Onderzoeksgegevens onthullen de meest voorkomende redenen waarom mensen CBD gebruiken • Hoge tijden

by admin


Stress, angst en slaapkwaliteit. Dit zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom mensen zich tot CBD wenden, volgens een nieuwe studie die vorige maand werd gepubliceerd.

De studie, gebaseerd op enquêtegegevens en gepubliceerd in de Journal of Cannabis Research, toonde “dat CBD gebruikers nemen het medicijn om zelf ervaren angst, stress, slaap en andere symptomen te beheersen, vaak in lage doses, en deze patronen variëren naargelang de demografische kenmerken. “

De auteurs merkten op dat aanvullend “onderzoek nodig is om te begrijpen hoe lage doses, representatief voor de algemene gebruiker, psychische symptomen zoals stress, angst en slaapproblemen kunnen beïnvloeden.”

“CBD wordt gebruikt voor een breed scala aan lichamelijke en geestelijke gezondheidssymptomen en een verbeterde algemene gezondheid en welzijn”, schreven ze. “Een meerderheid van de onderzochte steekproef in deze studie ontdekte dat CBD hun symptomen hielp, en ze gebruikten vaak doses van minder dan 50 mg. Van de vier meest voorkomende symptomen waren er drie gerelateerd aan geestelijke gezondheid. Zelf ervaren stress, angst en slaapproblemen vormen enkele van de grootste gezondheidsproblemen in de samenleving, maar het ontbreekt ons aan adequate behandelingsopties. Verder onderzoek is nodig om te onderzoeken of CBD op een efficiënte en veilige manier kan helpen bij het behandelen van deze symptomen. “

De auteurs zeiden dat onderzoek “naar de effecten van laaggedoseerde CBD op uitkomsten zoals stress, angst en slaapproblemen schaars was”, en daarom “voerden ze een online enquête uit onder CBD-gebruikers om beter inzicht te krijgen in patronen van gebruik, dosering en zelf waargenomen effecten van CBD. “

De steekproef van de enquête bestond uit 387 “huidige of vroegere CBD-gebruikers die een online enquête met 20 vragen hebben beantwoord.”

Ongeveer 61 procent van de individuen was vrouw en 72 procent was tussen de 25 en 54 jaar oud. De overgrote meerderheid van de respondenten – 77 procent – was gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

De snelle verspreiding van CBD-gebruik

Het gebruik van CBD is de afgelopen jaren explosief gestegen, met een toenemend aantal van hennep afgeleide producten die in de schappen van drogisterijen en gemakswinkels verschijnen. Zoals de enquêtegegevens aangaven, hebben veel mensen positieve resultaten van CBD gevonden in hun zoektocht naar verlichting van slaapgebrek en angst.

En voor velen die THC een beetje te veel vinden, wordt CBD algemeen gezien als een meer ontspannen alternatief met minder ongewenste of verstorende effecten. Eigenlijk, een studie die eind vorig jaar werd gepubliceerd ontdekte dat er geen bewijs is dat alleen CBD het autorijden nadelig kan beïnvloeden.

“Met de snel veranderende houding ten opzichte van medicinaal en niet-medicinaal gebruik van cannabis, komt rijden onder invloed van cannabis naar voren als een belangrijk en enigszins controversieel probleem voor de volksgezondheid”, zei Iain McGregor van de Universiteit van Sydney, die bij het onderzoek betrokken was. “Hoewel sommige eerdere onderzoeken hebben gekeken naar de effecten van cannabis op het autorijden, hebben de meeste zich gericht op gerookte cannabis die alleen THC (niet CBD) bevat en de duur van de beperking niet precies heeft gekwantificeerd.”

CBD wordt ook steeds meer erkend als een veiliger alternatief voor opioïden, wat sommige organisaties ertoe aanzet om hun drugsbeleid opnieuw te beoordelen. Vorige maand zei de NFL dat het samen met zijn spelersvakbond werkte aan hoe zowel THC als CBD kunnen dienen als een effectief alternatief voor pijnstillers op recept voor zijn spelers. De competitie zei het was “werken aan het verbeteren van de gezondheid van spelers door middel van evidence-based behandeling van acute en chronische pijn, en aan het vergemakkelijken van onderzoek om mogelijke alternatieve behandelingen beter te begrijpen en te verbeteren.”Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment