Veelvoorkomende tellingen over cannabisgeschillen: alternatieven voor een contractbreuk

by admin


In bijna elk webinar over rechtszaken dat we hebben gedaan, en in veel van onze eerdere berichten over contractbreuk (de algemene uitsplitsing van deze claim is hier), hebben we het belang benadrukt van het herdenken van overeenkomsten geschreven om uzelf te behoeden voor potentiële of langdurige rechtszaken. Helaas krijgen we nog steeds nogal wat potentiële klanten die dit principe gewoon niet hebben (vanwege eerdere industrienormen of anderszins) en zich in een moeilijke situatie bevinden. In Californië is dat waar “gewone tellingen” kunnen helpen. De gewone telling is een algemeen pleidooi dat terugvordering van geld nastreeft zonder de aard van de claim te specificeren. In de post van vandaag gaan we de vier veelvoorkomende tellingen bespreken die uw claim voor contractbreuk kunnen redden.

  1. Geld had en ontvangen

De algemene telling van “geld had en ontvangen” kan worden meegenomen “waar een persoon geld heeft ontvangen dat aan een ander toebehoort, en dat … in gerechtigheid en recht, moet worden teruggegeven. … Het recht van de eiser om terug te vorderen wordt beheerst door de beginselen van billijkheid, hoewel de vordering er een is in rechte. ” Mains vs. City Title Ins. Co. (1949) 34 Cal.2d 580, 586. Zoals bepaald door CACI Jury Instructie nr. 370, moet de eiser bewijzen dat de verdachte geld heeft ontvangen ‘bedoeld om te worden gebruikt ten behoeve van de eiser’, dat het geld niet is gebruikt voor de uitkering van de eiser, en dat de verdachte het geld niet aan de eiser heeft gegeven. “

  1. Verleende goederen en diensten

De algemene telling van “geleverde goederen en diensten” omvat het concept van kwantum meruit. Om in kwantum meruit te herstellen, moet de eiser, in plaats van het bestaan ​​van een contract te bewijzen, aantonen dat de omstandigheden zodanig waren dat diensten werden verleend onder enig wederzijds begrip of de verwachting dat hiervoor een vergoeding zou worden betaald. “Het onderliggende idee achter kwantum meruit is de afkeer van de wet voor ongerechtvaardigde verrijking. Als iemand een uitkering heeft ontvangen die hij misschien niet terecht behoudt, moet hij ‘de benadeelde partij teruggeven aan de zijne’ [or her] vroegere positie door teruggave van het ding of het equivalent daarvan in geld. ” EJ Franks Construction, Inc. tegen Sahota (2014) 226 Cal.App.4th1123, 1127-1128. Het herstel van de eiser in kwantum meruit is de redelijke waarde van de geleverde diensten. “Om op een claim voor de redelijke waarde van diensten volgens een quantum meruit-theorie te recupereren, moet een eiser zowel aantonen dat hij of zij handelde op grond van een uitdrukkelijk of stilzwijgend verzoek om diensten van de gedaagde en dat de verleende diensten bedoeld waren om en deed de beklaagde ten goede. ” Ochs v. PacifiCare of California (2004) 115 Cal.App. 4e 782, 794; CACI Jury Instructie nr.371.

  1. Open boekaccount

“Een girorekening kan de basis vormen voor een actie op basis van een algemene telling” … wanneer deze een overzicht bevat van de afboekingen en bijschrijvingen van de betrokken transacties, volledig genoeg om bewijs te leveren waaruit redelijkerwijs kan worden bepaald welk bedrag verschuldigd is aan de eiser . ” Interstate Group Administrators, Inc. tegen Cravens, Dargan & Co. (1985) 174 Cal.App.3d 700, 708. CACI Jury Instructie 372 bepaalt dat de eiser moet vaststellen dat de eiser en de gedaagde financiële transacties met elkaar hadden, dat de eiser een rekening bijhield van de debiteringen en tegoeden die bij deze transacties waren betrokken, die de gedaagde eiser geld op de rekening, en de hoeveelheid geld.

Specifiek, “een boekrekening wordt gedefinieerd … als ‘een gedetailleerde verklaring, bewaard in een boek [written or electronic], in de aard van debet en credit, voortvloeiend uit een contract of een fiduciaire relatie. ” Het is natuurlijk noodzakelijk dat het boek aantoont tegen wie de beschuldigingen zijn gericht. Het moet ook worden gedaan om te verschijnen in wiens voordeel de aanklacht loopt. Dit kan worden aangetoond door de overlegging van het boek uit het bezit van de eiser en zijn identificatie ervan als het boek waarin hij de rekening tussen hem en de schuldenaar bijhield. Een open-boekrekening kan bestaan ​​uit een enkele boeking die het aanmaken van een rekening tussen de partijen weerspiegelt, en kan alleen kosten bevatten als er geen tegoeden zijn om in te voeren. Geleend geld is het juiste onderwerp van een open-boekrekening. ” Joslin tegen Gertz (1957) 155Cal.App.2d 62, 65-66.

  1. Account vermeld

“De essentiële elementen van een vermelde rekening zijn: (1) eerdere transacties tussen de partijen die de relatie tussen schuldenaar en schuldeiser tot stand brengen; (2) een overeenkomst tussen de partijen, expliciet of impliciet, over het door de schuldenaar aan de schuldeiser verschuldigde bedrag; (3) een belofte van de schuldenaar, expliciet of impliciet, om het verschuldigde bedrag te betalen. ” Zinn tegen Fred R. Bright Co. (1969) 271 Cal.App.2d 597, 600; CACI Jury Instructie 373. De algemeen getelde rekening is een beetje bijzonder omdat deze passief kan worden vastgesteld: de schuldeiser kan een overzicht van de rekening aan de schuldenaar geven en als de schuldenaar niet binnen een redelijke termijn bezwaar maakt tegen de verklaring, de wet impliceert dat hij ermee instemt dat de rekening correct is zoals weergegeven. ” Wanneer de rekening impliciet is overeengekomen, wordt het een nieuw contract voor het saldo dat door de partijen is overeengekomen.

Hoewel deze handig zijn wanneer u in een hoek wordt gedreven, zijn deze veelvoorkomende tellingen om verschillende redenen nog steeds geen ideale claims (maar vooral omdat u uw remedies mogelijk beperkt). Dus onze nummer één aanbeveling om alles te herdenken en uw administratie op orde te houden, staat nog steeds. En als u meer wilt weten over hoe u uzelf kunt beschermen tegen mogelijke rechtszaken, kunnen deze eerdere webinars ook helpen:Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment