een van de kenmerkende tekens waarmee wordt geassocieerd high worden

Zo erg zelfs dat er hele films en memes zijn gemaakt gewijd aan de munchies. Het kan worden omschreven als het onverzadigbare verlangen om te eten, meestal junkfood, als je stoned bent. Enige tijd geleden hebben wetenschappers wat onderzoek gedaan en de munchies toegeschreven aan THC (tetrahydrocannabinol), de psychoactieve stof in cannabis die ervoor zorgt dat je high wordt.

Nu zijn er verschillende goed gedocumenteerde onderzoeken die verklaren waarom THC jou maakt hongerig​ “Het treft een aantal primitieve delen van de hersenen, dingen die de eetlust en emoties beheersen,” verklaart Ginger Hultin in 2018; Hultin is woordvoerster van de Academie voor Voeding en Diëtetiek en geregistreerd diëtist. “THC werkt samen met receptoren in onze hersenen die emoties, pijn en onze reuk- en smaakzin reguleren”, legt Janice Newell Bissex, een andere geregistreerde diëtiste, uit. “Het kan ook de afgifte van het hormoon ghreline bevorderen, dat honger stimuleert.”

Om deze redenen is het eetlustopwekkende effect van cannabis niet alleen een leuke of grappige bijwerking geweest, maar het heeft zelfs levens gered, vooral voor mensen die dat wel hebben gedaan. eet stoornissen.

Hoe zit het met CBD?

CBD (cannabidiol), de andere beroemde cannabinoïde waar je niet high van wordt maar bekend staat om zijn therapeutische voordelen, kan echter het tegenovergestelde effect hebben. Nieuwe onderzoeken tonen aan dat CBD gunstig kan zijn voor mensen die proberen af ​​te vallen.

Studies hebben ontdekt dat bij zwaarlijvige mensen de CB1-receptoren prominenter aanwezig zijn, vooral in gebieden met veel vetweefsel. Dit zorgt ervoor dat onderzoekers geloven dat er een verband bestaat tussen obesitas en de activering van CB1-receptoren. CBD en de andere cannabinoïden in de plant werken immers samen bij het activeren van talloze receptoren, waaronder serotonine, dus het zou zeker een rol kunnen spelen bij metabole functies, waaronder gewichtsverlies.

In een 2018 studie, merkt het op dat CB1-receptoragonisten de eetlust verminderen en obesitas onder controle houden, aangezien de CB1-receptoragonisten de receptor deactiveren. Aan de andere kant stimuleert THC de CB1-receptor om het ghreline-hormoon vrij te maken, waardoor we onze voedselinname verhogen. En aangezien de THC-gehaltes in CBD-producten vrijwel onvindbaar zijn, heeft het geen invloed op je eetlust en kan het deze zelfs onderdrukken. Dit is goed nieuws voor iedereen die een gezond gewicht nodig heeft.

Bovendien is een beoordeling van de meer dan 50.000 mensen ontdekten dat mensen die minstens driemaal per week cannabis consumeerden, een obesitasprevalentie hadden van 14-17%, terwijl degenen die de afgelopen 12 maanden geen cannabis gebruikten een obesitaspercentage hadden van 22-25%. We weten dat cannabis wel wat CBD bevat, dus het speelt zeker een rol, maar wetenschappers weten nog steeds niet 100% zeker hoe. Dit is de reden waarom onderzoekers geloven dat het nemen van een hele plant cannabis een grote invloed heeft op het metabolisme, de eetlust en andere belangrijke lichaamsfuncties.

Bovendien een studie in Nederland, waar deelnemers aan de studie verschillende cannabissoorten kregen toegediend, onthulden dat degenen die de soorten met de hoogste hoeveelheid CBD consumeerden, de minste eetlust hadden, vergeleken met andere proefpersonen die cannabissoorten met alleen THC consumeerden.

Andere manieren waarop CBD kan helpen bij het afvallen

Er zijn andere onderzoeken die documenteren hoe CBD mensen kan helpen verlies gewicht​ Onderzoekers weten ook dat CBD helpt om het slechte vet in het lichaam om te zetten in gezond vet. Hoe doet het dat precies?

Welnu, er zijn twee soorten vet die we hebben: bruin en wit. Bruin vet is verantwoordelijk voor het leveren van warmte aan het lichaam en het verbranden van calorieën, terwijl wit vet, ook bekend als adipose, het vet opslaat dat als energie kan worden gebruikt, terwijl het de organen kan opvangen en voor isolatie kan zorgen. Hoewel we wat vet in het lichaam nodig hebben, is te veel ervan in verband gebracht met obesitas en chronische ziekten.

Het is ook bekend dat gezonde mensen meer bruin vet hebben dan blank. Maar het is ook mogelijk om het witte vet om te zetten in het bruine vet wanneer we veel slapen, worden blootgesteld aan kou en veel bewegen. Omgekeerd kan het bruine vet bij een ongezonde levensstijl worden omgezet in wit vet. Wetenschappers hebben ontdekt dat consumptie van CBD het lichaam helpt bij het efficiënt omzetten van wit vet in bruin vet, in een proces dat we ‘bruinen’ noemen. De enige beschikbare studies hiervan tot nu toe zijn echter op dieren gebaseerd, maar als we dezelfde principes op mensen toepassen, kan CBD zeker helpen meer vet te verbranden en tegelijkertijd de stofwisseling bevorderen.

CBD helpt ook om uw risico op stofwisselingsstoornissen te verminderen. Een overprikkeling van CB-receptoren leidt tot een verhoogd risico op het metabool syndroom, en CBD-consumptie helpt de CB1-receptoren in vet te blokkeren, waardoor het risico op obesitas en andere gerelateerde ziekten, waaronder een hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk, afneemt.

Gevolgtrekking

Als je CBD aan je routine wilt gaan toevoegen om te helpen bij het afvallen en eetlustbeheersing, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg er ten eerste altijd voor dat u kiest voor hoogwaardige CBD-producten. Ten tweede, en nog belangrijker, onthoud dat CBD-producten geen eenmalige behandeling zijn die zwaarlijvigheid of diabetes zal genezen.

Beschouw CBD als een aanvullende therapie voor een gezonde levensstijl, inclusief goed eten en regelmatig sporten om uw inspanningen voor gewichtsverlies te maximaliseren. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel manieren waarop je CBD gemakkelijk in je levensstijl kunt opnemen om te helpen bij het afvallen: van inhaleermiddelen, capsules, sprays, tincturen, eetbare producten, crèmes en nog veel meer. Topisch aanbrengen van CBD kan ook helpen bij het herstel van trainingen.

GEWICHTSVERLIES EN CANNABIS, LEES MEER ..

KUNT U ONKRUID ROKEN OM GEWICHT TE VERLIEZEN

KAN ONKRUID JE HELPEN GEWICHT TE VERLIEZEN DOOR DOSERING OF EFFECT?

OF..

CBD VOOR GEWICHTSVERLIES

KAN CBD U HELPEN GEWICHT TE VERLIEZEN, JA OF NEE? KLIK HIER!Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment