Onderzoek toont aan dat cannabinoïden kunnen helpen bij pathologische trillingen • Hoge tijden

by admin


EEN nieuwe studie van de afdeling Neurowetenschappen van de Faculteit der Gezondheids- en Medische Wetenschappen van de Universiteit van Kopenhagen, gepubliceerd in Nature Neuroscience en getiteld “Spinale astrogliale cannabinoïde receptoren beheersen pathologische tremor”, laat zien hoe cannabis mensen kan helpen die lijden aan pathologische trillingen.

Volgens de studie cannabinoïden kan interageren met een bepaald type stervormige cel, een astrocyt genaamd, in het ruggenmerg om te helpen bij tremoren. Cannabinoïden doen dit door de afgifte van purines en metabolieten te reguleren en de transmissie van elektrische signalen naar de synapsen te reguleren.

De studie en de impact ervan

Om het onderzoek uit te voeren, gebruikte het onderzoeksteam een ​​muismodel om te laten zien hoe cannabis kan helpen bij trillingen, aandoeningen die vaak worden veroorzaakt door trauma of neurodivergente aandoeningen, die oncontroleerbaar hoofdschudden of ledematen kunnen veroorzaken. Deze omstandigheden treffen alleen al in de VS meer dan 200.000 mensen per jaar, dus hulp is hard nodig.

“We hebben ons geconcentreerd op de ziekte, essentiële tremor. Het veroorzaakt onvrijwillig schudden, wat extreem remmend kan zijn en de kwaliteit van leven van de patiënt ernstig kan verminderen. De cannabinoïde kan echter ook een gunstig effect hebben op bijvoorbeeld sclerose en ruggenmergletsel, die ook onvrijwillig schudden veroorzaken, ”zei Jean-François Perrier, PhD, die aan het project werkte.

“We ontdekten dat een injectie met de cannabinoïde WIN55,212-2 in het ruggenmerg de astrocyten in het ruggenmerg aanzet en hen ertoe aanzet de stof adenosine af te geven, wat vervolgens de zenuwactiviteit vermindert en daarmee het ongewenste schudden. Deze bevindingen kunnen leiden tot de ontwikkeling van een gerichte behandeling met weinig of geen bijwerkingen. Bij het onderzoeken van astrocyten om de biologische effecten van cannabis te begrijpen, kiezen de onderzoekers voor een nieuwe benadering, aangezien eerdere studies zich voornamelijk op neuronen hebben gericht. “

“Je zou je een nieuwe benadering van medicinale cannabis kunnen voorstellen om te schudden, waarbij je – tijdens de ontwikkeling van op cannabis gebaseerde medicinale producten – de behandeling richt op het ruggenmerg of de astrocyten – of in het beste geval op de astrocyten van het ruggenmerg, ”Zei Eva Carlsen, PhD, die aan het project werkte als onderdeel van haar postdoctoraal onderzoek.

“Door deze aanpak te gebruiken, wordt voorkomen dat de neuronen in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor ons geheugen en cognitieve vaardigheden, en we zouden patiënten die lijden aan onvrijwillig schudden een effectieve behandeling kunnen bieden zonder hen bloot te stellen aan de meest problematische bijwerkingen van medicinale cannabis. ”

In wezen beginnen ledemaatbewegingen allemaal bij het ruggenmerg, en dat geldt voor vrijwillige en onvrijwillige bewegingen. Dit gebeurt wanneer de motorneuronen in het ruggenmerg worden geactiveerd om de spieren te activeren. Wanneer de motorneuronen in het ruggenmerg tegenstrijdige signalen uitzenden, gebeurt de spierbeweging niet zoals gepland, wat kan leiden tot onvrijwillige trillingen en bewegingen. Door te onderzoeken hoe motorneuronen in het ruggenmerg werken met cannabinoïden, was het onderzoeksteam beter in staat om de effecten van cannabisgebruik te begrijpen en hoe het kan helpen bij tremoren.

Dit onderzoek is enorm voor de toekomst van de genezing van cannabis, omdat het nieuwe manieren laat zien waarop de plant invloed kan hebben op mensen met specifieke, moeilijk te behandelen aandoeningen die op zoek zijn naar VerlichtingSource link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment