Begrippenlijst CBD, CBG, THC | CBDenzo.nl

by admin


Begrippenlijst CBD, CBG, THC, een pagina met uitleg over woorden welke je veel terug vind in onze webshop

 

Cannabis is de Latijnse benaming voor hennep en hennep is één van de duurzaamste gewassen ter wereld.
Wil je meer weten over cannabis, ga dan naar onze blog over cannabis

 

Cannabinoïden:

Cannabinoïden zijn organische verbindingen die we aantreffen in diverse planten. De hoogste concentraties vinden we echter in hennep- en/of cannabisplanten. Het menselijk en dierlijk lichaam maken zelf ook cannabinoïden aan. Daarmee worden verschillende functies in het lichaam beïnvloed. Maar in bepaalde situaties kan de aanmaak te kort schieten. Het zenuwstelsel regelt allerlei processen in het lichaam. CBD werkt in op een deel van het zenuwstelsel. Dit zenuwstel regelt processen als het geheugen, pijnprikkels, spijsvertering, botontwikkeling, bloeddruk, immuunsysteem en motoriek.

 

CBD:

CBD is de afkorting voor cannabidiol. In een hennepplant of ook wel cannabisplant genoemd, bevinden zich 3 belangrijke stoffen die eruit kunnen worden gehaald. Deze stoffen zijn CBD, CBG en THC. De THC is de stof die een high veroorzaakt.
Van de stoffen CBD en de CBG kan je niet high worden. Wil je meer lezen of weten, bekijk dan eens deze blog over CBD.

CBD capsules:

CBD veganistische capsules zijn de ideale oplossing als je de smaak van CBD olie niet kunt waarderen. Een capsule is gemakkelijk in te nemen met een glas water of vruchtensap. Naast CBD bevat de capsule vaak ook andere cannabinoïden als CBDa, terpenen en flavonoïden. Zuivere visgelatine capsules die volledig smaak- en geurloos zijn. Een biologisch gecertificeerd product met als basis biologische hennepzaadolie zijn bijvoorbeeld de CBDcapsules van Medihemp!

 

CBD Huidverzorgingsproducten:

Natuurlijke huidverzorgingsproducten met een krachtige basis van hennepplanten en CBD. Voor deze CBD-producten die in onze webshop te  vinden zijn, worden alleen de beste ingrediënten uit de natuur gebruikt. De producten zijn verrijkt met een divers palette aan essentiële oliën en zijn dermatologisch getest.
Hierdoor zijn de producten geschikt voor elk huidtype, mits anders vermeld. Huidverzorging producten van CBD zijn eenvoudig aan te brengen.

 

Huid-zalf-olie-handen insmeren-cbdenzo

 

CBD olie:

Ons hoofdproduct, CBD olie is een olie die wordt gewonnen uit de hennepplant. Aan de hennepplant worden veel heilzame werkingen toegedicht. CBD is een niet psychoactieve cannabinoïde die gewonnen wordt uit de hennepplant ofwel cannabisplant. Het bevindt zich zowel in cannabis ofwel in wiet, hasj en hennepplanten. CBD is de stof waar je NIET high van wordt! Als de hennepplanten door het productieproces gaat en wordt omgezet in CBD-olie zal er altijd minder dan 0,3 procent THC in de olie overblijven. Een dergelijke lage hoeveelheid THC wordt gezien als afvalstof. Wil je rustig aan beginnen dan kun je CBD olie van 2.5% proberen. Wil je onze CBD producten bekijken, ga dan naar deze CBD olie pagina.

 

CBG:

CBG wordt ook wel de stamcel van cannabis genoemd. Wanneer de hennepplant tot bloei komt wordt CBG omgezet tot andere cannabinoïden. Daarna zit er vrijwel geen CBG meer meer in de hennepplant. Dit betekent dat zowel CBD als THC beginnen als CBG. CBG speelt dus een belangrijke rol in de vorming van CBD. Voor CBG olie geldt hetzelfde als voor CBD: het stofje is niet psychoactief. Dit betekent dus dat je ook van CBG  druppels niet high of stoned kunt worden.

Wil je onze CBG producten bekijken, bekijk dan naar onze CBG olie producten in de webshop. Misschien wil je eerst nog meer lezen over CBG, lees dan onze blog over CBG.

 

De Chagapaddenstoel is een van de bekendste en populairste paddenstoelen in Nederland.
Chaga Health heeft een productlijn die volledig is gericht op deze bijzondere paddenstoel.  Direct naar de Chaga Health producten,

 

Dutch Harvest, een typisch Nederlandse product. Hennepthee van het typisch Nederlandse merk: Dutch Harvest. Een ambitieus bedrijf dat het beste voorheeft met het milieu. Al hun producten zijn eerlijk, smakelijk en van Nederlandse bodem. Ontwikkelt thee van hennepblaadjes die anders weggegooid zouden worden De gebruikte hennep is 100% biologisch. Heeft een biologische keurmerk en tevens Eko-keurmerk. Naar de Dutch Harvest thee producten,

 

Dutch Hemp is een Nederlands merk in diverse CBD producten. Naar de Dutch Hemp producten in de webshop.

CBDenzo cbdolie cbd olie puur dutch hemp 10ml

Fibromyalgie:

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. Je klachten wisselen vaak, dit betekent dat je de ene dag meer klachten hebt, dan de andere dag.

Bij fibromyalgie zijn geen afwijkingen in je spieren of je bindweefsel te vinden. Ook verder in je lichaam is niks te vinden dat de aandoening kan verklaren. De oorzaak is nog onbekend. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen je klachten verminderen met pijnstillers, en een combinatie van beweging en rust. Meer lezen over dit onderwerp? Lees dan eens onze blog over fibromyalgie

 

Paddenstoelsupplementen “Iedereen, elke dag, een beetje gezonder”, is het motto van Foodsporen. Dit proberen zij te bewerkstelligen met hoogwaardige paddenstoelsupplementen waar natuur en mens centraal in staan. Naar de Foodsporen producten in onze webshop.

 

Hatcha:

Het product Hatcha wordt gemaakt van 100% hennepbladeren die net zo fijn worden gemalen als de theebladeren in een Matcha. Hatcha latte laat zich perfect combineren met haver-, spelt- of rijstmelk.
Ook lekker met yoghurt, kwark of door een smoothie. Wil je meer weten over onze Hatcha producten, ga dan naar de Hatcha producten op CBDenzo.

 

Hemplife is een Nederlands merk dat passie en kennis combineert tot hoogwaardige kwaliteit CBD producten. Al hun CBD olie is volledig duurzaam geproduceerd, in het bezit van alle benodigde certificaten en bevat al het goede van hennep.
Hemplife producten bekijken, hier kan je alle Hemplife producten in de webshop bekijken

Hemplife, cdbenzo, diverse, cbd olie, cbg olie, 5%, 10%, 20%, oerhollands, nederlandsproduct

 

CBD cosmetica en CBD olie van Hemptouch.

Hemptouch staat bekend als cosmetisch bedrijf welke gebruik maakt van de eeuwenoude kennis uit Egypte en China als het over de hennep gaat. De natuurlijke huidverzorgingsproducten hebben een krachtige basis van hennepplanten en CBD. Voor de CBD-producten worden alleen de beste ingrediënten uit de natuur gebruikt. De producten zijn verrijkt met een divers palette aan essentiële oliën en zijn dermatologisch getest.
Hierdoor zijn de producten geschikt voor elk huidtype, mits anders vermeld.

Binnen het assortiment vind je hoogwaardige CBD-balsemCBD-gezichtscrème,  lippenbalsem, CBD olie, hennep shampoo en hennep gezichtsreiniger (cleanser). Multi-toepasbare zalven, voor gezicht, lichaam en haar. Aromacert gecertificeerd, vegan, en dierproefvrij.

Hemptouch doos CBDenzo 50ml kunsstof pot Bodyhemp medihemp doosje weldadige CBD balsem shea mangoboter vitamine e vegan open

Jacob Hooy, een erkende CBD-producent heeft een stabiele naamsbekendheid opgebouwd in Nederland. Alle hun CBD olie is zuiver en op basis van hennepzaadolie.
De CBD olie van Jacob Hooy bevat geen THC, de psychoactieve stof in de cannabisplant, en zijn volledig legaal en veilig te gebruiken.

Jacob Hooy werd geboren in november 1722 in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Als zoon van een “sleper” was hij de grondlegger voor wat later “Jacob Hooy & Co. sedert 1743” zou worden. In 1743 kocht Jacob een pand aan de Amsterdamse grachten. Hiermee begon, met de verkoop van kruiden en specerijen, de rijke historie van het bedrijf.

Aan de firma kleeft niet alleen historie, maar ook een brok nostalgie. Nostalgie vooral naar het oude en vertrouwde handelen in kruiden. De geur, die het tot de nok toe gevulde kruidenpakhuis in Limmen zo kenmerkend maakt, doet herinneringen herleven aan de tijd van de V.O.C., wanneer de onverschrokken Oost-Indiëvaarders de wereldzeeën trotseren om hun ruimen te vullen met oosterse kruiden en specerijen.

Met zijn belangstelling vóór en kennis ván vruchten, bloemen, planten, wortels en zaden, blijft Jacob Hooy zich onverminderd waarde hechten aan alles wat natuurlijk en oorspronkelijk is. Nu ongeveer 300 jaar later, heeft het bedrijf zich verder uitgebreid naar meer dan 4000 producten. In hun ruime assortiment vind je hedendaags ook voedingssupplementen, geur-producten, thee, cosmetica, oliën, en natuurlijk de CBD producten. We hebben voor jou hier onze Jacob Hooy producten op een rijtje gezet.

 

Een e-sigaret (elektronische sigaret) is een apparaatje welke vloeistof verdampt die een mengsel van smaakstoffen en andere stoffen bevat. De vloeistof, of e-liquid, wordt verhit zodat er damp ontstaat die de gebruiker kan inhaleren. De vloeistof bevat geen tabak, zoals een gewone sigaret, maar kan wel met of zonder nicotine. De Justfog Q16 is ook te koop bij CBDenzo

 

Een CBD Chocolade reep gecombineerd met de beste CBD olie van Medihemp onder de naam Lovechock.
Lovechock bekijken 

 

Begrippenlijst CBD, CBG, THC, enzo, een pagina met uitleg over woorden welke je veel terug vind in onze webshop

 

Matatabi kattenkruid

Deze stokjes komen van de Actinidia polygama plant. De gedroogde houtige takjes van de plant worden vaak ook verkocht onder de Japanse naam Matatabi. Er zit een stof in die katten lekker vinden, die ze relaxeert en soms in lichte mate zelfs hallucineert.
Katten vinden ze geweldig, ze gaan ermee spelen, eraan ruiken en bijten en sommige katten vinden juist veel rust als ze op de stokjes bijten. Katten zonder toegang tot buiten hebben een grotere kans op verveling en stress. Ook voor deze kat is een speel stokje een fijne afleiding.  Bekijk onze kattenkruid stokjes in de webshop.

 

 

Medicinale cannabisolie:

De huisarts kan bij een beperkt aantal diagnoses medicinale cannabisolie voorschrijven, deze CBD olie moet je dan kopen bij de apotheek.

 

Een familiebedrijf uit Oostenrijk  welke alles in werking stelt om CBD op een biologische wijze te winnen. Om te beginnen, de grond waarin de hennepzaadjes worden gepland is altijd vrij van herbiciden, pesticiden en andere chemicaliën. Dit wordt gecontroleerd via het nemen van grondmonsters die met regelmaat geanalyseerd worden.

Daarnaast is het volgens de filosofie van Medihemp van het grootste belang om de volledige hennepplant te benutten, zodat alle werkzame stoffen in de producten aanwezig blijven. Alle producten zijn volledig gecertificeerd van veld tot eindproduct. De producten van Medihemp zijn als één van de weinigen in Europa Skal gecertificeerd. Dit skal-label zorgt door middel van strenge controles op gebruikte grondstoffen en productiemethoden voor zekerheid. We hebben voor jou hier onze Medihemp CBD en CBG olie producten op een rijtje gezet.

CBD Olie 5% puur cbdenzo cbdolie CBD Olie BIO CBDenzo 5ml 30ml medihemp glazenflesje pipet

Medihemp foodline is een productlijn met diverse Hatcha’s en Matcha’s, hennep thee en protéine. Je kunt ze bekijken in de webshop.
Een familiebedrijf uit Oostenrijk  welke alles in werking stelt om CBD op een biologische wijze te winnen. Om te beginnen, de grond waarin de hennepzaadjes worden gepland is altijd vrij van herbiciden, pesticiden en andere chemicaliën. Dit wordt gecontroleerd via het nemen van grondmonsters die met regelmaat geanalyseerd worden.

Daarnaast is het volgens de filosofie van Medihemp van het grootste belang om de volledige hennepplant te benutten, zodat alle werkzame stoffen in de producten aanwezig blijven. Alle producten zijn volledig gecertificeerd van veld tot eindproduct. De producten van Medihemp zijn als één van de weinigen in Europa Skal gecertificeerd. Dit skal-label zorgt door middel van strenge controles op gebruikte grondstoffen en productiemethoden voor zekerheid.

 

Melatonine:

Melatonine is een hormoon welke een rol speelt in het slaap-waakritme van ons lichaam. Het wordt door de pijnappelklier in de hersenen gemaakt en zorgt ervoor dat we slaperig worden als het donker wordt. Melatonine product bekijken.

 

Misofonie:

Misofonie betekent letterlijk ‘haat tegen geluid’ Misofonie is een affectieve geluidsverwerkingsstoornis die wordt gekenmerkt door het ervaren van sterke negatieve emoties (woede en angst) als reactie op alledaagse geluiden. Meer lezen over Misofonie?  Lees dan eens onze blog over dit onderwerp.

 

Moringa

De Moringa boom is 1 van de bruikbaarste boom ter wereld, bijna elk onderdeel van de boom (vrucht, blad, zaad, olie en wortel) kan worden gebruikt als voedsel. Meer lezen over Moringa In onze blog lees je er meer over. 

 

Peeling:

Een scrub heeft grovere korrels en verwijderd de dode huidcellen door het schuren met deze korreltjes over je huid. Een scrub is dus vanwege de grove korrels meer geschikt voor je lichaam en een peeling voor je dunnere gezichtshuid.

 

Een huid verzorgingslijn van het wel bekende merk Medihemp  onder de naam: Sativa Beauty Alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse huid- en haarverzorging.
Een formule voor ontspannende momenten. Makkelijk in gebruik, krachtig. Sativa beauty bekijken in onze webshop

CBDenzo, groene tube Balance Hand Creme Bio Sativa Beauty 75ml

Stichting Mediwiet onderzoekt de mogelijkheden van verdunde mediwietwietolie, een door Wernard Bruining ontdekte methode om cannabis medicinaal te gebruiken zonder high te worden.
Voor anderen zorgen zien zij zelf als een morele plicht, want wie één mens redt, redt de wereld! Wij hebben een aantal producten voor je op een rijtje gezet, CBD olie en het boek helende hennep.

 

Turmeric is een kleinschalig moeder-dochterbedrijf. Samen delen zij de liefde voor natuur en het veelzijdige kruid kurkuma; ook wel curcumine of geelwortel genoemd. Als team streven zij om het beste kurkumasupplement te leveren wat moeder natuur te bieden heeft. Alle producten van hen zijn daarom 100% biologisch en genieten van een pure en onbewerkte smaak. In hun assortiment vindt je onder andere diverse Kurkuma thee in diverse smaken. Taka Turmeric thee producten bevatten geen hennep of CBD. De producten van Taka Turmeric bekijken of kopen? Klik dan hier

 

THC:

Tetrahydrocannabinol afgekort THC, is een van de ruim honderd actieve bestanddelen in wiet die we cannabinoïden noemen. THC s verantwoordelijk voor het psychoactieve effect. Producten die THC bevatten geven een high. CBD olie is gemaakt van industriële hennep en bevat geen THC. THC olie is illegaal in Nederland en enkel op doktersrecept verkrijgbaar.  Naar onze CBD-olie producten

 

Speciaal voor onze trouwe viervoeter heeft Medihemp een speciale dieren CBD productlijn opgericht onder de naam Vetrihemp.

Het familiebedrijf Medihemp is enkele jaren geleden voortgekomen uit de wens van de oprichters, om al het goede van Moeder Natuur te gebruiken om prettiger te kunnen leven. Met die gedachte hebben zij hoogwaardige producten en een divers assortiment met CBD producten samengesteld. Medihemp producten zijn verkrijgbaar in de betere gezondheidswinkels en webshops. De producten van zijn als één van de weinigen biologisch gecertificeerd in Europa (SKAL).

Vetrihemp levert hoogwaardige CBD oliën die zijn ontworpen ter aanvulling op een gezond dieet van honden, katten, knaagdieren en paarden. Deze exclusieve producten zijn van dezelfde hoge standaarden als de rest van het CBD assortiment van Medihemp. Alle oliën zijn bijvoorbeeld 100% biologisch en verrijkt met duurzaam verbouwde hennep uit Oostenrijk.
Vetrihemp producten bekijken, in onze webshop vind je cbd olie voor grote en kleine dieren en een cbd olie speciaal voor katten.

 

CBDenzo, medihemp, CBD Olie voor,Katten, Bio, 4%, druppelflesje, premiumhennepextract, Vetrihemp, 10ml

Vitamine D

We hebben Vitamine D in 2 vormen: ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3). Beide vormen worden gevormd onder invloed van ultraviolette straling (uv-straling). Deze straling is onderdeel van zonlicht. Vitamine D2 wordt gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels en vitamine D3 in de huid van mens en dier. Daarom komt vitamine D3 van nature voor in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Wil je ook je vitamine D aanvullen met een voedinsproduct, neem dan eens een kijkje in de webshop.

 

Als aanvulling naast een gezond dieet worden er tegenwoordig steeds meer supplementen gekocht .Voedingssupplementen zijn eet- of drinkwaren die bedoeld zijn als aanvulling op de normale voeding.  Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van druppels, pillen, poeders, capsules of drankjes. Bekende voedingssupplementen zijn producten die bijvoorbeeld uit vitamines, mineralen of bioactieve stoffen bestaan, zoals een vitamine D,C,B12 of multivitaminen-pil.

 

Wernard Bruining

De oprichter van Stichting Mediwiet, opende begin jaren 70 theehuis Mellow Yellow in Amsterdam.  Hij was eigenaar van Mellow Yellow tussen 1973-1978.
In 2014 bracht hij het boek Helende Hennep uit. Op een dag in 1995 wordt Wernard Bruining wakker met een zinnetje in zijn hoofd. ‘Mediwiet, en anders niet’.

In 2013 kwam Wernard in aanraking met pure dikke CBD-olie, een voedingssupplement gemaakt uit de hars van industriële hennep. Deze olie bevatte geen THC – je wordt er dus niet high van – maar had wel veel medicinale kwaliteiten als dus Bruining. Want het bevat juist veel van de andere cannabinoïden, met name Cannabidiol. Hij bracht in 2013 bracht de verdunde olie op de markt  onder de naam  Golyoli. Wil je de producten bekijken? Ga naar  onze Stichting Mediwiet producten

 

Wietbier:

Wietbier bevat olie uit wietplanten maar je wordt er niet high van want er zit geen THC in. Meer lezen over wietbier, lees dan eens onze blog over wietbier

 

Wietolie:

Wietolie, gemaakt van de Cannabis plant, is verboden. Deze bevat namelijk een hoge concentratie THC.
Wij verkopen dus GEEN Wietolie dit is bij de wet verboden.

 

Winterdepressie:

Een winterdepressie is het gevolg van een verstoring van de natuurlijke dag- en nachtritmes van het lichaam.
Winterdepressie is de naam die wordt gegeven aan een verschijnsel waarbij mensen de neiging hebben steeds in het winterseizoen, als de dagen kort zijn, depressief te worden. We hebben een blog geschreven over dit onderwerp.

 

Wil je nog meer lezen over alle producten en onderwerpen die wij hier aanbieden? Kijk dan eens tussen onze blogs zoals de Meest gestelde vragen of kijk bij Vragen over CBD
Naast CBDolie producten hebben wij ook diverse andere producten in de webshop staan. Ook verkopen we verschillende vitamines voor zowel de man als vrouw als kinderen.

 

 

Begrippenlijst CBD, CBG, THC, enzo, een pagina met uitleg over woorden welke je veel terug vind in onze webshop

 

 

facebook-vierkant

 

CBD olie kopen? Neem een kijkje in de webshop en mocht je nog vragen hebben stel ze gerust.Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment