THC kan tot zes weken na gebruik in moedermelk blijven, suggereert nieuwe studie

by adminIn 2018 heeft de American Academy of Pediatrics (AAP) een waarschuwing moeders aansporen om geen cannabis te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding. Deze waarschuwing was gebaseerd op de bevindingen van een onderzoeksstudie die suggereert dat THC tot zes dagen na consumptie van cannabis in de moedermelk kan blijven, en deze cannabinoïde kan van moeder op baby worden overgedragen.

Nu, een nieuwe studie in de JAMA Kindergeneeskunde logboek meldt dat THC tot wel zes weken na gebruik in moedermelk kan worden aangetroffen, niet slechts zes dagen. Onderzoekers van het Children’s Hospital Colorado bestudeerden 25 vrouwen die tussen november 2016 en juni 2019 in twee Colorado-ziekenhuizen zijn bevallen. Al deze vrouwen hadden ooit tijdens hun zwangerschap wiet gebruikt en waren van plan hun kinderen borstvoeding te geven.

Nu de meeste Amerikaanse staten medicinale marihuana hebben gelegaliseerd, gebruiken steeds meer vrouwen cannabis om hen te helpen misselijkheid, pijn, slaap en andere problemen​ Een studie uit 2019 wees uit dat het percentage prenataal cannabisgebruik is verdubbeld in de afgelopen 15 jaar, en een studie uit 2018 wees dat uit 70 procent van de dispensaria in Colorado adviseerden wiet aan aanstaande moeders. Maar afgezien van de AAP-studie is er weinig onderzoek gedaan naar hoe lang cannabinoïden precies in de moedermelk kunnen blijven.

“Met het toenemende gebruik van marihuana in de samenleving als geheel, zien we meer moeders die marihuana gebruiken tijdens de zwangerschap”, zegt Children’s Colorado neonatologist Erica Wymore, MD, MPH in een verklaring​ “Echter, gezien het gebrek aan wetenschappelijke gegevens over hoe lang THC in de moedermelk aanhoudt, was het een uitdaging om moeders een definitief antwoord te geven over de veiligheid van het gebruik van marihuana tijdens het geven van borstvoeding en gewoon ‘afkolven en dumpen’ totdat THC niet langer detecteerbaar was in hun melk. Met deze studie wilden we deze vraag beter begrijpen door de hoeveelheid en de duur van de THC-uitscheiding in de moedermelk te bepalen bij vrouwen met een bekend prenataal marihuanagebruik. “

Voor deze nieuwe studie vroegen onderzoekers elke proefpersoon om zich te onthouden van cannabis gedurende zes weken na de bevalling, en zeven vrouwen stopten volledig met wiet tijdens de volledige duur van het onderzoek. Gedurende het onderzoek verzamelden onderzoekers bloed-, urine- en moedermelkmonsters van elke proefpersoon.

De studie meldt dat THC aanwezig was in de moedermelk van elke alleenstaande moeder gedurende zes weken nadat ze voor het laatst cannabis hadden gebruikt. De exacte concentratie THC in elk monster moedermelk was anders, waarschijnlijk vanwege het unieke metabolisme, het gewicht en de hoeveelheid pot die ze gebruikten van elke vrouw.

De bevindingen van dit onderzoek worden beperkt door de extreem kleine onderzoeksomvang en het feit dat onderzoekers alleen naar vrouwen uit twee ziekenhuizen in één staat keken, dus verder onderzoek is nodig om deze bevindingen uit te breiden.

“Deze studie gaf onschatbaar inzicht in de tijd die een vrouw nodig heeft om de THC in haar lichaam na de geboorte te metaboliseren, maar het hielp ons ook te begrijpen waarom moeders überhaupt marihuana gebruiken,” uitgelegd Maya Bunik, MD, MPH, medisch directeur van de Child Health Clinic en de Breastfeeding Management Clinic bij Children’s Colorado.

Onderzoekers weten nu dat een groeiend aantal zwangere vrouwen wiet gebruikt om misselijkheid en andere problemen het hoofd te bieden, en dat THC uit deze wiet kan zijn doorgegeven aan kinderen via moedermelk. Wat echter nog niet duidelijk is, is hoe deze kleine doses THC daadwerkelijk van invloed kunnen zijn op pasgeborenen.

Studies uit de jaren tachtig meldden dat kinderen van moeders die cannabis gebruiken langdurige cognitieve gebreken vertoonden, maar recenter onderzoek heeft aangetoond absoluut geen bewijs het koppelen van prenataal onkruidgebruik aan cognitieve stoornissen. Andere studies hebben aangetoond dat THC de ontwikkeling van neurale verbindingen in de groeiende hersenen, maar het is onduidelijk of de kleine hoeveelheid THC die via de moedermelk wordt overgebracht, deze problemen kan veroorzaken.

Onderzoekers werken nog steeds aan een definitief beeld van hoe prenataal cannabisgebruik precies van invloed kan zijn op kinderen, maar totdat dat onderzoek volwassen is, blijven medische professionals vrouwen adviseren om zich onthouden van wiet terwijl ze zwanger zijn of borstvoeding geven.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment