(Dit verhaal is bijgewerkt met opmerkingen en om het aantal winkels voor volwassen gebruik te corrigeren dat bestaande medische marihuanabedrijven zouden kunnen hebben.)

New York is klaar om te legaliseren een recreatieve cannabismarkt van bijna $ 2,5 miljard per jaar nadat de wetgevende leiders woensdag overeenstemming bereikten over het kader van het programma met gouverneur Andrew Cuomo.

De detailhandel zou al een jaar na de inwerkingtreding van de wetgeving kunnen beginnen.

Volgens meerdere mediaberichten zal naar verwachting volgende week door de wetgevende macht van de staat worden overwogen.

Cuomo zou het wetsvoorstel moeten ondertekenen zodra het is aangenomen.

Marihuana Business Daily projecteert dat een recreatieve marihuanamarkt in New York uiteindelijk de grootste aan de oostkust zou worden, met een jaarlijkse omzet van $ 2,3 miljard tegen het vierde jaar.

New York zou de 17e staat in het land worden die gebruik door volwassenen legaliseert, tenzij een andere staat eerst wetgeving vaststelt.

Legalisatie zou tienduizenden nieuwe banen creëren in New York, dat kampt met een begrotingstekort van miljarden dollars.

De maatregel zou enorme zakelijke kansen bieden voor producenten van teelt- en verwerkingsapparatuur, verpakkingsbedrijven, advocaten en andere ondersteunende diensten.

“Ik heb begrepen dat de drievoudige overeenkomst is bereikt en dat het opstellen van een wetsvoorstel bezig is met het afronden van een wetsvoorstel waarvan we allemaal hebben gezegd dat we het steunen”, zei de voorzitter van de Senaatscommissie voor Financiën, Liz Krueger, woensdag tegen Bloomberg Government.

Cuomo dringt er al een paar jaar op aan om recreatieve marihuana te legaliseren, maar de de druk om dit te doen werd verhoogd toen kiezers in het naburige New Jersey legalisatie voor gebruik door volwassenen goedkeurden in de stembus van 3 november.

“Geweldig nieuws over New York, het is ongelooflijk dichtbij”, zei Steve Hawkins, uitvoerend directeur van het in Washington DC gevestigde Marijuana Policy Project. “Het wordt een grote markt met een kans voor aanvragers van sociale aandelen om er een aandeel in te hebben.”

Hawkins zei dat hij begrijpt dat maar liefst 900 winkels zouden worden toegestaan ​​en dat social equity-exploitanten verticale activiteiten zouden mogen hebben met teelt, verwerking, distributie en detailhandel.

“Het idee is om hen de grootste kans te geven om te slagen binnen de markt die in New York zal worden gecreëerd”, zei Hawkins.

Jeremy Unruh, senior vice-president van openbare en regelgevende zaken voor PharmaCann uit Illinois, een van de bestaande MMJ-operators in New York, sprak zijn optimisme uit dat New York op het punt staat marihuana voor volwassenen te legaliseren.

“New York is nog nooit zo dicht geweest bij het legaliseren van cannabis voor gebruik door volwassenen”, schreef Unruh in een e-mail.

“We blijven hopen dat de besluitvormers in Albany in staat zijn om consensus te bereiken over het reguleren van marihuana in de Empire State op een manier die een verantwoordelijk, divers en werkgelegenheidscheppend cannabis-ecosysteem creëert.”

Een kopie van de maatregel in New York was niet direct beschikbaar.

Maar het wetsvoorstel bevat naar verluidt bepalingen om de markt voor medicinale marihuana te versterken in afwachting van een lancering voor volwassenen.

Hier zijn enkele belangrijke punten, volgens Bloomberg en bronnen uit de industrie:

  • De 10 bestaande exploitanten van medische marihuana in de staat zouden drie winkels voor volwassen gebruik kunnen exploiteren, samen met drie van hun MMJ-dispensaria.
  • Bestaande MMJ-bedrijven zouden ook hun huidige aantal dispensaria kunnen verdubbelen van vier naar acht, op voorwaarde dat er twee in achtergestelde gebieden zijn.
  • Cannabisproducten zouden worden belast tegen 13%, waarvan 9% naar de staatskas en 4% naar plaatsen.
  • Er zou een groothandelsbelasting worden geheven op basis van de potentie van het product, oplopend tot 3 cent per milligram THC.

Wetgevers in New Jersey in februari een maatregel afgesproken om de markt van bijna $ 1 miljard van die staat te implementeren, met een verkooplancering die voor het einde van het jaar wordt verwacht.

Virginia wetgevers ook overeenstemming bereikt over een legalisatiewet in februari, maar veel van de bepalingen van de maatregel moeten volgend jaar opnieuw worden ingevoerd.

Jeff Smith is te bereiken op [email protected]Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment