President Biden ontslaat stafleden die toegaven dat ze in het verleden wiet rookten, maar hoe zit het met vicepresident Kamala Harris?

by admin


BIden ontslaat personeel vanwege het gebruik van marihuana

EEN CNN-rapport onthult dat talloze mensen die bij het Witte Huis werken, werden gevraagd om ontslag te nemen, een schorsing te ondergaan of op afstand te werken nadat ze tijdens een antecedentenonderzoek hadden onthuld dat ze in het verleden cannabis hadden gebruikt.

Dus als je je afvraagt ​​waar Biden is ware houding is als het om cannabis gaat, dit misschien wel ons antwoord is.

Er zijn 5 mensen die niet meer in het Witte Huis werken, zegt het CNN-rapport, en anderen werken op afstand. Een ander Dagelijks beest rapport zei dat het personeel te horen kreeg dat eerder cannabisgebruik over het hoofd zou worden gezien, maar in sommige gevallen was dit alleen van toepassing op een van de staten die al legale producten verkochten. “Er waren één-op-één telefoontjes met individuele getroffen stafleden – eerder ex-stafleden. Ik werd gevraagd om af te treden…. Het beleid werd nooit uitgelegd, de drempel voor wat verschoonbaar was en wat niet te verontschuldigen was, werd uitgelegd ”, zegt een van de voormalige medewerkers van het Witte Huis tegen Daily Beast.

Wat de zaken nog erger maakt, is dat een vertegenwoordiger van het Witte Huis van de regering-Biden probeerde te ontwijken om het onderwerp te bespreken tijdens een interview met de Daily Beast, waarin hij uitlegde dat het team “toegewijd is om de beste mensen in de regering te brengen – vooral de jonge mensen wier inzet aan de openbare dienst kan zich verdiepen in deze posities. “

“Het beleid van het Witte Huis zal de absoluut hoogste normen voor dienstverlening in de regering handhaven die de president van zijn regering verwacht, terwijl tegelijkertijd wordt erkend dat de nationale en lokale marihuanawetten de afgelopen jaren aanzienlijk zijn veranderd in het hele land”, zeiden ze. “Deze beslissing is genomen na intensief overleg met loopbaanbeveiligingsfunctionarissen en zal onze nationale veiligheid effectief beschermen terwijl het beleid wordt gemoderniseerd om ervoor te zorgen dat getalenteerde en anderszins goed gekwalificeerde kandidaten met beperkt marihuanagebruik niet worden uitgesloten van het dienen van het Amerikaanse volk.”

Het rapport voegt eraan toe dat sommige van de ontslagen stafmedewerkers mogelijk inconsequent waren over hun cannabisgebruik in het verleden.

De perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, reageerde op het nieuwsbericht van de Daily Beast en stuurde een verklaring naar hen. “In een poging om ervoor te zorgen dat meer mensen de kans krijgen om het publiek te dienen, hebben we samengewerkt met de veiligheidsdienst om ervoor te zorgen dat meer mensen de kans krijgen om te dienen dan in het verleden met hetzelfde niveau van recent drugsgebruik niet het geval zou zijn geweest. . Hoewel we niet in individuele gevallen zullen ingaan, waren er in veel gevallen aanvullende factoren die een rol speelden bij het kleine aantal personen dat werd ontslagen ”, schrijft Psaki.

Grote fout

Het lijdt geen twijfel dat deze zet de Biden administratie zien er echt slecht uit, vooral gezien het feit dat Biden marihuana opnam als onderdeel van zijn campagnebeloften.

De National Cannabis Industry Association (NCIA) bracht een verklaring uit naar aanleiding van deze rapporten, waarin stond dat de beslissing een grote impact had op jonge mensen die leefden in een tijd dat er al een groot deel van hun leven legale cannabisprogramma’s van de staat waren. Recreatieve cannabis is al legaal in 14 staten, inclusief de hoofdstad, terwijl het medicinaal legaal is in 47 andere staten.

“Hoewel we misschien niet alle details van deze zaken kennen, ziet dit er erg slecht uit voor het Witte Huis”, zegt NCIA’s medeoprichter en CEO, Aaron Smith. “Het straffen van huidige en potentiële werknemers voor cannabisgebruik in het verleden, met name onder omstandigheden waarin het werd beschermd door staatswetten, druist in tegen de vermeende nadruk van de regering op eerlijkheid en verstandig cannabisbeleid, om nog maar te zwijgen van de zeer recente richtlijnen voor federale agentschappen in dit gebied. Dit is op zijn minst een verkeerde boodschap aan federale personeelsmanagers, maar ook aan beleidsmakers en werkgevers in het hele land. “

Zelfs vice-president Kamala Harris heeft haar steun al publiekelijk uitgesproken als het gaat om het legaliseren van cannabis. Ze sponsorde zelfs de MORE Act tijdens het laatste congres, dat bedoeld was om cannabis van de lijst met gereguleerde stoffen te verwijderen. “Drie van de laatste vijf presidenten – waaronder de voormalige baas van de huidige president – hebben toegegeven cannabis te hebben gebruikt”, voegt Smith toe. “Het idee dat door gebruik in het verleden iemand ongeschikt zou worden voor dienst in het Witte Huis of niet in aanmerking zou komen voor een veiligheidsmachtiging, is lachwekkend.”

Het feit dat het Witte Huis cannabisgebruik behandelt als een misdrijf dat bestraft kan worden met beëindiging, maakt ze duidelijk niet relevant voor de publieke opinie. Afgelopen november, Gallup heeft een nieuwe opiniepeiling uitgebracht die aangeeft dat 68% van de Amerikanen nu de legalisatie van cannabis steunt, tegen 66% het voorgaande jaar. Het is ook de hoogste ondersteuning die ooit door Gallup is opgenomen.

Hoewel het consumeren van kleine hoeveelheden cannabis voor recreatief gebruik een federaal misdrijf is, dat een misdrijf kan worden, was er hier een kans en de administratie heeft die volledig gemist. Maar Psaki bagatelliseerde alles en bracht een tweet zegt: “Waar het op neer komt is dit: van de honderden mensen die zijn aangenomen, zijn er slechts vijf mensen die bij het Witte Huis zijn gaan werken, niet langer in dienst als gevolg van dit beleid.”

Rep. Earl Blumenauer, een Oregon-democraat die medevoorzitter was van de Congressional Cannabis Caucus, bracht een verklaring uit waarin hij zei: “Wat er nu gebeurt, is een levendige illustratie van een onrealistisch, oneerlijk en uit de hand gelopen cannabisbeleid. Er heerst verwarring in het hele land vanwege verouderde wetten en het feit dat het Amerikaanse publiek niet wacht op de federale overheid om haar optreden te regelen. ” Hij voegt eraan toe dat hij hoopt dat de regering uiteindelijk “een pad zal vinden dat eerlijk en realistisch is”.

Dit jaar, aangezien meer staten een hervorming van het cannabisbeleid overwegen en de industrie en miljoenen mensen in het hele land hopen dat cannabis op federaal niveau wordt gereguleerd, kunnen we alleen maar hopen dat deze misdaad tegen cannabisgebruikers de ergste zal zijn die de administratie van Biden zal het ooit doen.

WAT DOET EEN BIDEN / HARRIS VOORZITTERSCHAP VOOR ONKRUID, LEES MEER ..

KAMALA HARRIS OVER ONKRUID LEGALISERING NU

HEEFT VP KAMALA HARRIS GEWOON FLIP-FLOP OP MARIJUANA LEGALISERING?

Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment