Testresultaten van de CBD producten

by admin


Testresultaten van de CBD producten van Medihemp, Vetrihemp en Hemplife lees je hieronder.

Donderdag 18 februari 2021 werd er een uitzending uitgezonden van de Keuringdienst van Waarde over CBD producten op NPO3. Hierin werd gemeld dat de meeste CBD producten die te koop zijn bij de drogist of webshops, niet betrouwbaar zijn.
Tijdens de uitzending werd verteld dat ze een aantal producten hadden geanalyseerd maar lieten niet duidelijk de test uitslagen zien. Dit vinden wij erg jammer.
Wij zijn het eens dat er helaas ook CBD olie wordt verkocht waarvan niet duidelijk is wat er precies in zit en daarmee de klant niet altijd krijgt waarvoor het betaald. Koop daarom altijd CBD olie waarvan testrapporten in te zien zijn.
Tijdens het programma zeiden ze dat alleen de medicinale olie geteeld door de Nederlandse overheid, bezit wat het zegt.

Wij houden van transparantie en eerlijkheid, daarom vind je hieronder verwijzingen naar de testresultaten van onze  CBD producten.

 

Medihemp:

Biologische cbd producten gemaakt met passie, zorg en toewijding.

Het familiebedrijf Medihemp uit Oostenrijk  stelt alles in werking om CBD op een biologische wijze te winnen. Om te beginnen, de grond waarin de hennepzaadjes worden gepland is altijd vrij van herbiciden, pesticiden en andere chemicaliën. Dit wordt gecontroleerd via het nemen van grondmonsters die met regelmaat geanalyseerd worden.

CBD Olie Raw 5% cbdolie CBDenzo Druppelfles Olie Doosje 5% CBD RAW BIO 10 ml Medihemp

Vetrihemp:

Speciaal voor onze trouwe viervoeter heeft Medihemp een speciale dieren CBD productlijn opgericht onder de naam Vetrihemp.
Het familiebedrijf Medihemp is enkele jaren geleden voortgekomen uit de wens van de oprichters, om al het goede van Moeder Natuur te gebruiken om prettiger te kunnen leven. Met die gedachte hebben zij hoogwaardige producten en een divers assortiment met CBD producten samengesteld. De producten van zijn als één van de weinigen biologisch gecertificeerd in Europa (SKAL).

cbdenzo, kleinhuisdier, tot 10 kg, 4%, CBD Olie voor Huisdieren, 10kg, Bio, 4%,10ml, Vertihemp, Medihemp

Testresultaten van de CBD producten van Medihemp, Vetrihemp.

Alle CBD-producten zijn in het bezit van alle benodigde certificaten (Austria Bio Garantie GmbH) en worden geproduceerd volgens de richtlijnen van de European Food Safety Authority (EFSA) en het Oostenrijkse Agentschap voor Voedselveiligheid (AGES, in Nederland de SKAL).

Ook laten ze hun producten met regelmaat testen door een extern laboratorium.

Zo test Medihemp en Vetrihemp hun CBD-producten op de aanwezigheid van meer dan 200 verschillende stoffen.
De resultaten hiervan publiceren ze per batch op hun website, waardoor je precies kunt zien welke cannabinoïden en andere stoffen in het CBD-product zitten. Je kunt via het Charge nummer van jouw product de juiste analyse vinden en bekijken via een PDF.

Wil je de analyses bekijken en dus weten wat je koopt? Kijk dan op deze kwaliteit pagina.

Houd rekening ermee dat er verschillende vormen van CBD in een product zitten, tel dit bij elkaar op om op het juiste percentage te komen, of vraag uitleg bij de leverancier.

 

De analyse van CBD producten van Hemplife:

Alle CBD-producten van Hemplife zijn in het bezit van alle benodigde certificaten en worden getest door externe gecertificeerde laboratoriums. De kwaliteit wordt gecontroleerd en vastgelegd door het gecertificeerde Berlijnse laboratorium Öhmi Analytik laboratory.

Tijdens deze testen worden de CBD-producten op de aanwezigheid van meer dan 200 verschillende stoffen gecontroleerd. De resultaten hiervan wordt gepubliceerd per batch op hun website, waardoor je precies kunt zien welke cannabinoïden en andere stoffen in de producten aanwezig zijn of juist niet. Niet alleen het eindproduct wordt regelmatig onderworpen aan uitvoerige testen. Ook controleert Hemplife met regelmatig de grondstoffen.

 

CERTIFICERINGEN EN KWALITEITSBEWAKING

De  CBD producten zijn:

  • Conform MPC-richtlijnen (formeel de Guideline on Good Agricultural and Collection Practice for starting materials of herbal, origin 2016) door de European Medicines Agency Evaluation of Medicines for – Human Use
  • EG-Öko geproduceerd
  • HACCP
  • ISO-9000
  •  ISO-22000
  • Productiemethode conform GMP
  • ISO/IEC 17025:2005
  • Eurofins ISO/IEC 17025:2005

Wil je de analyses bekijken? Kijk dan op de kwaliteit pagina van Hemplife

Hemplife, cdbenzo, diverse, cbd olie, cbg olie, 5%, 10%, 20%, oerhollands, nederlandsproduct

Houd rekening ermee dat er verschillende vormen van CBD in een product zitten, tel dit bij elkaar op om op het juiste percentage te komen, of vraag uitleg bij de leverancier.

 

Medicinale cannabisolie (CBD olie)

De huisarts kan bij een beperkt aantal diagnoses medicinale cannabisolie voorschrijven, deze CBD olie geteeld door de Nederlandse overheid, moet je dan kopen bij de apotheek. Er is 1 apotheek in Nederland  https://www.transvaalapotheek.nl/ die van cannabis, olie maakt en produceert. Het Bureau Medicinale Cannabis (BMC), een overheidsinstantie, laat de cannabis kweken door het Groningse bedrijf Bedrocan. Het heeft een monopoliepositie: alleen dit bedrijf levert deze cannabis aan het BMC.

lees het hele artikel van de NOS hier

Wil je je inlezen over medicinale cannbisolie, waarvoor het ingezet kan worden, kan je ook eens hier kijken. In Nederland levert Bedrocan aan apotheken. Deze oliën zijn alleen verkrijgbaar op recept en worden niet vergoed door uw zorgverzekering ze kosten al gauw €179 per flesje.
Wij zijn persoonlijk niet bekend met deze olie en kunnen hierover dus geen advies of mening geven.

 

Tijdens de uitzending van de Keuringdienst van Waarde over CBD producten op NPO3 werd ook een drogist medewerker geïnterviewd. Deze medewerker kon geen duidelijk antwoord geven waarvoor CBD goed zou zijn, dit mag hij namelijk ook niet. Wij willen nogmaals benadrukken dat CBD-olie momenteel slechts als voedingssupplement verkocht mag worden.
Dit betekent dat een drogist geen advies mag geven over de juiste dosering, of claims gedaan mogen worden over de geneeskrachtige werking ervan, tenzij het vermeld staat in de EU-Database. Laat je goed informeren, door bijvoorbeeld een (huis)arts of start een eigen onderzoek.

 Source link

0 comment
0

Related Posts

Leave a Comment