Wetgevers in New York bereiken een historische deal over een wetsvoorstel voor legalisering van marihuana

by admin


De wetgevers van de staat New York hebben naar verluidt een overeenkomst gesloten om de verkoop van marihuana aan volwassenen ouder dan 21 jaar te legaliseren. De laatste rekening zou de weg vrijmaken voor de detailhandel om al in 2022 te beginnen.

Het laatste wetsvoorstel zou de weg vrijmaken voor de start van de detailhandel in 2022.

Meerderheidsleider van de Assemblee Crystal Peoples-Stokes, de op een na hoogste Democraat in de kamer, zei dat het wetsvoorstel waarschijnlijk volgende week in stemming zal worden gebracht.

De New Yorkse wetgevers zijn de afgelopen jaren verschillende keren dicht bij de legalisering van marihuana gekomen, maar hebben geen deal kunnen sluiten. Sinds 2012 hebben 15 staten cannabis voor volwassenen gelegaliseerd. De buurman van New York, New Jersey, werd vorige maand officieel gelegaliseerd.

Wat is toegestaan, wat niet

De New York Times rapporteerde vanmorgen over enkele details in de eindafrekening. Ze bevatten:

  • Homegrow toestaan, met een limiet van zes planten per huishouden
  • Cannabisafgifte toestaan
  • Lounges voor cannabisgebruik toestaan ​​(zonder alcohol)
  • Het opzetten van een vijfkoppige cannabiscontroleraad om toezicht te houden op en regulering van de industrie
  • De eliminatie van straffen tot drie ons
  • Automatische schrapping van eerdere veroordelingen voor cannabis
  • Instelling van een cannabisaccijnzen van 13% op producten voor volwassenen
  • Een doel van 50% van de licenties die worden verleend aan aanvragers van aandelen
  • Equity-programma’s creëren die zakelijke leningen, subsidies en starterscentra omvatten
  • Herinvestering van belastinginkomsten voor cannabis in gemeenschappen die het meest zijn getroffen door de oorlog tegen drugs

Cuomo liet de belastinginkomsten los

De lange strijd om de belastinginkomsten op cannabis lijkt te zijn gewonnen door wetgevers, zoals Peoples-Stokes, die erop hebben aangedrongen dat die gelden terugvloeien naar de gemeenschappen die het meest zijn geschaad door de oorlog tegen drugs. In de afgelopen jaren had gouverneur Andrew Cuomo erop aangedrongen dat zijn kantoor de belastinginkomsten beheerde. Het kantoor van Cuomo schat dat als een legale marihuana-industrie eenmaal volledig volwassen is, dit de staat jaarlijks ongeveer $ 350 miljoen zou kunnen opleveren.

Deze maand, met Cuomo voor het eerst in zijn leven in echt politiek gevaar, heeft de gouverneur misschien een compromis gesloten over die kwestie om een ​​belangrijke en dramatische wetgevende overwinning te claimen.

Eerdere knelpunten voor legalisatie in New York omvatten een gebrek aan steun van democraten in de voorsteden en bezorgdheid over de manier waarop bestuurders die ervan verdacht worden hoog te rijden, moeten worden aangepakt. Het blijft onduidelijk hoe een overeenkomst de rijproblemen zou aanpakken.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Bruce Barcott's bio-afbeelding

Bruce Barcott

Leafly Senior Editor Bruce Barcott houdt toezicht op nieuws, onderzoeken en speciale projecten. Hij is een Guggenheim Fellow en auteur van Weed the People: The Future of Legal Marijuana in America.

Bekijk de artikelen van Bruce BarcottSource link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment