Lakisha Jenkins is niet iemand die de schijnwerpers zoekt, hoewel het moeilijk is om nog een oude insider uit de cannabisindustrie te vinden die er meer een verdient.

Jenkins – die een doctoraat in de natuurgeneeskunde heeft – is een nalatenschapseigenaar die begon als een medelevende activist in Californië.

Jenkins begon in 2006 – eerst door een bezorgdienst voor marihuana te runnen en later verschillende dispensaria – omdat ze een dochter had met hersenkanker en haar wilde helpen.

Dat gaf Jenkins een moreel kompas dat haar heeft geholpen door de zakenwereld te leiden en haar er ook toe heeft gebracht om niet alleen de non-profit Kiona Foundation – die kankerpatiënten en hun families helpt – mede op te richten, maar in 2013 ook de California Cannabis Industry Association.

Jenkins was van 2014 tot 2016 ook lid van het bestuur van de National Cannabis Industry Association.

Vijftien jaar nadat ze medicinale marihuana voor het eerst in haar holistische adviesbedrijf opnam, gebruikt Jenkins nog steeds cannabis om ernstig zieke patiënten te helpen, hoewel ze van Californië naar Jamaica is verhuisd om de Jenasis Cooperative te leiden, die zich richt op de productie en distributie van verschillende medische kruiden, waaronder marihuana. .

Jenkins sprak met Marihuana Business Daily als onderdeel van Women’s History Month om na te denken over haar carrière en hoe de branche is veranderd sinds ze begon.

Hoe ben je begonnen in de cannabisindustrie?

Bij mijn oudste dochter, Kiona, werd in 2002, toen ze 8 jaar oud was, twee verschillende soorten hersentumoren vastgesteld.

Waar het probleem kwam – de chemotherapie, de bestraling – vond ik niet dat we dat moesten doen.

Ik was op zoek naar alternatieve behandelingen (voor Kiona), omdat ik vond dat er iets anders moest zijn. Dus ik begon mijn studie voor mijn doctoraat.

In hetzelfde jaar startte ik de Kiona Foundation. Dat was mijn katalysator. Ik heb (medicinale marihuana) opgenomen in mijn adviesdiensten in 2006.

Dat was eigenlijk het jaar dat mijn dochter (Kiona) overleed. Ze sloeg kanker; ze kon gewoon niet herstellen van de chemotherapie en bestraling.

Wat bracht je vanuit Californië naar Jamaica, en waar concentreer je je nu op?

Ik werd in 2017 uitgenodigd als spreker voor een conferentie. Dus ik kwam hier en ontmoette mensen en realiseerde me de kansen die er waren. Dus in maart 2018 heb ik hier de permanente overgang gemaakt.

Ik heb nog steeds belangen in Californië, rechtvaardige belangen in productie- en uitgiftelocaties, in tegenstelling tot dat ik het zelf doe. Dus ik heb zeker nog mijn voet in Californië.

Hier in Jamaica produceren en distribueren we voedingsproducten en nutraceuticals.

In Californië had ik meer dan 500 soorten geneeskrachtige kruiden, theeën en theemengsels. Ik heb bijna 400 gepatenteerde kruidenmengsels, en slechts 48 daarvan bevatten cannabis.

Ik ben een klinische kruidkundige.

Hoe was het voor jou als vrouwelijke leidinggevende, vooral een zwarte vrouw, in een door mannen gedomineerde industrie?

In het begin was het erg intimiderend.

Toen ik naar de Drug Policy Alliance, Marijuana Policy Project, National Cannabis Industry Association ging, was ik meestal de enige zwarte en een van de weinige vrouwen die daar waren.

In die professionele omgevingen heb ik nooit een direct soort racisme, seksisme, geen van die dingen gehad. Niets van dat alles kwam me ooit rechtstreeks uit. Ik wil dat duidelijk maken.

Nu, als eigenaar-exploitant in het agrarische hart van Californië, als eigenaar-exploitant niet alleen als vrouw maar als zwarte vrouw, dat is waar ik racisme en seksisme tegenkwam.

Merced, Californië, noemen ze het niet voor niets de “Mississippi van het Westen”. Het niveau van racisme is hoogtij.

Ik heb nooit problemen gehad in Tracy, Californië, in Oakdale, Californië, waar ik allebei (MMJ-dispensaria) had.

Maar toen ik bij Merced kwam, jongen, oh, jongen – en ik ga er nog steeds doorheen. Dat was moeilijk.

Ik ben geboren in Mississippi, en ik heb nooit in mijn leven met racisme te maken gehad zoals ik het daar heb meegemaakt. Ik wist niet eens dat het zo lelijk kon zijn.

Heb je het gevoel dat er voordelen zijn die vrouwen in de cannabisindustrie kunnen hebben ten opzichte van mannen?

Ik denk dat vrouwen voordelen hebben omdat we traditioneel de hoeders zijn van gezondheid en voeding voor onze gezinnen.

Mensen beginnen te denken dat cannabis meer een voedingssupplement is.

Moeders komen massaal naar buiten, en vooral degenen die het leven van hun kinderen willen redden, als je het hebt over zaken als problemen met het centrale zenuwstelsel, zoals epilepsie en het syndroom van Dravet.

Ze zeggen dat de hel geen woede heeft als een geminachte vrouw. Rommel je met iemands kind? We zullen het je heel snel laten zien.

Vanuit dat aspect maakt het een groot verschil. Vanuit het oogpunt van de consument stimuleren we trends en sturen we de industrie aan.

Wat zijn opmerkelijke manieren waarop de industrie is veranderd, met name voor vrouwen, sinds u in 2006 binnenkwam?

Ik denk dat een van de meest opmerkelijke veranderingen het participatieniveau is.

In het begin was ik zeker een van de weinige vrouwen, zoals zwarte vrouwen, zeker.

Maar veel van de brancheverenigingen, die evenementen organiseren en netwerkmixers, mensen die daadwerkelijk naar deze evenementen kunnen gaan en kunnen netwerken en mensen leren kennen en dingen leren, hebben vrouwen en vrouwen uit minderheidsgroepen vertrouwen gegeven om nu echt mee te willen doen.

Terwijl professionaliteit wordt ingebracht, geeft het ons vertrouwen om vast te houden aan onze overtuigingen en te zeggen: “Luister, dit is mijn interesse, mijn beroep, mijn branche. Dit is wat ik doe voor de gezondheid en veiligheid van mijn gezin. En nu help ik mijn gemeenschap. “

Welke tips zou je kunnen geven aan een jonge vrouwelijke ondernemer die misschien net begonnen is in de cannabisindustrie?

Verkoop jezelf niet te kort. Periode.

Ik weet dat je misschien denkt, want je ziet een aantal van deze verschillende advertenties, misschien met de schaars geklede vrouwen, en je kijkt alleen maar naar: wat is mijn gemakkelijkste voet tussen de deur? Creëer je eigen rijstrook.

U hoeft de plant niet aan te raken en te voelen. Wat je vaardigheden ook zijn, die je nu hebt, je kunt overgaan naar deze branche.

Vrouwen in het algemeen hebben het gevoel dat we binnen moeten komen als secretaresse, want dat is onze enige voet tussen de deur.

Nee, wees gerust. Als je geen weg hebt, maak er dan een. Maar verkoop jezelf niet te kort.

Dit interview is aangepast voor lengte en duidelijkheid.

John Schroyer is te bereiken op [email protected]Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment