Wetgevers in Kansas overwegen een strikt gereguleerd programma voor medische marihuana • Hoge tijden

by admin


Staatswetgevers in Kansas overwegen een wetsvoorstel dat medicinale marihuana onder strikt beperkte voorwaarden zou legaliseren. Kansas is een van de slechts 14 staten zonder een uitgebreid medisch marihuanaprogramma, waardoor patiënten met een aanbeveling van een arts alleen gebruik mogen maken van CBD olie met maximaal 5% THC

In het Huis van Afgevaardigden van Kansas overwegen wetgevers een rekening dat zou een medisch marihuanaprogramma creëren met strikte limieten voor de geschiktheid van de patiënt. Volgens de maatregel mogen alleen patiënten met een van de ongeveer twee dozijn medische aandoeningen, waaronder toevallen en chronische pijn, cannabis medicinaal gebruiken.

Om in aanmerking te komen voor het programma, hebben patiënten een aanbeveling nodig van een arts die speciaal door de staat is gecertificeerd om dergelijke aanbevelingen te doen. Patiënten zouden ook minimaal een jaar onder de hoede moeten zijn van een van de speciaal gecertificeerde artsen voordat ze een medische aanbeveling voor marihuana ontvangen.

Het wetsvoorstel zou ook strikte beperkingen opleggen aan de soorten cannabisproducten die onder het programma zouden zijn toegestaan. Cannabisoliën en eetbare producten zouden zijn toegestaan, maar rookbare cannabis zou volgens de maatregel niet worden gelegaliseerd.

Voorstanders van het wetsvoorstel hopen dat de strikte regelgeving het wetsvoorstel aanvaardbaar zal maken voor wetshandhavingsgroepen en conservatieve Republikeinen, die zich hebben verzet tegen eerdere pogingen om medicinale marihuana in Kansas te legaliseren. President Ty Masterson van de Republikeinse Senaat vertelde de lokale media dat hij niet wilde dat de staat een medisch marihuanaprogramma zou hebben waarmee bijna iedereen zich als patiënt zou kunnen kwalificeren.

“Je gelooft niet echt dat we zoveel 18-jarigen met glaucoom hebben die wiet moeten roken voor een medisch voordeel,” Masterson zei​ “Dat is recreatief.”

Patiënten dringen er bij wetgevers op aan om te handelen

Vorige maand hebben voorstanders van medicinale cannabis er bij de wetgevers van Kansas op aangedrongen om medicinale marihuana te legaliseren. Kylie Klug, wiens zoon een aandoening heeft die epileptische aanvallen veroorzaakt, vertelde de wetgever dat hij vooruitgang heeft geboekt met CBD-olie met een laag THC-gehalte. Ze zou graag meer opties zien voor meer patiënten, gezegde dat haar zoon “100 procent van de epileptische pillen heeft gekregen. Het is net alsof er een licht uitgaat en hij heeft heldere ogen en hij lacht als zijn broer in de problemen komt en je weet dat hij gewoon … hij zit daar weer in. “

“Iedereen kent wel iemand die van dit wetsvoorstel zou kunnen profiteren”, voegde Klug toe.

Martin Barlow vertelde wetgevers dat medicinale marihuana hem heeft geholpen om te gaan met PTSD, dat soms slopende symptomen veroorzaakt.

“Als ik gewoon doorga met mijn dagelijkse leven,” zei hij, “zal (ik) flashbacks en paniekaanvallen krijgen. PTSS is iets waar ik niet alleen mee om kan gaan, ik zoek al 16 jaar hulp van buitenaf. Cannabis is het ding dat werkt. “

Ook vorige maand, de Democratische Regering Laura Kelly uit Kansas stelde een plan voor om medische marihuana te legaliseren. Volgens haar voorstel zouden belastingen op de verkoop van medicinale cannabis worden gebruikt om een ​​uitbreiding van het Medicaid-programma van de staat te financieren, een actie die betrekking zou hebben op bijna 200.000 Kansans die momenteel geen ziektekostenverzekering hebben.

“Na bijna een jaar van uitdagingen als gevolg van COVID-19, moeten we elk hulpmiddel gebruiken dat we tot onze beschikking hebben om de gezondheid van ons personeel en onze economie te beschermen,” Zei Kelly in een verklaring van het kantoor van de gouverneur. “165.000 Kansans-gezondheidszorg krijgen, miljarden dollars en duizenden banen in onze lokale economieën injecteren en onze landelijke ziekenhuizen beschermen, zullen van cruciaal belang zijn voor ons herstel van de pandemie. Door een breed populair, gezond medisch marihuanabeleid te combineren met onze inspanningen om Medicaid uit te breiden, zullen de inkomsten van de rekening betalen voor uitbreiding. “

Het plan van de gouverneur heeft echter niet de steun gekregen van Republikeinse wetgevers.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment