Wordt wiet slecht of verloopt het?

by admin


gaat marihuana slecht?

Met zoveel informatie over de cruciale rol en impact die cannabis heeft op onze gezondheid en algemeen welzijn, wil iedereen weten of het vervalt. Nou, wiet bederft niet zoals je fles melk en andere etenswaren bederven, maar het kan soms “beschimmeld” zijn.

Beschimmelde en oude wiet, wanneer deze wordt ingenomen, leidt mogelijk niet tot schadelijke gezondheidsproblemen, maar het kan wel invloed hebben op u als u onderliggende gezondheidsproblemen heeft. Als je 100% gezond bent, zul je merken dat het niet zo krachtig is als toen het nog vers was. Oudere wiet heeft ook een ander gevoel, smaak en textuur, waardoor het niet aantrekkelijk is voor gebruikers. Je houdt niet van zo’n beschimmelde wiet, vandaar de reden dat het aan te raden is om je wiet niet te lang te bewaren. Dus hoe lang moet je je wiet bewaren? hoe lang blijft wiet vers? Lees verder om erachter te komen!

Hoe lang blijft wiet vers?

Als je de wiet goed bewaart, kan hij zes maanden tot 1 jaar goed blijven. Na deze aangegeven periode begint de gedroogde wiet zijn kracht en aroma te verliezen. Onderzoekswerk suggereert dat wiet 16% THC verliest als het een heel jaar blijft staan, en het daalt daar voortdurend van.

Van 16% in één jaar, gaat het om 26% THC verloren in twee jaar en 34% THC verloren in drie jaar. Als je de wiet langer dan vier jaar laat staan, verlies je 41% THC. Wat is het doel van wiet zonder THC? Waarom zou je de wiet zo lang bewaren?

In sommige gevallen is het mogelijk dat je de wiet per ongeluk hebt achtergelaten; misschien heb je lang gereisd of ben je vergeten dat je wiet had. Ongeacht de reden, moet je opzettelijk zijn met hoe je je wiet gebruikt, zodat je het niet koopt als je het binnen zes maanden niet gebruikt.

Hoe weet ik of mijn wiet oud is?

De geur

Het eerste teken dat je wiet oud is, is de geur. De wiet die te lang blijft zitten, zal een andere geur en een heel ander aroma hebben dan wat je in eerste instantie kocht.

Sommige onkruiden kunnen ook een scherpe geur en smaak hebben, wat voor iedereen een aanzienlijke ommekeer kan zijn. Let op het aroma van je wiet wanneer je het voor het eerst koopt, zodat je het verschil kunt zien tussen een verse wiet en een dikke wiet.

Het uiterlijk

Het volgende is het uitzicht en uiterlijk van de wiet, wat je een indicatie geeft dat het te oud is. Verse wiet brokkelt niet af en ziet er niet sponzig uit als je een deel ervan breekt: als dit gebeurt, is het te oud. Als het te droog of zelfs te vochtig lijkt, is het te oud geworden voor gebruik.

Het misselijkmakende gevoel na consumptie

We hopen dat je dit derde teken niet bereikt, want het is onaangenaam, maar het is ook een teken van oude wiet. Als je oude wiet consumeert, kan het zijn dat je je daarna onwel voelt: het belangrijkste symptoom is een maagklachten. Als je niet zeker weet hoelang je de wiet hebt bewaard, gebruik hem dan niet om deze onaangename ervaring te voorkomen.

Hoe kan ik controleren of mijn wiet er beschimmeld uitziet?

Bij het zoeken naar mallen moet u dit voorzichtig doen, want het is mogelijk dat u de mallen mist. Schimmels kunnen moeilijk te zien zijn, tenzij u zorgvuldiger en beter kijkt. Je zult kleine, witte vage plekjes op de wiet zien die poederachtig aanvoelen als je goed kijkt. Mallen hebben ook een muffe geur die aan hooi doet denken.

Als je wiet niet erg oud is, is het toch raadzaam om een ​​schimmelinspectie uit te voeren, omdat er soms schimmels op wiet verschijnen, zelfs als ze niet erg oud zijn. Als u de schimmels op onkruid consumeert, zult u hoesten, braken en misselijkheid ervaren.

Voor mensen met een zwak immuunsysteemkan het inademen van de rook of dampen van door schimmel aangetaste wiet schadelijke ziekten en soms de dood veroorzaken (wanneer het overmatig wordt ingenomen). Als het er vreselijk uitziet of vreselijk ruikt, gooi het dan alsjeblieft weg (zelfs als het niet oud is).

Dus hoe kan ik mijn wiet op de juiste manier bewaren?

Nu moeten we leren hoe we wiet op de juiste manier kunnen bewaren, en er zijn een aantal dingen die je moet weten. Zuurstof, temperatuur, vochtigheid en licht hebben een enorme invloed op je cannabis, van de smaak tot het aroma en zelfs de kracht.

Om wiet veilig op te slaan zonder de negatieve effecten die we hebben besproken, moet je het volgende doen:

Koop de juiste potten

Gebruik alsjeblieft geen plastic zakken om je wiet in te bewaren, omdat deze statische elektriciteit bevatten die de trichomen van de wiet aantast. Trichomen zijn de delen van de plant die cannabinoïden en terpenen produceren, en zonder deze eigenschappen verliest de wiet zijn kracht.

De beste bewaarmogelijkheid voor wiet is een glazen pot: deze is luchtdicht, heeft geen statische lading en beperkt de blootstelling van de wiet aan zuurstof. Glazen potten zijn ook goedkoop en gemakkelijk te koop.

Let op de luchtvochtigheid van uw locatie

Houd bij het bewaren van de wiet de luchtvochtigheid in de gaten: het zou 59-63% moeten zijn en niet meer dan dit. Als het hoger is dan dit percentage, houdt u te veel vocht vast in de container, waardoor schimmelgroei wordt bevorderd.

Als je niet zeker bent van de luchtvochtigheid, koop dan een luchtvochtigheidspak voor de containers die je gebruikt, een voor cannabis, en je krijgt het goed.

Bewaar de wiet op een koele, droge en donkere plek

Wiet moet op een koele, droge en donkere plaats worden bewaard, uit de buurt van zonlicht. Zet je de wiet in de zon, dan breekt hij af en gaan er schimmels op groeien. Bewaar het op een donkere plaats, zoals een kast bij een temperatuur lager dan 77 graden Fahrenheit.

Bewaar het niet in de vriezer.

Je wiet wordt broos en breekt gemakkelijk af als je hem in de koelkast legt. De koelkast stelt de wiet ook bloot aan overtollig vocht, wat leidt tot schimmelvorming, dus vermijd koelkasten.

Waar het op neerkomt

Cannabis is hard op weg een geliefd product te worden vanwege zijn veelzijdigheid voor ons als medicinaal middel of recreatief product. Zorg ervoor dat u er net als andere medicijnen en waardevolle spullen in huis voor zorgt door ze op de juiste manier op te bergen.

Bewaar de wiet in een afgesloten bak, beschermd tegen hitte, zonlicht en vocht. Met deze veiligheidstips en strategieën kun je zeer verse en krachtige wiet krijgen die tot wel een jaar meegaat.

VERVALT CBD, LEES MEER …

VERVALT CBD

VERVALT CBD OLIE OF HEEFT EEN VERVALDATUM? LEES DIT!Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment